تصویر زیبای ناسا از نخستین کهکشان فاقد ماده تاریک

به گزارش خبرنگار گروه علم و پیشرفت خبرگزاری فارس به نقل از ناسا، ناسا اخیرا تصویری از یک کهکشان  به نام «NGC ۱۰۵۲-DF۲» منتشر کرده که فاقد ماده تاریک است. 

در نوامبر ۲۰۱۹، محققان وقتی تصویر آن را که توسط تلسکوپ فضایی هابل گرفته شده بود مشاهده کردند، شگفت زده شدند. ماده تاریک یک ماده نامرئی است که به گفته ستاره شناسان نقش مهمی در شکل گیری کهکشان‌ها دارد و تصور می شود ۸۵ درصد از جرم جهان را شامل می‌شود. این کشف نه تنها ایده‌های شکل گیری کهکشان‌ها را به چالش می‌کشد، بلکه شواهدی را نیز برای واقعی بودن ماده تاریک ارائه می‌دهد.

زمانی که مقدمات تشکیل یک کهکشان فراهم می‌شود، گازهای داغ به شکل ابری از ماده تاریک در می‌آیند و سپس این گاز به آرامی به ستاره‌ها تبدیل می‌شود تا یک کهکشان مانند کهکشان راه شیری شکل بگیرد. به همین علت محققان برای مطالعه ویژگی‌های کهکشان‌ها، ماده تاریک آنها را مطالعه می‌کنند.

تصویر تلسکوپ هابل و کشف محققان دانشگاه ییل که برای اولین بار کهکشانی را شناسایی کردند که فاقد ماده تاریک است بیانگر آن است که این ماده وجود جداگانه خود را دارد. کهکشان «NGC ۱۰۵۲-DF۲» کهکشان فوق پراکنده نامیده می‌شود زیرا چگالی بسیار کمی دارد. در نتیجه این یافته‌ها، تیمی از محققان در حال جستجوی کهکشان‌های دارای کمبود ماده تاریک هستند تا ماهیت ماده تاریک و تشکیل کهکشان‌ها را بهتر درک کنند.

انتهای پیام/