خانواده‌های قربانیان یازده سپتامبر تحقیق درباره لاپوشانی FBI را خواستار شدند

به گزارش گروه بین‌الملل خبرگزاری فارس، خانواده‌های قربانیان حملات یازده سپتامبر ۲۰۰۱، تحقیق درباره لاپوشانی دفتر تحقیقات فدرال آمریکا (اف‌بی‌آی) درباره اسناد این حادثه را خواستار شدند.

به نوشته خبرگزاری «رویترز»، این خانواده‌ها می‌گویند، مقامات اف‌بی‌آی شواهدی که عربستان سعودی را با هواپیماربایی مرتبط می‌کند از بین برده یا درباره آن‌ها دروغ گفته‌اند.

آن‌ها در نامه‌ای به «مایکل هاروویتس» بازرس کل وزارت دادگستری آمریکا نوشته‌اند: «شرایط حاکی از این است که احتمالاً یک یا چند مقام اف‌بی‌آی مرتکب سوء رفتار خودسرانه درخصوص مبادرت به از بین بردن یا مخفی کردن شواهد شده‌اند تا از افشای آن‌ها ممانعت کنند».

در جدیدترین دور تقاضاها برای رسیدگی به این مسئله ظرف بیست سال اخیر، به شواهدی از تماس‌های تلفنی و نوار ویدئویی مربوط به فردی در ایالت کالیفرنیا و دو نفر از هواپیماربایان اشاره شده که معلق به یک سال قبل از انجام حملات یازده سپتامبر است.

این نامه توسط حدود سه هزار و پانصد نفر از اعضای خانواده‌های قربانیان، گروه‌های امدادی حاضر در صحنه حادثه و بازماندگان آن امضا شده است.

این افراد تأکید کرده‌اند: «با توجه به اهمیت شواهد گمشده مربوط به تحقیقات یازده سپتامبر و عدم مراقبت صحیح از شواهد توسط اف‌بی‌آی که مکرراً اتفاق افتاده، ادعای بی‌تقصیری آن‌ها قابل پذیرش نیست».

در این نامه از هاروویتس خواسته شده بیانیه‌های اف‌بی‌آی در پاسخ به درخواست‌های خانواده‌های قربانیان را مورد بررسی قرار دهد که در آن‌ها این نهاد مدعی شده «اسناد کلیدی درباره افرادی که در داخل آمریکا از هواپیما ربایان یازده سپتامبر حمایت کرده‌اند، گم شده یا قادر به پیدا کردن آن‌ها نیستند».

فرزند یکی از قربانیان حادثه یازده سپتامبر اخیراً در مصاحبه‌ای گفته است: «دولت ما یا درباره این شواهد دروغ می‌گوید یا عملاً آن‌ها را از بین برده است و نمی‌دانم چه چیزی از این بدتر است».

خانواده‌های قربانیان طی سال‌های گذشته به‌دنبال دستیابی به اسناد دولتی از جمله گزارش‌های اطلاعاتی و نهادهای مخفی اجرای قانون بوده‌اند که ممکن است در آن به کمک یا تأمین مالی نوزده فرد مرتبط با القاعده توسط عربستان سعودی اشاره شده باشد.

پانزده نفر از این نوزده نفر، تبعه عربستان سعودی بوده‌اند اما کمیسیونی که از سوی دولت آمریکا تشکیل شد، نتوانست بین عربستان سعودی و پول دریافت شده توسط القاعده، ارتباط مستقیمی پیدا کند.

ماه گذشته بسیاری از این خانواده‌ها «جو بایدن» رئیس جمهور آمریکا را تحت فشار گذاشتند تا اسناد مربوط به حمایت رهبران سعودی از این حملات را منتشر کند.

سه روز بعد، وزارت دادگستری آمریکا اعلام کرد تصمیم گرفته ادعای قبلی خود درباره علت اینکه چرا نمی‌تواند برخی اطلاعات درخواست شده از سوی خانواده‌های قربانیان را منتشر کند، مورد بازبینی قرار دهد.

جو بایدن در واکنش به این تصمیم وزارت داگستری از آن استقبال کرده و مدعی شد: «دولت من متعهد به حداکثر شفافیت تحت لوای قانون است».

رویترز نوشت، اف‌بی‌آی و سفارت عربستان سعودی در آمریکا به تماس این خبرگزاری پاسخی ندادند.

درخواست برای افشای اسناد مربوط به حملات یازده سپتامبر در حالی صورت می‌گیرد که دولت آمریکا اعلام کرده بود قصد دارد در بیستمین سالگرد این حادثه خروج نیروهایش از افغانستان را اعلام کند.

با این حال پیشروی‌های سریع طالبان در افغانستان موجب شد بایدن این زمان را به پایان ماه آگوست تغییر دهد و نهایتاً هفته گذشته این عملیات به شکلی سراسیمه و بی‌نظم پایان یافت.

انتهای پیام/