عطوان: هر اتفاقی برای نفتکشهای ایرانی بیفتد، حزب الله پیروز ماجرا خواهد بود
به گزارش گروه بینالملل خبرگزاری فارس، مردم و دولت لبنان این روزها منتظر رسیدن کشتی حامل سوخت برای نجات این کشور از بحران شدید نبود سوخت هستند. آنها همچنین میخواهند ببینند که تأثیرات داخلی و منطقهای ورود این کشتی پس از تهدیدات آمریکا و رژیم اسرائیل چه خواهد بود.
«عبدالباری عطوان» نویسنده سرشناس جهان عرب، در این خصوص در وبگاه رأی الیوم نوشت که پس از تشدید بحران سوخت در لبنان و از کار افتادن بیشتر نیروگاههای برق و همچنین قطع برق بیمارستانها و تعطیلی نانواهایی که با سوخت فسیلی کار میکنند و نبود بنزین در پمپ بنزینها، سید حسن نصرالله از ایران درخواست کمک بنزین و گازوئیل در اسرع وقت کرد و پاسخ ایران نیز به این درخواست کمک، فوری و مثبت بود و اکنون سه کشتی در راه لبنان هستند و پیشبینی میشود طی سه روز آتی به ساحل لبنان برسند.
به ادعای عبدالباری عطوان، حزب الله لبنان برای پرداخت هزینه سوخت ایران و توزیع عادلانه آن در میان همه طیفهای مردمی و همه مناطق، شرکت مخصوصی را دایر کرده است تا اینگونه از هرگونه شبهه سیاسی و بهانهای از سوی دشمن آمریکایی و صهیونیستی جلوگیری کند.
در این راستا وزارت خارجه ایران نیز روز گذشته در بیانیه رسمی گفت که ارسال سوخت به لبنان یک تصمیم حاکمیتی است و آمریکا در جایگاهی نیست که بتواند مانع تجارت مشروع و قانونی میان کشورها شود. سید ابوالفضل عمویی عضو کمیسیون امنیت ملی مجلس شورای اسلامی ایران نیز گفته است که هرگونه خطایی از جانب صهیونیستها یا دیگران با واکنش و پاسخ ایران و لبنان به طور همزمان مواجه خواهد شد.
عبدالباری عطوان در ادامه نوشت که طبق اطلاعات او حزب الله لبنان و سپاه پاسداران ایران اتاق عملیات مشترکی را برای به سرانجام رساندن این پرونده تشکیل داده و تمامی احتمالات را مد نظر قرار دادهاند که یکی از آنها حمله هواپیماهای اسرائیلی یا آمریکایی به کشتیهای نفتی در سواحل لبنان است.
سردبیر رأیالیوم افزود: «دو احتمال در محافل ایرانی و لبنانی بیان میشود. اول اینکه سه کشتی مذکور بار خود را در ساحل لبنان، یعنی یا در بندر بیروت و یا بندر صیدا تخلیه کنند و یا اینکه محموله در بندر بانیاس سوریه تخلیه شود و سپس از آنجا با استفاده از کامیونها وارد خاک لبنان شود و اینگونه محاصره سوریه نیز شکسته شده و بخشی از بحران نفتی شدید لبنان نیز فروکش کرده است.»
او تأکید کرد که به طور دقیق نمیداند که کدام سناریو اجرا خواهد شد و گزینه دوم نیز بعید نیست. با این حال یک موضوع باید پیش از همه اینها مشخص شود و آن اینکه آیا مقامات مصری اجازه عبور این سه کشتی از کانال سوئز را خواهند داد یا نه و آیا کشتیها مجبور به تغییر مسیر خود به سمت دماغه امید نیک در جنوب آفریقا خواهند شد؟ که در آن صورت تا رسیدن کشتیها به ساحل لبنان ۴۰ روز طول خواهد کشید، یعنی چهار برابر مسیر کانال سوئز و برخی اطلاعات حکایت از فشار رژیم صهیونیستی و آمریکا به مقامات قاهره برای ممانعت از عبور کشتیهای ایرانی دارد.
به نوشته عطوان، سید حسن نصرالله دبیرکل حزب الله لبنان در سخنرانی اخیر خود به شدت به آمریکا و رژیم صهیونیستی هشدار داده و گفته است که کشتیهای حامل سوخت ایران از زمانی که به حرکت در میآیند، خاک لبنان محسوب میشوند؛ یعنی اینکه هرگونه حملهای به این کشتیها به مثابه حمله به خاک لبنان بوده و پاسخ فوری و بیدون تأخیر مقاومت را در پی خواهد داشت.
این نویسنده معروف عربی سپس تأکید کرد که آمریکا و رژیم صهیونیستی تاکنون نتوانستهاند مانع رسیدن نفتکشهای ایرانی به سواحل سوریه شوند یا اینکه مانع حرکت چهار نفتکش حامل بنزین ایران به سمت ونزوئلا نشدند و این بار نیز به نظر نمیرسد که بخواهند علیه ایران اقدام نظامی کنند. به خصوص اینکه آمریکا به تازگی در افغانستان متحمل شکست خفت بار شده و توانایی ورود به ماجرای جدیدی را ندارد.
عطوان با این حال نوشت که در سایه دیوانگی و نا امیدی و وحشیگری آمریکا و رژیم صهیونیستی هیچ احتمالی از این دو بعید نیست.
به عقیده این روزنامهنگار با سابقه عرب، هرگونه حمله به نفتکشهای ایرانی به معنای کشاندن حزب الله و ایران به جنگ کشتیها در منطقه و اطراف آن است و این معرکهای است که ائتلاف آمریکا و رژیم اسرائیل قطعا در آن شکست خواهند خورد. عبدالباری عطوان دلیل این سخن خود را اینگونه نوشت که ماه پیش که کشتی اسرائیلی در دریای عمان هدف قرار گرفت، «آنتونی بلینکن» وزیر خارجه آمریکا از پاسخ جمعی به این حمله سخن گفت، اما این تهدید هیچ وقت اجرایی نشد و پس از آن انگلیس ۹۰ تن از نیروهای ویژه خود را به استان المَهَره یمن فرستاد تا به قول لندن مانع تکرار اینگونه حملات از جانب یمنیها شوند. یعنی اینکه غرب از متهم کردن ایران در قضیه حمله به کشتی تجاری اسرائیل در دریای عمان عقبنشینی کرد و یمنیها را مقصر دانست.
در این میان «نجیب میقاتی» نخستوزیر مأمور به تشکیل کابینه لبنان نیز به صراحت پاسخ منتقدان را داده و به کنایه گفته است: «شما به ما یک عدد شمع بدهید [تا با آن مشکل سوخت خود را حل کنیم، آن زمان از ایران سوخت نمیخریم.] هرگز این بار سوخت را تا زمانی که جایگزینی برای آن ارائه نکنید، رد نخواهیم کرد.».
نجیب میقاتی در اینجا به طور غیر مستقیم به منتقدان لبنانی و منطقهای گفته است که چرا لبنان نباید از ایران سوخت بگیرد، در حالی که آمریکا و کشورهای عربی حوزه خلیج فارس در طول شش ماه گذشته و تشدید بحران سوخت هیچ اقدامی نکردند.
سردبیر روزنامه الکترونیکی رأی الیوم در بخش پایانی یادداشت خود تأکید کرد که چه این نفتکشها به ساحل لبنان برسند و بارشان را خالی کنند و چه مورد هدف قرار گیرند، جنبش حزبالله و رهبرش سید حسن نصرالله پیروز این داستان خواهند بود و بر محبوبتشان افزوده میشود. در هر صورت حزبالله و سید حسن نصرالله به عنوان طرف حامی مردم لبنان و مدافع حاکمیت و عزت این کشور معرفی ظاهر شدهاند.
عطوان در آخر نوشت: «آیا به شما نگفته بودیم که دوره شکستهای آمریکا و همپیمانانش فرا رسیده و افغانستان شروع این ماجرا است و بعد باید به عراق و سوریه و در نهایت به فلسطین برسیم؟»
لبنان یک سالی است که با یک بحران شدید اقتصادی و سیاسی دست و پنجه نرم میکند و بحران سوخت تا جایی در این کشور پیش رفته است که برخی منابع خبری از قطعی برق در بخشهای جنوبی لبنان خبر می دهند.
انتهای پیام/