تاجیکستان امکان پذیرش موج جدید پناهندگان افغانستان را ندارد

به گزارش خبرنگار خبرگزاری فارس در دوشنبه، «رمضان رحیم زاده» وزیر کشور تاجیکستان  با «مولگوت زودی» رئیس دفتر نمایندگی کمیساریای عالی پناهندگان سازمان ملل در این کشور ملاقات کرد.

در این ملاقات پذیرش و اسکان پناهندگان احتمالی از افغانستان در خاک تاجیکستان مورد بحث و بررسی قرار گرفت.

وی گفت که تنها در ۱۵ سال گذشته، این کشور بیش از ۱۵ هزار پناهنده از افغانستان را پذیرفته است. پس از تصرف قدرت در کابل توسط طالبان حدود ۵ هزار سرباز و افسر افغانستانی از مرز این کشور عبور و بعد از یک هفته اقامت در خاک تاجیکستان به سرزمین خود بازگشتند.

بنابر سخنان رحیم زاده در حال حاضر در خط مرز دولتی تاجیکستان و افغانستان حدود ۸۰ خانواده افغانستانی تجمع کرده و قصد عبور مرز را دارند.

وی خاطرنشان کرد: تشدید بی ثباتی در افغانستان پس از به قدرت رسیدن طالبان، احتمال نفوذ تروریست‌ها، اسلحه، مهمات و مواد مخدر به تاجیکستان را افزایش می‌دهد.

بنابر سخنان رحیم زاده، با این حال، دولت تاجیکستان برای پذیرش و اسکان پناهندگان احتمالی افغان در مناطق «جیحون»، «شهر طوس»، «فرخار»، «شاهین» و «بدخشان» ۷۰ هکتار زمین، اختصاص داده است.

وی در ادامه اعلام کرد که سازمان‌های بین المللی به درخواست‌های دولت تاجیکستان مبنی بر ایجاد زیرساخت‌های لازم در این اراضی پاسخ نمی‌دهند.

وزیر کشور تاجیکستان تاکید کرد که در ۲۰ سال گذشته، هیچ سازمان بین المللی به این کشور برای ایجاد زیرساخت‌های لازم جهت پذیرش پناهندگان احتمالی از افغانستان کمک نکرده است.

وی افزود: در این راستا، تاجیکستان با توجه به واقعیات‌های روز قادر به پذیرش موج عظیمی از پناهندگان افغان نخواهد بود.

رحیم زاده در ادامه پیشنهاد داد که کمیساریای عالی پناهندگان سازمان ملل فورا به تاجیکستان در تعمیر و بازسازی مرکز پذیرش و اسکان پناهندگان که در قلمرو منطقه جیحون استان ختلان این کشور واقع شده، کمک کند.

وی خاطرنشان کرد: با ارائه خدمات مربوطه تاجیکستان می‌توانند، پناهندگان را ثبت نام کند و آموزش دهد و همچنین از آنان آزمایش کرونا ویروس بگیرد و به طور کامل هویت هر یکی از آنها را مشخص کنند تا تروریست‌ها نتوانند تحت پوشش پناهندگان وارد خاک این کشور شوند.

انتهای پیام/