تلاش ۲۲۷ شرکت دانشبنیان برای رونق بخشیدن به بازار تجهیزات پزشکی ایرانی
به گزارش گروه علم و پیشرفت خبرگزاری فارس به نقل از معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری، تجهیزات پزشکی صنعتی مهم در هر کشوری است که درمان بیماران به رشد و توسعه آن وابستگی دارد. امروز ایران در این حوزه به نقطه ای رسیده است که محصولات ایران ساخت علاوه بر رفع نیاز کشور در بازارهای صادراتی نیز حضور مستمر دارند. با تلاش ۲۲۷ شرکت دانشبنیان وسایل، ملزومات و تجهیزات پزشکی با برند ایرانساخت به کشورهای دیگر رفته است و زمینه برای ارائه توانمندی ایران در این حوزه فراهم شده است.
فناوریهای نوین با ورود به این حوزه تحول آفریدند و تجهیزاتی تولید شده است که حتی انجام عمل های جراحی از راه دور را نیز فراهم کردند. در ایران نیز تولید تجهیزات فناورانه و پیشرفته در این حوزه با سرعت در حال انجام است. سامانه جراحی رباتیک سینا، میکرو سی تی پیش بالینی، میز تشریح مجازی، ام آر آی، الکتروشوک، دستگاه سونوگرافی داپلر و تیپ میکروسکوپ نیروی اتمی چند نمونه کوچک از محصولات ایران ساخت این حوزه است که توانمندی فعالان این زیست بوم را نشان می دهد.
محصولاتی که علاوه بر رفع نیاز پزشکان و مراکز درمانی و بیمارستان ها؛ به انجام تحقیقات محققان سرعت می دهد و زمینه را برای تولیدات فناورانه دیگر فراهم می کند. البته بومی سازی این تجهیزات باعث کاهش هزینه ها نیز می شود و وابستگی به واردات را قطع می کند. از سویی برخی از این تجهیزات دانش بنیان در لیست تحریم ها قرار داشتند و با تولید ایران ساخت آن هم در حد استانداردهای جهانی گامی اثرگذار برای ایجاد قدرت در این حوزه برداشته شد. این توانمندی در شرایط بحران بسیار کارآمد شد. چنان که در زمان شیوع کرونا تجهیزاتی مانند ونتیلاتور که فعالان زیست بوم فناوری و نوآوری تولید کردند به کمک آمد.
البته دانشبنیانها قطعا برای تولید محصولات پیشرفته در این حوزه چالش هایی داشتند که مرکز شرکت ها و موسسات دانش بنیان معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری با ارائه ۱۱۰ خدمت همچون سایر حوزه ها مسیر را برای این فعالان هموار کرد.
انتهای پیام/