بنچمارکهای اولیه تراشه A15 از بهبود ۲۱ درصدی عملکرد چندهستهای حکایت دارند
جدیدترین مدلهای آیفون و آیپد مینی ۶ در بطن خود پذیرای تراشهای با نام A15 Bionic هستند و قدرت پردازشیشان را از آن میگیرند. اپل مدعی است که تراشه یادشده قویترین پردازنده موجود در گوشیهای هوشمند است و تا ۵۰ درصد عملکرد گرافیکی قویتری در مقایسه با رقبا دارد.
بر اساس بنچمارکهای منتشرشده توسط کاربران در پلتفرم گیکبنچ، آیفون ۱۳ مجهز به تراشه مذکور توانسته است بهطور میانگین در آزمون تکهستهای امتیاز بسیار خوب ۱۷۳۰ کسب کند. در مقام مقایسه، این امتیاز برای آیفون ۱۲ در حدود ۱۵۷۵ است؛ بنابراین تراشه جدید پردازشهای تکهستهای را تقریباً ۱۰ درصد سریعتر انجام میدهد. از سوی دیگر، میانگین نمرات چندهستهای به ۴۶۲۱ میرسد که حاکی از بهبود عملکرد ۲۱ درصدی در مقایسه با نتایج تراشه A14 Bionic است.
مقالهی مرتبط:اپل آیفون ۱۳ و ۱۳ مینی را چگونه توصیف میکند؟
نتایج اولیه عملکرد بسیار خوب تراشه جدید را نشان میدهد. جدیدترین دستاورد اپل در حوزه پردازشی در حقیقت SOC (سیستم-روی-چیپ) است که از اجزای مختلفی نظیر واحد پردازش گرافیکی (GPU)، موتور عصبی (Neural Engine)، پردازنده سیگنال تصویر (ISP) و… تشکیل شده. این تراشه شامل ۱۵ میلیارد ترانزیستور است؛ سویچهای بسیار کوچکی که وظیفه ذخیره و پردازش واحد باینری ۱ و ۰ یا بهاصطلاح بیتها را بر عهده دارند.
با گذر از عملکرد پردازنده مرکزی، A15 در بخش گرافیکی نیز بهبود در خور توجهی بهخصوص در مدلهای پرو آیفون ۱۳ تجربه میکند؛ زیرا اپل در یک سُنتشکنی مدلهای پرو را به یک هسته گرافیکی بیشتر مجهز کرده و همین امر منجر به تفاوت قابل توجهی در مقایسه با مدلهای استاندارد شده است. نتایج آزمون متال (Metal) نشان میدهد که مدل استاندارد آیفون ۱۳ امتیاز ۱۰۶۰۸ کسب کرده که بسیار پایینتر از نمره ۱۴۲۱۶ مربوط به آیفون ۱۳ پرو است؛ اما تراشه گرافیکی چهار هستهای همچنان ۱۵ درصد قویتر از نمونه سال گذشته است.
البته باید به این نکته توجه داشت که نتایج یادشده نخستین بنچمارکهای تراشه A15 محسوب میشوند و از سوی دیگر، اپل در رویداد معارفه آیفون ۱۳ جزئیات زیادی از تراشه مذکور منتشر نکرد؛ بنابراین نمیتوان با قطعیت نتایج را تأیید یا رد کرد.
برای مطالعهی تمام مقالات مرتبط با آیفون به این صفحه مراجعه کنید.
طبق بنچمارکهای اولیه، عملکرد پردازنده A15 بهطور میانگین ۱۰ درصد در بخش تکهستهای و ۲۱ درصد در بخش چندهستهای بهبود داشته است.