کمبود شدید سرمایهگذاری پاشنه آشیل تلاشها برای کنترل قیمت نفت
به گزارش خبرنگار گروه اقتصاد بین الملل خبرگزاری فارس به نقل از رویترز، شرکت نفتی هِس شب گذشته اعلام کرد که صنعت نفت برای تامین روند افزایشی تقاضا با مشکل کمبود شدید سرمایهگذاری در گذشته مواجه است. انتظار میرود در اواخر سال ۲۰۲۱ یا اوایل سال ۲۰۲۲ سطح تقاضای نفت به دوران پیش از کرونا بازگردد.
شرکت هس میگوید: در کوتاهمدت شاهد افزایش قیمت نفت با حمایت محدود بودن عرضه در بازار خواهیم بود؛ چراکه بازار در تلاش است تا همگام با رشد تقاضا عرضه را افزایش دهد. انتظار میرود تا پایان امسال تقاضای روزانه نفت در بازار جهانی از ۱۰۰ میلیون بشکه عبور کند و طی سال آینده با رسیدن به رقم ۱۰۲ میلیون بشکه در روز از سطح دوران پیش از کرونا عبور کند.
مدیرعامل هس میگوید: هم اکنون تقاضای نفت در بازار جهانی حدود ۹۸ میلیون بشکه روزانه است.
وی گفت: در ماههای پیش رو اصلیترین عامل اثرگذار بر بازار کاهش شدید سرمایهگذاری برای عرضه نفت بیشتر بوده است. سال گذشته میلادی میزان سرمایهگذاری در پروژههای بالادستی در صنعت نفت جهان به پایینترین میزان در ۱۵ سال گذشته رسید و فقط ۳۵۰ میلیارد دلار سرمایهگذاری شد، این درحالی است که در دوران پیش از دوران کرونا و بنا به اعلام موسسه وود مکنزی میزان این سرمایهگذاریها حدود ۶۰۰ میلیارد دلار بوده است.
تیم نفتی وود مکنزی در ماه ژوئن گفته بود که شواهد کمی وجود دارد که به این نتیجه برسیم که سرمایهگذاریهای نفتی در پروژههای بالادستی در حال افزایش است. حتی در آمریکا که نسبت به قیمت نفت بسیار حساس است هم این اتفاق نیفتاده است.
وود مکنزی معتقد است در صورتی که قیمتها تا سال ۲۰۲۲ همین جور بالا بمانند، نگاه شرکتها در حوزه سرمایهگذاری تغییر خواهد کرد.
هیل، مدیر عامل هس میگوید: شواهد نشان می دهد که برای تامین تقاضای نفت در آینده با مشکل شدید پایین بودن سرمایهگذاری در پروژههای نفتی مواجه هستیم.
انتهای پیام/