ملکی فر: صندوق نوآوری به شرکتهای دانشبنیان برای راه اندازی خط مونتاژ در سایرکشورها تسهیلات میدهد
به گزارش گروه علم و پیشرفت خبرگزاری فارس، شانزدهمین رویداد «یکشنبههای صادراتی» صندوق نوآوری و شکوفایی در قالب کلینیک مدیریت صادرات دانش بنیان، با موضوع «وبینار و نشستهای تجاری ایران و پاکستان» هم اکنون به صورت آنلاین درحال برگزاری است.
در ابتدای این نشست دکتر ملکیفر معاون توسعه صندوق نوآوری و شکوفایی با اشاره به پیشرفتهای شرکتهای دانش بنیان در سالهای اخیر گفت: در کشور ۶۲۶۳ شرکت دانشبنیان داریم که این شرکتها در حوزههای مختلف فناوری محصولات و خدمات پیشرفتهای را به بازارهای داخلی و خارجی عرضه میکنند.در طول چندسال گذشته تعداد قابل توجهی از این شرکتها به توانمندیهای خوبی دست پیدا کرده اند و وارد بازارهای بین المللی شده اند و هم اکنون میتوانند خدمات و محصولاتشان را در کشورهای دیگر به فروش برسانند.
وی در ادامه توضیحات خود با اشاره به تسهیلات حمایتی صندوق نوآوری و شکوفایی گفت: طبق قانون وظیفهی صندوق نوآوری و شکوفایی حمایت از شرکتهای دانشبنیان است. شرکتهایی که به مرحله صادرات رسیده٬اند با ابزارهای تامین مالی،تسهیلات و سرمایه گذاری حمایت می شوند. شرکت هایی که به لحاظ صادراتی توانمند هستند اما تا الان نتوانسته اند وارد بازارهای صادراتی شوند با سرویس هایی عمدتا از جنس توانمندسازی و شبکه سازی کمک می کنیم تا بتوانند شبکه ارتباطی خود را در خارج کشور گسترش دهند و به جمع شرکت های صادراتی بپیوندند. یکشنبه صادراتی شانزهم با تمرکز روی حوزه سلامت و کشور پاکستان قصد دارد مراودات تجاری شرکت های دانش بنیان را با کشور پاکستان تسهیل کند.
ملکیفر درخصوص خدمات توانمندسازی صندوق نوآوری و شکوفایی در حوزه صادرات شرکتهای دانش بنیان توضیح داد:بخش توانمندسازی صادراتی سه دسته خدمت داریم که عبارتنداز آموزش و مشاوره صادراتی، استانداردها و مجوزهای تخصصی و صادراتی وحفاظت از مالکیت فکری.در حوزه شبکه صادراتی به شرکت های دانش بنیان کمک بلاعوض می کنیم برای اینکه در نمایشگاه های خارجی در قالب پاویون و حضور مستقل حضور داشته باشند.پذیرش هیات های تجاری برنامه دیگری است که براساس آن مهمانی از خارج کشور برای مذاکره و ملاقات با شرکت های دانش بنیان به ایران دعوت می شوند و بالعکس هیات هایی متشکل از شرکت های دانش بنیان به خارج از کشور اعزام می شوند.
وی در ادامه افزود:در بخش تامین مالی صادراتی، تسهیلات سرمایه گذاری با نرخ هایی پایین تر از نرخ های معمول صندوق در اختیار شرکت ها قرار می دهیم تا شرکت ها بتوانند محصولات و خدماتشان را در آن کشورها به فروش برسانند. همچنین تسهیلات راه اندازی خط مونتاژ در خارج کشور نیز در اختیار این شرکت ها قرار می گیرد.
معاون توسعه صندوق نوآوری و شکوفایی با شاره به دستاوردهای یکشنبههای صادراتی گفت:در یکشنبه های صادراتی تاکنون سراغ ۱۰ حوزه فناوری رفته ایم. در نشست هایی که مشتریان یا هیات های خارجی حضور داشته اند نمایشگاهی از محصولات دانش بنیان نیز به نمایش درآمده است. در این نشست ها شرکت ها برای ورود به بازار و قوانین ۹ کشور و ۲ اتحادیه اوراسیا و اروپا آموزش داده شده اند. تا امروز بیش از ۱۲۷۹ کاربر آنلاین از شرکت های دانش بنیان و فناور و سایر بازیگران اکوسیستم داشته ایم و بیش از ۱۸۰ مذاکره اختصاصی بین شرکت های دانش بنیان با بازرگانان ،مشتریان و خریداران بالقوه محصولات و خدمات آن ها داشته ایم.
ملکی فر درخصوص برنامه های صندوق نوآوری و شکوفایی در ارتباط با کشور پاکستان گفت:در سال ۹۸ یک پاویونی از شرکت های دانش بنیان در نمایشگاه health asia داشتیم. ۹ شرکت دانش بنیان در این پاویون حضور داشتندکه دستاوردهای زیادی برای این شرکت ها به همراه داشت.در بهمن ۹۹ هیات تجاری متشکل از حدود ۱۲ کشور در جزیزه کیش با شرکت های دانش بنیان ملاقات کردند که یکی از این کشورها پاکستان بود. در فروردین ۱۴۰۰ در وبینار معرفی بازار صادراتی پاکستان در حوزه سلامت نیز حضور فعال داشتیم و نمایندگان ما خدمات و رویکردهای صندوق را معرفی کردند. هم اکنون نیز رویداد یکشنبه صادراتی تجارت با پاکستان را در حوزه سلامت داریم. در آبان ماه ۱۴۰۰ نیز ۴ نمایشگاه صنعت و ماشین آلات، انرژی های تجدیدپذیر، خودرو و حمل ونقل در شهر کراچی پاکستان برگزار خواهد شد. صندوق نوآوری از حضور مستقل شرکت های دانش بنیان در این نمایشگاه حمایت می کند و ۷۰ درصد هزینه های آن هارا به صورت بلاعوض پرداخت خواهد کرد. سایر نمایشگاه های Asia Health، Health Pak پاکستان نیز که بزودی برگزار می شود تحت حمایت صندوق نوآوری خواهند بود.
انتهای پیام/