لزوم مدیریت بازار با استقرار سامانههای هوشمند/ دولت روحانی کوتاهی کرد؛ دولت جدید اقدام کند
علیاکبر کریمی نماینده مردم اراک و کمیجان در مجلس شورای اسلامی در گفتوگو با خبرنگار پارلمانی خبرگزاری فارس، با اشاره به لزوم برنامهریزی دولت برای کنترل قیمتها و ثبات بازار اظهار داشت: عوامل مؤثر بر قیمتها در بازار، به طور کلی شامل دو دسته عوامل کلان و عوامل انسانی میشود که باید به سهم هر کدام از آنها توجه شود.
وی افزود: عوامل کلان و ملی مؤثر بر قیمتها شامل مواردی مانند نرخ ارز، نرخ تورم، میزان نقدینگی و خلق اعتبار توسط بانکها میشود که در خصوص این عوامل باید برنامهریزی و سیاستگذاری در اقتصاد کشور به صورت هماهنگ و منطقی انجام شود.
عضو کمیسیون صنایع و معادن مجلس ادامه داد: عوامل انسانی مؤثر بر قیمتها و وضعیت بازار نیز مواردی مانند تخلفات صنفی، احتکار، گرانفروشی و نیز اشکالات موجود در ساختار توزیع کالا هست که در خصوص این دسته از عوامل، سازمانها و نهادهای نظارتی باید مستمرا وضعیت بازار را پایش کرده و با تخلفات برخورد کنند.
کریمی با انتقاد از تضعیف سیستم کنترل قیمتها در وزارت صنعت، معدن و تجارت در سالهای اخیر گفت: پیش از این، حوزه بازرسی و نظارت بر قیمتها در سطح سازمانهای صنعت، معدن و تجارت استانها جایگاه اداره کل داشت، اما به تدریج این جایگاه در حد یک اداره تقلیل یافته که نیروی انسانی و کارآیی مناسب برای کنترل بازار را ندارند.
روحانی به وعده اش برای استقرار سامانه جامع تجارت عمل نکرد
کریمی در ادامه با تاکید بر لزوم اتخاذ روشهای هوشمند برای مدیریت بازار اظهار داشت: برای کاهش هزینهها و کنترل قیمتها، به جای برخوردهای انتظامی و قانونی صرف، باید از روشهای هوشمند استفاده شود که استقرار سامانه جامع انبارها، سامانه جامع حمل و نقل و سامانه پایانههای فروشگاهی، نمونههایی از این ابزارهای هوشمند هستند که در قوانینی مانند قانون مبارزه با قاچاق مورد تاکید قرار گرفتهاند؛ استقرار کامل این سیستمها منجر به کاهش هزینههای دولت و افزایش کارایی آن در کنترل بازار خواهد شد.
عضو کمیسیون صنایع و معادن مجلس با بیان اینکه دولت قبل برای استقرار این سامانهها کوتاهی کرد و حکم قانون را اجرا نکرد، عنوان کرد: استقرار این سامانهها و متصل شدن آنها به همدیگر میتوانست وضعیت باثباتی در بازار و در خصوص تامین اقلام اساسی مورد نیاز مردم با قیمت مناسب فراهم کند که متأسفانه انجام نشد و قول آقای روحانی در سال آخر مسئولیتش برای تکمیل و راهاندازی سامانه جامع تجارت نیز عملی نشد.
کریمی تأکید کرد: دولت جدید این مسأله را جزو اولویتهای خودش بگذارد تا با استقرار این سامانهها و اتصال آنها به همدیگر، بتواند با اطلاعات هوشمند در بازار حضور داشته باشد و آن را مدیریت کند.
وی تصریح کرد: با استقرار این سامانهها، واسطهها و دلالها حذف میشوند و قیمتها نیز منطقی میشود و به طور کلی زنجیره تولید تا مصرف کالا یا زنجیره واردات تا مصرف به خوبی رصد و کنترل میشود.
انتهای پیام/