ویدئو | اعتیاد رسانهای، دام پنهان فضای مجازی
به گزارش گروه سوادرسانه خبرگزاری فارس، واژه اعتیاد برای همه خصوصاً خانوادهها نگرانکننده است و این روزها کمتر کسی است که از خطرات اعتیاد به مواد مخدر آگاه نباشد. خانوادهها هم در این زمینه آگاهانهتر از قبل برخورد میکنند و مراقباند تا فرزندانشان در این دام گرفتار نشوند. اما در عصر ارتباطات و تکنولوژی که هر روز یا هر ساعت با اختراع و اکتشاف جدیدی روبرو هستیم دامی پنهان به آرامی دامنگیر خانوادهها شده است؛ دامی به نام اعتیاد رسانهای. اعتیادی که والدین و بزرگسالان شاید از آن اطلاع کافی ندارند و شاید حتی خودشان هم گرفتارش باشند. بر اساس آخرین آمار ارائه شده توسط محققان، کودکان بین ۸ تا۱۸سال بهطور متوسط ۱۰ساعت و ۴۵دقیقه از وقتشان را روزانه با ابزار ارتباطجمعی مانند تلفن، گوشیهای هوشمند، کامپیوتر، تبلت و آیپد میگذرانند که بهطور میانگین این رقم در هفته به ۷۵ساعت و ۱۵دقیقه میرسد و این مدتزمان دو برابر زمانی است که والدین شاغل آنها بهطور تماموقت در یک هفته سر کار خود حاضر میشوند. اینطور که از شواهد برمیآید بعضی از کاربران فضای مجازی و شبکههای اجتماعی چنان در این زمینه دچار افراط میشوند که نبود اتصال کامپیوتر یا گوشیهای موبایل آنها به شبکههای اینترنتی میتواند در روابط اجتماعی و حتی سلامتی این افراد اختلال ایجاد کند.
خوب است بدانید اعتیاد به اینترنت بیارتباط به افسردگی و اضطراب نیست. اگر مضطرب و افسرده هستید ممکن است برای تخلیه روحی بیشتر از دیگران به اینترنت مراجعه کنید و اگر خجالتی هستید یا به لحاظ اجتماعی احساس ناخوشایندی دارید سعی میکنید خود را به اینترنت بیشتر مشغول کنید زیرا فضای مجازی جایی است که دیگر نیازی نیست با دیگران تعاملات اجتماعی رودررو داشته باشید. در عصر دیجیتال، اینترنت به همهجا نفوذ پیدا کرده است. ما با اینترنت و رسانههای دیجیتال احاطه شدهایم و بسیاری از ما مجبوریم به دلیل شرایط شغلی بهصورت روزانه از اینترنت استفاده کنیم. اما میتوانیم در کنار استفاده از اینترنت دچار افراط و بهنوعی اعتیاد رسانهای هم نشویم.
گام اول در جهت رهایی از اعتیاد رسانهای تشخیص است. اما به خاطر همین گستردگی و فراگیری انواع رسانههای آنلاین است که درمان و جلوگیری از اعتیاد به آن روزبهروز دشوارتر میشود. پس بهتر است با گرفتن رژیم رسانهای حواسمان به پرخوریهای رسانهای باشد تا منجر به چاقی و اعتیاد رسانهای نشود.
در ادامه این ویدئو را ببینید:
انتهای پیام/