مخالفت کشورهای سازمان پیمان امنیت جمعی با میزبانی از تاسیسات آمریکا و ناتو

به گزارش گروه بین‌الملل خبرگزاری فارس، وزیران خارجه سازمان پیمان امنیت جمعی CSTO امروز (چهارشنبه) در بیانیه مشترکی درباره وضعیت افغانستان اعلام کردند که کشورهای عضو با استقرار تأسیسات آمریکا و ناتو که از افغانستان خارج شده‌اند، در خاک خود مخالف هستند.

به گزارش خبرگزاری «تاس» روسیه، در این بیانیه آمده است: کشورهای عضو سازمان پیمان امنیت جمعی با استقرار زیرساخت‌های نظامی ایالات متحده و سایر کشورهای ناتو که از افغانستان خارج شده‌اند و همچنین میزبانی اتباع افغان که با ماموریت‌های نظامی خارجی همکاری کرده‌اند، در قلمرو خود مخالف هستند، مگر در مواردی که به تصمیمات فوری برای اهداف بشردوستانه نیاز است. 

 به گزارش فارس، نشست مشترک وزرای امور خارجه، دفاع و کمیته دبیران شورای امنیت سازمان پیمان امنیت جمعی امروز (چهارشنبه) در شهر «دوشنبه» پایتخت تاجیکستان به ریاست «سراج الدین مهرالدین» وزیر امور خارجه این کشور آغاز شد.

پیش‌تر مقام‌های مختلف روسیه از جمله «سرگئی شویگو» وزیر دفاع روسیه درباره تلاش آمریکا برای ایجاد تاسیسات لجستیکی به منظور استقرار پایگاه‌های نظامی خود در کشورهای آسیای مرکزی هشدار داده و آن را تهدیدی برای ثبات منطقه‌ای خوانده بودند. 

وزیر دفاع روسیه پیش از تکمیل برنامه خروج آمریکا از افغانستان گفته بود مسکو از این طرح‌ها که نتیجه خوبی نخواهد داشت و بلکه تنها به افزایش حضور سازمان پیمان آتلانتیک شمالی (ناتو) در منطقه کمک خواهد کرد، آگاهی دارد.

پیش‌تر، «دیمیتری مدودف» نایب رئیس شورای امنیت روسیه هم گفت هدف اصلی روسیه در شرایط به وجود آمده در پی تحولات افغانستان این است که نه تنها امنیت خود بلکه امنیت متحدانش در سازمان پیمان امنیت جمعی را نیز تضمین کند.

وی خاطرنشان کرد: در غیر این صورت، پیامدهای درگیری افغانستان ممکن است در خاک کشورهای همسایه ما ظاهر شود.

«ماریا زاخارووا» سخنگوی وزارت خارجه روسیه هم درباره بحران مهاجرت ایجاد شده در پی خروج غیرمسئولانه و سراسیمه آمریکا از افغانستان، طرح ناتو برای اسکان پناهجویان افغان در آسیای مرکزی را «فاجعه‌بار» توصیف کرد.

وی در این خصوص در کانال تلگرامی خود نوشت: برنامه احتمالی ناتو برای پخش پناهجویان افغان در کشورهای آسیای میانه می‌تواند به فاجعه برای کشورهای اروپایی تبدیل شود.

دیپلمات روس این اظهارنظر را در واکنش به گزارش‌هایی در این خصوص مطرح کرد که کشورهای اروپایی پیشنهاد ارائه پول و منابع به تاجیکستان، ترکمنستان و ازبکستان در صورت موافقت آن‌ها با ورود پناهجویان افغان را ارائه کرده‌اند. 

وی گفت: این یک طرح فاجعه‌بار واقعی است اگر متحدان ناتو به دنبال پیش بردن از طریق باز کردن اجباری مرزهای افغانستان با کشورهای همجوار باشند. این امر به شدت به اروپا ضربه خواهد زد. اگرچه هنوز به نظر نمی‌رسد که آن‌ها این مسئله را درک کرده باشند.

انتهای پیام/م