چاووش اغلو: جامعه جهانی حمایت بهتری برای بازگشت امن پناهندگان فراهم کند

به گزارش گروه بین‌الملل خبرگزاری فارس، وزیر امور خارجه ترکیه روز یکشنبه گفت که جامعه بین‌المللی برای بازگشت امن پناهندگان به کشورهای خود حمایت بهتری از خود نشان دهد.

به گزارش خبرگزاری «آناتولی» «مولود چاووش اغلو» وزیر خارجه ترکیه درشهر «آنتالیا» به خبرنگاران در این زمینه گفت: «اکنون حمایت بهتر از جامعه بین المللی برای بازگشت ایمن پناهندگان به کشورهای دریافت می‌کنیم. ما با کمیساریای عالی سازمان ملل متحد در امور پناهندگان در حال بازگرداندن پناهندگان به کشورهای خود به ویژه سوریه هستیم.»

وی گفت که این ابتکار توسط کشورهای همسایه سوریه آغاز شده است. چاووش اوغلو بر لزوم پیگیری پروژه‌هایی که اشتغال ایجاد می‌کند و دسترسی پناهجویان به آموزش و مراقبت‌های بهداشتی با کیفیت تاکید کرد.

وی در زمینه افغانستان و بازسازی این کشور گفت: «به دلیل وضعیت فعلی در آنجا، اعزام فوری افراد نه درست و نه ممکن است.»

چاووش اغلو گف: «همه گیری کووید -۱۹ و مشکلات اقتصادی ناشی از آن، افراد بیشتری را مجبور به ترک کشورهای خود کرده است.اگر این مهاجرت یک مشکل جهانی است، ما باید به عنوان جامعه بین المللی برای حل آن با هم همکاری کنیم.»

 ترکیه اعلام کرد که روز شنبه که دستکم ۱۷۶ پناهجو را که توسط گارد ساحلی یونان به حریم آبی ترکیه رانده شده بودند، نجات داده است، گارد ساحلی ترکیه ۷۹ پناهجو را در سواحل جنوب غربی استان موگلا ، ۵۹ پناهجو نیز در سواحل استان ازمیر در غرب ترکیه ، ۳۵ نفر در «بالیکسیر» و سه نفر دیگر در استان «آیدین» نجات داد.

ترکیه بارها اقدام غیرقانونی یونان در بیرون راندن  پناهجویان را محکوم کرده و گفته است که با به خطر انداختن جان مهاجران آسیب پذیر از جمله زنان و کودکان، ارزشهای بشردوستانه و قوانین بین المللی را نقض می‌کند.

ترکیه یک نقطه انتقال مهم برای پناهجویانی است که می خواهند برای شروع زندگی جدید وارد اروپا شوند، به ویژه کسانی که از جنگ  می‌گریزند.  گفته می‌شود که ترکیه که بیش از هر کشوری در جهان میزبان پناهنده است و اینک ۴ میلیون پناهجو در این کشور هستند.

رئیس دفتر پناهندگان سازمان ملل متحد نیز از سیاست‌های ترکیه که به مهاجران و پناهندگان امکان دسترسی به آموزش، مراقبت‌های بهداشتی و فرصت‌های اجتماعی را می‌دهد، قدردانی کرد.

«فیلیپو گراندی» رئیس دفتر پناهندگان سازمان ملل متحد در یک نشست خبری گفت که ترکیه محل اقامت تقریبا ۴ میلیون پناهنده از جمله ۳.۷ میلیون سوری است، در حالی که اکثریت بقیه را افغان‌ها تشکیل می‌دهند.

انتهای پیام/م