تدوین شناسنامه برای بیماران مبتلا به دمانس با رویکرد علوم شناختی
به گزارش گروه علم و پیشرفت خبرگزاری فارس به نقل از معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری، با حمایت ستاد توسعه علوم و فناوریهای شناختی معاونت علمی و فناوری، با هدف ارائه خدمات علمی و فناورانه به مبتلایان بیماری زوال عقل، شناسنامه خدمات تشخیصی و درمانی بیماری دمانس توسط فعالان فناور نگاشته شد.
شناسایی و پایش بیماران شناختی
بیماری دمانس اختلالی فراگیر است و با افزایش سن جمعیت، شمار مبتلایان به آن نیز افزایش می یابد. به طوریکه مصطفی الماسی پژوهشگر مغز و اعصاب دربیان میکند در ۲ تا ۳ دهه آینده میزان شیوع زوال عقل)سه برابر خواهد شد.
این شناسنامه با رویکرد ایجاد امادگی برای رویارویی با این بیماری و بر پایه منابع علمی برای ارایه خدمات موثر و بهینه به افراد مبتلا به این بیماری تهیه شده است.
در این شناسنامه تمامی اقدامات از مرحله مراجعه ابتدائی، تشخیص، درمان و توانبخشی بیماران مبتلا به دمانس، ویژگیهای مرکز ارائهدهنده خدمات و وظایف تیم های درمانی درآن مورد توجه قرار گرفته و از آنجاکه بیماران کهنسال هستند، سایر خدمات لازم طب داخلی و سالمندی، مداخلههای روانپزشکی، گفتاردرمانی نیز در آن پیش بینی شده است.
در شناسنامه شناختی، علاوه بر راهنما، خدمات فناورانه روانشناسی، توانبخشی، در حوزه مغز، اعصاب و روان و راهکارهای نوآورانه برای توانبخشی شناختی با اهمیت ویژه ای تعریف شده است..
الماسی با بیان اینکه شناسنامه خدمت دمانس یک سازوکار و چارچوب عملی بر اساس یافتههای علمی است و از ابتدا تا انتهای مسیر را پیشبینی میکند، ادامه میدهد: این شناسنامه که باحمایت ستاد توسعه علوم و فناوریهای شناختی توسط در کلینیک مغز و شناخت نگاشته شده است، میتواند گام اثرگذاری برای کمک به درمان و بهبودی مبتلایان به دمانس باشد.
انتهای پیام/