بازشدن گرهی سخت توسط دانشبنیانها/ دستگاهی که مشکل آبهای سطحی اهواز را برطرف میکند
به گزارش گروه علم و پیشرفت خبرگزاری فارس به نقل از معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری، مشکل آب های سطحی در اهواز کم کم به یک معضل محیط زیستی تبدیل شده است. مشکلی که زندگی مردم را مختل کرده است. پس موضوع جمع آوری آب های سطحی و فاضلاب شهری استان خوزستان در دستور کار قرار گرفت. پروژه ای آب و فاضلاب استان برای شهر اهواز کلید خورد.
در این جا بود که دانش بنیان ها همچون همیشه برای رفع مشکل با سلاح فناوری به میدان آمدند. چرا که برای حفر زمین نیاز به دستگاه های پیشرفته بود.
حفاری و لولهگذاری در محیط مسکونی از چالش های این طرح بود که دستگاههای حفاری مکانیزه میکروتونلینگ بهعنوان راهحل فناورانه این مشکل مطرح شد.
متخصصان شرکت دانشبنیان تونل ساز ماشین طراحی و ساخت این دستگاه های حفاری پیشرفته را انجام می دهند. اقدامی که علاوه بر رفع نیاز داخل به کشورهای منطقه نیز کمک کرده است تا نیازشان را رفع کنند. این محصول دانش بنیان به کشورهایی چون آذربایجان و قطر صادر می شود. همچنین فناوری تولید آن را پیش از این کشورهای امریکا، آلمان، ژاپن و فرانسه داشتند که با این اقدام دانش بنیان ها ایران نیز در جمع این کشورها قرار گرفت.
با حمایت کارگروه تخصصی آب، خشکسالی، فرسایش و محیطزیست معاونت علمی و فناوری و تأکید بر بهکارگیری ظرفیت شرکتهای دانشبنیان و فناور داخلی در رفع چالشها، موجب انعقاد قرارداد با مجموعه توانمند داخلی شد. دستگاه میکرو تی بی ام با قطر حفاری ۱۲۰۰ میلیمتر برای اولین بار در کشور با همت متخصصین داخلی، طراحی و ساخته شد و قرار است از این دستگاه بومی، در پروژه ملی جمعآوری آبهای سطحی و فاضلاب شهری استان خوزستان استفاده شود.
حال با حمایت کارگروه تخصصی آب، خشکسالی، فرسایش و محیطزیست معاونت علمی و فناوری، از دستگاه حفاری مکانیزه میکروتونلینگ ایران ساخت، رونمایی شد.
این دستگاه قادر به کارگذاری لوله های با قطر هزار و ۱۰۰ میلی متر است. این دستگاه برای اجرای خطوط انتقال فاضلاب در شهر اهواز طراحی شده است و استفاده از آن بسیاری از مشکلات سیستم فاضلاب شهری این شهر را رفع خواهد کرد. با این اقدام ۶۰ درصد صرفه جویی ارزی نسبت به نمونه های مشابه خارجی صورت گرفت.
البته نکته مهم در کاربرد و طراحی این دستگاه این است که در هر منطقه ای با توجه به اطلاعات زمین شناسی و متناسب با ویژگی های خاک شناسی باید دستگاه طراحی و ساخته شود.
انتهای پیام/