رشد ۸۰۳۶ واحدی شاخص بورس تهران/ ارزش معاملات ۲ بازار از ۴۴ هزار میلیارد تومان هم فراتر رفت

به گزارش خبرنگار اقتصادی خبرگزاری فارس، بورس اوراق بهادار تهران امروز در یک روند رو به رشد قرار گرفت، به گونه‌ای که شاخص کل در پایان معاملات با افزایش ۸۰۳۶ واحد به رقم یک میلیون و ۴۸۴ هزار و ۷۱۴ واحد رسید.

همچنین شاخص کل با معیار هموزن با رشد ۲۹۷۰ واحد به رقم ۴۲۵ هزار و ۵۴۶ واحد رسید.

ارزش بازار در بورس تهران به بیش از ۵ میلیون و ۹۶۶ هزار میلیارد تومان رسید.

معامله‌گران امروز در بورس تهران بیش از ۵.۹ میلیارد سهام حق‌تقدم و اوراق مالی در قالب ۷۵۱ هزار فقره معامله و به ارزش ۵ هزار و ۲۷۱ میلیارد تومان داد و ستد کردند.

ارزش معاملات در فرابورس هم به بیش از ۳۸ هزار و ۸۲۲ میلیارد تومان رسید. با این حساب ارزش معاملات روزانه در بورس و فرابورس به بیش از ۴۴ هزار میلیارد تومان رسید که رقم بسیار قابل توجهی است البته عمده این معاملات مربوط به اوراق و صندوق‌ها است.

امروز همه شاخص‌های بورس سبز بودند، اما میزان رشد شاخص‌ها زیر یک درصد بوده، به گونه‌ای که شاخص کل و شاخص قیمت بورس با معیار وزنی ـ ارزشی فقط ۰.۵۴ درصد رشد کرد و این دو شاخص در معیار هموزن ۰.۷ درصد تقویت شدند.

شاخص آزاد شناور ۰.۵۷ درصد افزایش یافت، شاخص بازار اول بورس ۰.۵۲ درصد رشد کرد و شاخص بازار دوم بورس ۰.۵۷ درصد افزایش یافت.

نمادهای پتروشیمی خلیج‌فارس، پالایش نفت اصفهان، پالایش نفت بندرعباس، شستا، ایران‌خودرو، بانک صادرات و بانک ملت به ترتیب بیشترین اثر تقویتی در شاخص بورس را داشته‌اند.

در فرابورس ایران هم امروز شاخص کل با افزایش ۵۱ واحدی به رقم ۲۱ هزار و ۳۷۱ واحد رسید.

ارزش بازار اول و دوم در فرابورس ایران به بیش از یک میلیون و ۱۹۳ هزار میلیارد تومان رسید.

ارزش بازار پایه به بیش از ۳۷۵ هزار میلیارد تومان رسید.

معامله‌گران امروز بیش از ۳.۲ میلیارد سهام حق‌تقدم و اوراق مالی در قالب ۴۷۴ هزار فقره معامله و به ارزش قابل توجه ۳۸ هزار و ۸۲۲ میلیارد تومان رسید.

امروز نمادهای بیمه پاسارگاد، پالایش نفت لاوان و پتروشیمی تندگویان، به ترتیب بیشترین اثر افزایشی در شاخص فرابورس را داشتند و نمادهای پتروشیمی زاگرس، سنگ‌آهن گهرزمین، فرابورس ایران و آریا ساسول، بیشترین اثر کاهشی در شاخص فرابورس را داشته‌اند.

به گزارش فارس،‌با توجه به اینکه دولت وعده کرده است یک میلیون فرصت شغلی ایجاد کند این وعده به شرطی محقق خواهد شد که سرمایه‌گذاری حدود ۱۰۰ میلیارد دلار در سال انجام شود و برای تأمین مالی این سرمایه‌گذاری در کنار منابع بانکی نیاز به منابع تأمین مالی از بازار سرمایه است، زیرا یکی از وظایف بازار سرمایه تأمین مالی برای شرکت‌های بورسی و فرابورسی و همچنین شرکت‌های دولتی و سایر بازیگران اقتصاد است که می‌توانند با انتشار انواع اوراق به تأمین مالی برای سرمایه‌گذاری اقدام کنند.

بنابراین دولت باید از بازار سرمایه حمایت کند و از حضور سرمایه‌گذاران خرد در این بازار که به ۵۷ میلیون سرمایه‌گذار رسیده استقبال کند و این سرمایه‌گذاری‌ها را به سمت تولید هدایت نماید.

انتهای پیام/ب