با جزئیات تراشه‌ی اختصاصی گوگل تنسور برای گوشی‌های پیکسل ۶ آشنا شوید

ساعاتی پیش، گوگل در جریان رویداد پاییزه‌ی خود از نسل جدید گوشی‌های پیکسل ۶ و پیکسل ۶ پرو رونمایی کرد. با توجه به اطلاعاتی که از قبل به دستمان رسیده بود می‌دانستیم که قرار است شاهد حضور تراشه‌ی اختصاصی گوگل با نام تنسور در نسل جدید پیکسل‌ها باشیم. حالا و با معرفی رسمی اولین گوشی‌هایی که به تنسور مجهز شده‌اند، فرصتی فراهم شده تا اطلاعات بیشتری از تراشه‌ی اختصاصی گوگل به دست بیاوریم.

تراشه‌ی تنسور گوگل از مجموعه‌ی CPU و GPU، بخش امنیت، پردازش سیگنال، Context hub و برای مدیریت کردن پردازش‌های هوش مصنوعی نیز از TPU یا «واحدهای پردازشی تنسور» بهره‌مند شده است. علاوه‌براین، گوگل برای پردازش تصاویر نیز از یک هسته‌ی اختصاصی بهره گرفته است تا به بهبود بیش از پیش تجربه‌ی عکاسی با گوشی‌های پیکسل منجر شود. اما گذشته از همه این‌ها، شاید اولین نکته‌ای که می‌تواند تنسور را در مقایسه با سایر تراشه‌‌ها منحصربفرد کند، چینش خاص هسته‌ها در واحد CPU باشد.

درحالی‌که شرکت‌های مطرح سازنده‌ی تراشه همچون کوالکام و سامسونگ، از ترکیب چهار هسته‌ی قدرتمند برای پردازش‌های سنگین و چهار هسته‌ی کم‌مصرف استفاده می‌کنند، شاهد چینش متفاوتی در هسته‌ی CPU-ی تراشه‌ی گوگل هستیم.

تراشه گوگل تنسور

واحد CPU در تراشه‌ی گوگل تنسور از دو هسته‌ی X1 آرم با فرکانس ۲٫۴ گیگاهرتز به عنوان هسته‌های قدرتمند، دو هسته‌ی میانی کورتکس A76‌ آرم با فرکانس کاری ۲٫۲ گیگاهرتز و چهار هسته‌ی کم‌مصرف A55 با فرکانس ۱٫۸ گیگاهرتز تشکیل شده‌ است. این در حالی است که تراشه‌های پرقدرت اسنپدراگون ۸۸۸ یا اگزینوس ۲۱۰۰ از تنها یک هسته‌ی X1 در کنار سه هسته‌ی کورتکس A78 و چهار هسته‌ی کورتکس A55 استفاده می‌کنند.

شاید بعد از مقایسه با تراشه‌های رقبا، این سؤال در ذهن شما هم ایجاد شده باشد که چرا گوگل به جای استفاده از هسته‌های مدرن‌تر و بهینه‌تر کورتکس A78، کورتکس A76 را به عنوان هسته‌های میانی تراشه‌ی خود برگزیده است. در حال حاضر پاسخ این سؤال مشخص نیست، اما از آنجایی که گوگل از همین هسته‌ها در گوشی‌های پیکسل ۵ نیز استفاده کرده بود، شاید بتوان گفت که این شرکت ترجیح داده است از همان سخت‌افزار آشنای قبلی خود استفاده کند.

تراشه‌ی گوگل از پردازنده‌ی گرافیکی Mali-G78 شرکت آرم با ۲۰ هسته‌ی پردازشی استفاده می‌کند. بر اساس ادعای گوگل، این تعداد هسته می‌تواند همچون سایر گوشی‌های پرچم‌دار بازار، تجربه‌ی اعلایی در زمینه‌ی بازی را برای علاقه‌مندان به ارمغان بیاورد.

تراشه‌ی گوگل از یک «هسته‌ی امنیتی تنسور» نیز استفاده می‌کند که با سیستمی جدید، پردازش روی داده‌های حساس و حیاتی را فارغ از CPU به انجام می‌رساند. گوگل در تراشه‌ی موبایل خود از هسته‌ی امنیتی جدید تایتان M2‌ نیز در کنار هسته‌ی امنیتی تنسور بهره گرفته است. گوگل پیش‌تر ادعا کرده بود که تایتان M2 در برابر حملاتی همچون آنالیزهای الکترومغناطیسی، تزریق خطای لیزری و شوک‌های ولتاژی مقاوم است.

تراشه اختصاصی گوگل تنسور برای گوشی‌های پیکسل ۶

در نهایت، بخش Context hub نیز برای پردازش‌های هوش مصنوعی بسیار کم‌توان مورد استفاده قرار خواهد گرفت. نمونه‌ی این پردازش‌ها، پیام‌های now playing هستند که در زمان قفل بودن نمایشگر، با قابلیت نمایشگر همیشه روشن (AOD) نمایش داده می‌شوند.

با تمام تفاسیر بالا و با وجود تراشه‌ی تنسور، نسل جدید پیکسل سریع‌ترین گوشی‌های این سری هستند. با توجه به آمار ارائه شده در رویداد معرفی پیکسل ۶ و ۶ پرو، گوشی‌های جدید در پردازش‌های CPU محور ۸۰ درصد و در پردازش‌های مبتنی بر GPU، حدود ۳۷۰ درصد سریع‌تر از نسل قبلی خود خواهند بود.

تراشه‌ی تنسور را سامسونگ با لیتوگرافی ۵ نانومتری تولید می‌کند. با توجه به مشخصاتی که از سخت‌افزار تراشه‌ی گوگل در اختیار داریم، به نظر شما تنسور می‌تواند با سایر تراشه‌های پرچم‌دار بازار رقابت کند؟

درحالی‌که چندی پیش گوگل از ورودش به دنیای تراشه‌های اختصاصی موبایل خبر داده بود، حالا در جریان معرفی گوشی‌های پیکسل ۶ و ۶ پرو تراشه‌ی تنسور را با جزئیات بیشتری به دنیا معرفی کرد.