جزئیات عملکرد چهار ماهه بودجه/ تنخواه برای جبران کسری کفاف نداد+جدول
به گزارش خبرنگار اقتصادی خبرگزاری فارس، براساس گزارش خزانه داری کل کشور، عملکرد منابع و مصارف بودجه در چهار ماهه ابتدایی امسال بالغ بر ۲۶۹ هزار و ۷۰۰ میلیارد تومان بوده که حدود ۶۵.۹ هزار میلیارد تومان یعنی ۲۴.۵ درصد از رقم مذکور از محل تنخواه گردان خزانه و منابع سپرده تامین شده است.
براساس این گزارش، مجموعا ۲۰۳ هزار و ۸۰۰ میلیارد تومان منابع بودجه در چهار ماهه امسال محقق شده که بخش اعظم آن ناشی از تحقق درآمدها بخصوص درآمدهای مالیاتی و گمرکی بوده است.
در این دوره زمانی، حدود ۱۱۹.۸ هزار میلیارد تومان درآمدها محقق شده که نشاندهنده تحقق ۷۸ درصدی رقم مصوب بودجه است.
در چهار ماه ابتدایی امسال، صرفا بالغ بر ۱۱.۶ هزار میلیارد تومان درآمد ناشی از صادرات نفت و فرآورده های نفتی حاصل شده که حدودا ۹ درصد رقم مصوب بودجه برای این دوره زمانی است.
بخش اعظم درآمد ۷۲.۴ هزار میلیارد تومانی ناشی از فروش و واگذاری اوراق مالی اسلامی در چهار ماه ابتدایی امسال، بخاطر انتشار اسناد خزانه اسلامی بوده که به پرداخت اعتبارات تملک دارایی های سرمایه ای یا همان بودجه عمرانی اختصاص یافته است. در این دوره زمانی، حدود ۵۹.۸ هزار میلیارد تومان اسناد خزانه اسلامی منتشر شده و تخصیص یافته است.
در چهار ماه ابتدایی امسال، صرفا ۵ هزار میلیارد تومان اوراق مالی اسلامی به فروش رسیده و دولت موفق به فروش حدود ۲۰ هزار میلیارد تومان اوراق منتشر شده دیگر نشده است. این آمار نشان می دهد دولت روحانی در این زمینه کارنامه مناسبی نداشته است.
براساس این گزارش، مجموعا ۲۶۹ هزار و ۷۰۰ میلیارد تومان از مصارف بودجه در چهار ماه ابتدایی امسال محقق شده که بخش اعظم آن (حدود سه چهارم) ناشی از پرداخت هزینه ها عمدتا پرداخت حقوق و دستمزد کارمندان و بازنشستگان بوده است.
به گزارش فارس، سقف استفاده دولت از تنخواه گردان خزانه براساس قوانین و مقررات رقمی بالغ بر ۴۱.۲ هزار میلیارد تومان بود ولی براساس مصوبه شماره ۳۳۶۰۴/ت ۵۸۷۴۰ ه مورخ ۲۹ خردادماه ۱۴۰۰ هیات دولت، این رقم به مبلغ ۵۴ هزار و ۹۵۰ میلیارد تومان افزایش یافت و دولت با استفاده از ظرفیت همین مصوبه، توانست بخشی از کسری بودجه را جبران نماید.
البته وضعیت کسری بودجه در اواخر دولت روحانی آنقدر وخیم بوده است که ناچار به استفاده از ظرفیت ماده ۱۲۵ قانون محاسبات عمومی کشور شده و حدود ۱۵ هزار میلیارد تومان از محل منابع سپرده تامین شده است. در این ماده از قانون محاسبات آمده است: «خزانه مجاز است برای رفع احتیاجات خود از موجودی حسابهای اختصاصی از جمله حساب تمرکز درآمد شرکتهای دولتی و سپرده موقتاً استفاده نماید مشروط بر این که بلافاصله پس از درخواست سازمان ذیربط وجوه استفاده شده را مسترد دارد».
انتهای پیام/