۹۶ درصد کارگران امنیت شغلی ندارند
به گزارش خبرنگار اقتصادی خبرگزاری فارس، علی خدایی نایب رئیس کانون عالی شوراهای اسلامی کار کشور امروز در نشست تشکلهای کارگری در حضور وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی اظهار داشت: در این نشست به عنوان نماینده کارگران در شورای عالی کار سه دسته از مشکلات اصلی کارگران شامل امنیت شغلی، معیشت کارگران و تشکلیابی را مطرح میکنم.
خدایی همچنین با توجه به آمار موجود از کارگران گفت: ۹۶ درصد کارگران در کشور امنیت شغلی ندارند و دستمزد دریافتی کارگران حداکثر ۳۶ درصد از هزینه یک خانوار معمولی کارگران را پوشش میدهد.
وی افزود: همه تشکلهای کارگری حداکثر نمایندگی ۱۵ درصد کارگران را برعهده دارند با این اوضاع حال و روز کارگران کشور خوب نیست.
به گفته نماینده کارگران در شورای عالی اشتغال، درخواست کارگران این است هرچه سریعتر جلسه شورای عالی کار در مورد رسیدگی به وضع معیشت کارگران و بررسی راهکار ترمیم قدرت خرید کارگران باید مطرح شود.
خدایی همچنین با اشاره به نامهایی که در روزهای آخر وزارت شریعتمداری در مورد دادنامه ۱۷۹ به دیوان عدالت اداری در مورد امنیت شغلی کارگران به قوه قضاییه ارجاع شده است از آقای عبدالملکی وزیر جدید تعاون، کار و رفاه اجتماعی درخواست ابطال دادنامه ۱۷۹ داریم زیرا به نظر ما باعث رواج قراردادهای موقت میشود.
وی همچنین خواستار جلوگیری از نفوذ جریانهای سیاسی در حوزه تخصصی تشکلهای کارگری شد.
نماینده کارگران در شورای عالی اشتغال در مورد تعداد کارگران بیمه شده نیز گفت: با در نظر گرفتن بازنشستگان ۱۴.۵ میلیون نفر بازنشسته هستند که از این تعداد ۱۱ میلیون نفر کارگر بیمه شده هستند. همچنین در کشور حدود ۷ میلیون کارگر بیمه نشده هم داریم که از این تعداد ۳.۵ میلیون نفر در کارگاههای زیرزمینی مشغول هستند و بقیه در اصناف مشغول کار هستند که باید ساماندهی و بیمه شوند.
در این مراسم همچنین یاراحمدی نماینده مجمع نمایندگان کارگری عضو شورای عالی کار عنوان کرد: ما خوشحال هستیم که آقای رئیسی رئیس جمهور جدید در اولین دیدار خود با کارکنان بهشت زهرا و کارگران معدن زغال سنگ طبس دیدار کردند و این نشان میدهد دولت به کارگران توجه ویژه دارد.
به گفته وی، در کارگاههای یک تا ۱۰ نفره باید نماینده کارگران حضور داشته باشند برخی از کارگاهها مانند مس سرچشمه ۲۴ هزار کارگر دارد و نماینده کارگری در آنها داریم و باید صدای کارگران در تشکلها شنیده شود.
یاراحمدی گفت: خواسته کارگران امنیت شغلی در دولت قبل با وجود اینکه قول دادند اما در هشت سال هیچ اتفاقی نیفتاد تنها در تبصره ماده ۷ عنوان کردند که حداکثر مدت قراردادهای مدت برای کارهایی که جنبه غیرمستمر دارد تعیین شود.
به گفته این نماینده کارگران در شورای عالی اشتغال هر سال واژههای اقتصادی مطرح میشود اما قراردادهای کارگری به سه ماه و کمتر رسیده در حالیکه قراردادها اجاره منزل کارگری حداقل یک ساله است و با این شرایط کارگر امنیت فکری ندارد.
وی خواستار سهجانبهگرایی در اداره سازمان تأمین اجتماعی و نیز حذف شرکتهای پیمانکاری در مورد کارگران شد.
یاراحمدی همچنین با عذرخواهی از وزیر کار گفت: در این جلسه بدون دعوت حاضر شدم، اما به دلیل اهمیت موضوع کارگری باید در این جلسه حضور پیدا میکردم.
انتهای پیام/