رفع انحصار و کاهش موانع بروکراتیک فعالیت اقتصادی با تصویب طرح تسهیل صدور مجوزها

حسینعلی حاجی دلیگانی عضو هیات رئیسه مجلس شورای اسلامی در گفت و گو با خبرنگار اقتصادی خبرگزاری فارس درباره طرح تسهیل صدور برخی مجوزهای کسب و کار گفت: این طرح در کمیسیون جهش تولید مجلس مصوب شده و در انتظار ورود به صحن علنی است. در همین زمینه چهارشنبه گذشته رای گیری در این خصوص در مجلس انجام گرفت و نمایندگان از در اولویت قرار گرفتن این طرح استقبال کردند و برای همین هم احتمالا این طرح هفته آینده در صحن علنی مجلس مورد بررسی قرار می‌گیرد.

وی افزود: علت این که نمایندگان مجلس تصمیم گرفتند تا طرح تسهیل صدور مجوزهای کسب و کار را در اولویت قرار دهند به اهمیت این طرح در برداشتن موانع از سر راه فعالان اقتصادی بر می‌گردد. موضوعی که در ابتدای سال و در شعار سال هم مورد تاکید مقام معظم رهبری نیز قرار گرفته است.

این عضو هیات رئیسه مجلس ادامه داد: انتظار می‌رود که نمایندگان در هنگام بررسی طرح تسهیل صدور مجوزهای کسب و کار به آن رای مثبت دهند زیرا با تبدیل شدن این طرح به قانون و اجرای آن شاهد گشایش‌های خوبی در صدور مجوزهای کسب و کار خواهیم بود و با رفع انحصار و محدودیت‌های فعلی، مشکلات بسیاری از جوانان حل می‌شود.

حاجی دلیگانی خاطر نشان کرد: در این طرح مجوزها به دو دسته ثبت محور و تایید محور تقسیم شده است و تنها افرادی که به دنبال مجوز کسب و کارهای دارای ملاحظات امنیتی و سلامت عمومی هستند نیاز دارند تا برای اخذ مجوزهای تایید محور منتظر بمانند و باقی افراد تنها با ثبت نوع مجوزی که می‌خواهند، می‌توانند کار خود را آغاز کنند.

وی اضافه کرد: در این طرح البته یک مدت زمان مشخصی برای صدور مجوزهای تایید محور برای دستگاه‌ها در نظر گرفته شده است که اگر دستگاه‌ها در این مدت زمان، وضعیت مجوز را مشخص نکنند به معنای صدور مجوز تلقی خواهد شد.

عضو کمیسیون حقوقی و قضایی مجلس ادامه داد: در طرح تسهیل صدور مجوزهای کسب و کار همچنین به رفع انحصار از صدور مجوز هم توجه شده تا تشکل‌های صنفی و دستگاه‌ها نتوانند به بهانه اشباع بازار از ورود افراد جدید به بازار جلوگیری کنند.

حاجی دلیگانی تاکید کرد: با رفع انحصار از صدور مجوزها و تغییر شیوه اخذ مجوز بسیاری از جوانان خواهند توانست کسب و کار خود را به سرعت آغاز کنند و به ارائه خدمات یا تولید محصولات برای مردم بپردازند.

وی گفت: در بخشی از بازارها به علت محدود بودن عرضه کنندگان خدمات یا کالا به مردم فشار وارد می‌شود و مردم از سطح کمی یا کیفی خدمات و محصولات راضی نیستند. این در حالی است که با شکستن انحصار در صدور مجوزها شاهد رقابت مثبت کسب و کارها با یکدیگر خواهیم بود که نتیجه آن افزایش کیفیت و کمیت خدمات و محصولات ارائه شده به مردم خواهد بود.

 عضو هیات رئیسه مجلس در پایان تاکید کرد: مجلس یازدهم از ابتدا کار خود به بهبود شرایط اقتصادی کشور اهتمام داشته است و انشالله تصویب این قانون می‌تواند موانع بروکراتیکی که تا پیش از این پیش روی جوانان برای آغاز فعالیت اقتصادی بوده است را بردارد.

انتهای پیام/