روسیه مانع تمدید ماموریت نماینده سازمان ملل در لیبی شد
به گزارش گروه بینالملل خبرگزاری فارس، یک رسانه غربی به نقل از منابع دیپلماتیک ادعا کرد که روسیه از تمدید یک ساله ماموریت نمایندگی سازمان ملل در لیبی ممانعت کرده است.
خبرگزاری فرانسه ضمن انتشار این خبر هشدار داد که این اقدام روسیه باعث شده که موضع واحد و یکپارچه جامعه بینالمللی در قبال لیبی با توجه به در پیش انتخابات ریاست جمهوری در این کشور به خطر بیافتد.
قرار است انتخابات ریاست جمهوری لیبی در تاریخ ۲۴ دسامبر ۲۰۲۱ (سوم دی ماه) برگزار شود.
در گزارش خبرگزاری فرانسه به نقل از منابع آمده است: «مسکو که (به عنوان عضو دائم شورای امنیت سازمان ملل) دارای حق وتو است، ادبیات قطعنامه پیشنهادی بریتانیا درباره خروج نظامیان خارجی و مزدوران آنها از لیبی و همچنین نقش نماینده سازمان ملل در امور این کشور شمال آفریقا را تایید نکرد».
یک دیپلمات که نخواست نامش فاش شود به این رسانه غربی خبر داد، ماموریت نمایندگی سازمان ملل در لیبی اواخر امروز چهارشنبه (به وقت محلی نیویورک) به پایان میرسد و شورای امنیت قصد داشت صبح امروز درباره تمدید این ماموریت رای گیری کند.
خبرگزاری فرانسه برای صحت و سقم این خبر به سراغ دفتر نمایندگی روسیه در سازمان ملل رفت اما این دفتر از اظهارنظر درباره این موضوع خودداری کرد.
نماینده روسیه در جریان آخرین نشست شورای امنیت سازمان ملل در خصوص لیبی اصرار کرده بود که هر گونه خروج نظامیان خارجی باید به گونهای انجام گیرد که باعث به خطر افتادن موازنه قوا در لیبی نشود.
لیبی از سال ۲۰۱۱ و به دنبال مداخله نظامی به رهبری ناتو که به سقوط رژیم معمر قذافی شد، با هرج و مرج مواجه است. طی سالهای اخیر این کشور به دو اردوگاه رقیب و مورد حمایت کشورهای مختلف خارجی تقسیم شد.
طبق گزارش خبرگزاری فرانسه، در شرق لیبی خلیفه حفتر مورد حمایت روسیه قرار گرفت اما بعد از ناکامی نیروهای حفتر برای تسلط بر مناطق غربی و به ویژه طرابلس پایتخت لیبی، دو طرف اکتبر سال گذشته میلادی در ژنو آتشبس امضا کردند.
به دنبال این توافق، در ماه مارس سال جاری (۲۰۲۱) یک دولت موقت تشکیل شد تا زمینه را برای برگزاری انتخابات ریاست جمهوری پارلمانی در تاریخ ۲۴ دسامبر (سوم دی ماه) فراهم کند.
طبق گزارش خبرگزاری فرانسه، آمریکا برخلاف توصیه ۱۴ عضو دیگر شورای امنیت سازمان ملل، در سال ۲۰۲۰ رهبری دو نفره بر دفتر نمایندگی سازمان ملل در امور لیبی را تحمیل کرد.
بدین ترتیب، یک دفتر نمایندگی سازمان ملل در امور لیبی به ریاست «یان کوبیس» (اهل کشور اسلواکی) در شهر ژنو دایر شد و دفتر دوم به ریاست «رایسدون زننگا» (اهل زیمبابوه) در طرابلس لیبی دایر گردید.
اعضای سازمان ملل (به جز آمریکا) خواهان این هستند که نمایندگی سازمان مل در امور لیبی به صورت یک نهاد و تحت ریاست یک نفر باشد همانطور که قبل از سال ۲۰۲۰ هم اینگونه بود.
به دنبال اعلام زمان برگزاری انتخابات ریاست جمهوری در لیبی، گمانه زنیهای زیادی درباره نامزدهای این منصب مطرح شده است و برخی رسانهها از رقابت احتمالی صدام حفتر پسر خلیفه حفتر با سیفالاسلام قذافی خبر دادند.
سیفالاسلام پسر ارشد معمر قذافی دیکتاتور سابق لیبی در مصاحبه با یک روزنامه آمریکایی با ابراز تمایل برای شرکت در انتخابات ریاست جمهوری آتی این کشور گفت هم اکنون زمان بازگشت به گذشته است.
او که از سوی دادگاه جنایی بینالمللی به دلیل جنایتهای جنگی تحت پیگرد قرار دارد در مصاحبه با «نیویورک تایمز» گفت سیاستمداران طی یک دهه گذشته هیچ چیزی جز «بدبختی» برای لیبی به همراه نداشتهاند.
سیفالاسلام ۴۹ ساله افزود: «هم اکنون زمان بازگشت به گذشته است. کشور به زانو افتاده است. هیچ پولی نیست. هیچ امنیتی وجود ندارد و زندگی در اینجا نیست» (جزئیات بیشتر).
انتهای پیام/م