ویدئو | اقتصاد خلاق و توانمندی های ایران
به گزارش گروه علم و پیشرفت خبرگزاری فارس، صنایع خلاق به عنوان صنایعی که خلاقیت علمی، هنری، اقتصادی و فناورانه را توأمان در بر میگیرد دارای جایگاه ویژهای در اقتصاد کشورها می باشد. تا حدود بیست سال پیش، مفاهیم صنایع خلاق و اقتصاد خلاق وجود نداشتند، اما امروزه بهعنوان بخش پویا، مهم و در حال رشد اقتصاد جهانی به شمار میآیند. با این حال، رشد و توسعه صنایع خلاق مستلزم وجود سرمایه، مهارتهای کارآفرینی، زیرساختهای لازم و همچنین قوانین مالکیت فکری مخصوصاً حق کپیرایت است. صنایع خلاق اکنون بسیار مورد توجه قرار گرفته اند و نقش صنایع خلاق و اقتصاد خلاق در دوران کرونا می تواند بسیار پررنگ باشد.
سهم ایران از بازار وسیع این صنایع در دنیا زیاد نیست، به گونه ای که در بسیاری از حوزهها ایرانیان بیشتر مصرفکنندگان محصولات فرهنگی هستند، خصوصاً در حوزههای فناورانه این صنایع مانند پویانمایی و بازیهای رایانهای. با این وجود چندی است شور و شوق بسیاری در کارآفرینی و نوآوری در این صنایع در کشور بوجود آمده به گونهای که از یکسو بازیها و پویانماییهای ایرانی به تدریج جای خود را میان مخاطبان باز کرده اند و از سوی دیگر نهادهای حمایتگری مانند ستاد توسعه فناوریهای نرم و هویتساز معاونت علم و فناوری ریاست جمهوری و مراکز حمایت از کارآفرینی در قالب مراکز نوآوری و مراکز رشد و شکوفایی و پارک های علم مورد توجه قرار میگیرند.
صنایع خلاق از نظر تأثیرگذاری در اقتصاد کشورها و افزایش منابع مالی نقش مهمی را بر عهده دارند. به اقتصادی که بر پایه صنایع خلاق شکوفا شود اقتصاد خلاق گفته می شود. اگرچه نمی توان از اهمیت این دسته از صنایع به خاطر تولید ثروت چشم پوشید، اما باید گفت که وجه مهم تر صنایع خلاق به خاطر تأثیراتی است که در جامعه زمینه خود می گذارند.
کشورهایی که به اقتصاد خلاق اهمیت داده اند، سالانه با صادرات میزان قابل توجهی از محصولات صنایع خلاق به سایر کشورهای جهان اقتصاد خود را سامان می بخشند.
در ادامه ویدئویی را درخصوص اقتصاد خلاق و توانمندی های ایران در این زمینه مشاهده میکنید:
انتهای پیام/