ابراز نگرانی شورای امنیت از تاثیر بحران سیاسی سومالی بر انتخابات ماه آتی
به گزارش گروه بین الملل خبرگزاری فارس، شورای امنیت در مورد تشدید بحران سیاسی در سومالی که میتواند برگزاری انتخابات این کشور در موعد مقرر را تهدید کرده و منطقه شرق آفریقا را بیشتر بی ثبات کند، رایزنیهای اضطراری انجام داد.
به گزارش روسیا الیوم، شورای امنیت پس از این نشست با صدور بیانیهای طرفهای مناقشه سیاسی در سومالی را به گفتوگو و خویشتنداری و حفظ صلح و امنیت کشورشان دعوت کرد.
در این بیانیه آمده است که شورای امنیت نسبت به تاثیر اختلافات در داخل حکومت سومالی بر برگزاری انتخابات در موعد مقرر آن کاملا نگران است.
«باربارا وودوارد» سفیر انگلیس در سازمان ملل متحد که «جیمز سوان» نماینده ویژه سازمان ملل متحد در سومالی را به برگزاری جلسه غیرعلنی شورای امنیت دعوت کرده بود در این نشست نسبت به افزایش تنشها بین نخست وزیر و رئیس جمهور در سومالی ابراز نگرانی عمیق کرد.
این نشست پس از اظهارات روز پنجشنبه «محمد عبدالله محمد فرماجو» رئیس جمهور سومالی انجام شد که در آن وی گفت که اختیارات «محمد حسین روبلی» نخست وزیر را در تعیین و برکناری مقامات معلق کرده است.
وودوارد تأکید کرد که افزایش تنشها پیامدهایی بر روند انتخاباتی سومالی دارد و میتواند منجر به بحران قانون اساسی شود که بر دیگر چالشهای این کشور از جمله حضور افراط گرایان الشباب، قحطی، ملخ و گرسنگی بیافزاید.
وودوارد گفت: شورای امنیت باید فشار بیاورد تا روند انتخابات در مسیر خود قرار گیرد و نخست وزیر و رئیس جمهور به سرعت اختلافات خود را حل کرده و امنیت، صلح و ثبات مورد نیاز سومالی را تضمین کنند.
وودوارد، پس از جلسه مشروط شورا درباره تحولات سومالی درباره خطرات دادن فضای بیشتر به الشباب برای فعالیت در سومالی هشدار داد.
درخواستهای غربیها از رئیس جمهور و نخست وزیر این کشور برای پایان دادن به بحران سیاسی کنونی در این کشور و برگزاری انتخابات در ماه آینده افزایش یافته است.
اتحادیه اروپا در بیانیهای خواستار این شد که روند انتخابات مطابق جدول زمانی که قبلاً در ۲۷ می توافق شده بود، به صورت مسالمت آمیز پیش برود.
اتحادیه اروپا همچنین از همه طرفها خواست برای حفظ ثبات در سومالی و منطقه خویشتنداری کنند.
مقامات پنج ایالتی که در سومالی از حالت خودمختاری برخوردارند، روز جمعه از رئیس جمهور و نخست وزیر خواستند تا برای حل بحران بین آنها بحث و گفتوگو کنند.
فرماجو روز پنجشنبه اختیارات نخست وزیر در برکناری یا انتصاب هر مقام را تا پایان انتخابات ماه آینده تعلیق کرد.
در بیانیه ریاست جمهوری سومالی روبلی متهم به نقض قانون و صدور تصمیماتی شد که حقوق نیروهای مسلح را نقض میکرد، اما نخست وزیر این تصمیم را که او غیرقانونی و بی اساس میدانست، رد کرد.
فرماجو که از سال ۲۰۱۷ ریاست جمهوری را بر عهده داشت، در هشتم فوریه گذشته دوره خود را به پایان رساند، بدون اینکه بتواند با رهبران منطقهای برای سازماندهی انتخابات موافقت کند که این قضیه باعث بروز بحران سیاسی شده است.
در اواسط آوریل اعلام تمدید دو ساله دوره ریاست جمهوری فرماجو علاوه بر به تعویق انداختن انتخابات، باعث درگیری در موگادیشو شد.
محمد روبلی که در سپتامبر ۲۰۲۰ منصوب شد پس از این اعتراضات در مورد یک برنامه انتخاباتی به توافق رسید، به گونهای که قرار شد انتخابات ریاست جمهوری تا دهم ماه آینده برگزار شود.
انتهای پیام/