هشدار به تل‌آویو درباره تعرض به کشتی حامل سوخت به مقصد لبنان

به گزارش گروه بین‌الملل خبرگزاری فارس، «وئام وهاب» رئیس حزب «التوحید العربی» لبنان (متحد مقاومت) در اظهاراتی بر همکاری میان تمامی طرف‌های لبنانی برای تشکیل دولت با هدف خروج از بحران فعلی تأکید کرد.

بر اساس گزارش وب‌سایت «النشره»، وهاب گفت، «نجیب میقاتی» نخست‌وزیر مکلف دقیقا می‌داند برای نجات لبنان باید چگونه کار کرد، وی با نخست‌وزیر مکلف سابق «سعد الحریری» کاملا فرق دارد. میقاتی قادر به ایجاد روابط همکاری میان همه طرف‌هاست و باید مأموریت وی را تسهیل کرد.

وی ادامه داد: اگر نیاز باشد که میقاتی به خاطر لبنان به سوریه برود، خواهد رفت. وی روابط بین‌المللی مهمی دارد که می‌تواند بسیار به لبنان کمک کند. جغرافیای لبنان ما را ملزم می‌کند برای موفقیت در مأموریت به سوریه برویم.

وهاب گفت، «میشل عون» رئیس‌جمهور همه اختیارات را در اختیار ندارد، اگر فرمان تشکیل دولت صادر نشود کل ساختار سیاسی لبنان سقوط می‌کند. برای شهروند لبنانی مهم نیست که وزارت کشور کیست شهروندان به فکر قیمت بنزین و سوخت هستند (در اشاره به سهم خواهی‌های جریان وابسته به میشل عون بر سر کرسی وزارتی).

وی افزود، لبنان به نیمه مسیر بحران رسیده و مسؤولیت این وضعیت با تمام قوای سیاسی است. احزاب مشارکت‌کننده در دولت مانع روند تشکیل کابینه می‌شوند  و اغلب قوای سیاسی فقط به خود فکر می‌کنند نه شرایط سخت معیشتی مردم.

وهاب در پایان به موضوع واردات سوخت از ایران به لبنان نیز پرداخت و گفت: اگر کشتی‌‌ای که از ایران به سمت لبنان می‌آید هدف گرفته شود تمام کشتی‌های اسرائیلی در دریای مدیترانه تحت آتش حزب‌الله قرار خواهند گرفت.

«سیدحسن نصرالله» دبیرکل حزب‌الله لبنان در سخنرانی خود به مناسبت یوم‌الله عاشورای حسینی با اعلام خبر حرکت کشتی‌های حامل سوخت از ایران به سمت لبنان، نسبت به هرگونه تعرض به آنها شدیدا هشدار داد. (جزئیات بیشتر)

لبنان یک سالی است که با یک بحران شدید اقتصادی و سیاسی دست و پنجه نرم می‌کند.

این کشور در تاریخ چهارم اوت سال ۲۰۲۰ (۱۴ مرداد) شاهد انفجار در بندر بیروت بود که بیش از ۱۹۰ کشته و ۶۵۰۰ مجروح به جای گذاشت. این انفجار کشور لبنان را وارد یک بحران سیاسی-اقتصادی-اجتماعی کرد.

بحران سوخت تا جایی در این کشور پیش رفته است که برخی منابع خبری از قطعی برق در بخش‌های جنوبی لبنان خبر دادند.

در پی تشدید این بحران، رسانه‌های لبنانی همچنین درباره خطر اتمام مازوت و قطعی برق در بخش‌های حیاتی این کشور از جمله بیمارستان‌ها هشدار داده بودند.

انتهای پیام/ص