راه‌اندازی «سامانه استعدادیابی مدیران صالح کارآمد»/ سامانه به‌تدریج کشوری می‌شود

به گزارش خبرنگار گروه اقتصادی خبرگزاری فارس، امروز سامانه استعدادیابی مدیران صالح کارآمد (امصاک) با حضور معاون رئیس جمهور و رئیس بنیاد شهید و امور ایثارگران، مدیرعامل سازمان اقتصادی کوثر و معاون رئیس جمهور و رئیس سازمان امور اداری و استخدامی کشوردر محل سازمان کوثر راه‌اندازی شد.

قرار است این سامانه به‌کارگیری نیروهای متخصص و متعهد را در سازمان اقتصادی کوثر بر مبنای شایسته سالاری اجرایی کند. سایت اینترنتی modiran.eco.kowsar@ir برای ثبت نام کارمندان و مدیران بنیاد شهید است که می‌توانند در این سایت ثبت‌نام و رزومه خود را ارائه کنند و از بین آنها مدیران اصلح انتخاب خواهد شد. این سامانه ابتدا به صورت پایلوت در سازمان اقتصادی کوثر و بنیاد شهید راه‌اندازی شده و پس از آن در صورت عملکرد مطلوب در کل کشور اجرایی شود.

در نشست خبری که به مناسبت رونمایی از این سامانه برگزار شد سید امیرحسین قاضی زاده هاشمی رئیس بنیاد شهید و امور ایثارگران گفت: تفاوت کشورهایی که رشد کرده‌اند با دیگر کشورها نه در توسعه فناوری، بلکه در بهبود نظام اداری آنها است. حتی در ادیان هم درباره نحوه حکمرانی توصیه هایی وجود دارد که عمدتا آنها در کشور رعایت نمی‌شود.

وی مبنای این سامانه را شفافیت عنوان کرد و گفت: اتفاقا پیش از این هم نظام ارزیابی در کشور بوده است، اما علت اینکه پیشرفت‌های محسوس وجود نداشته، عدم شفافیت آنها است.

هاشمی تأکید کرد: با راه‌اندازی این سامانه هر اتفاقی که در سازمان اقتصادی کوثر می‌افتد باید به صورت شفاف منعکس شود. برای انتخاب مدیران باید آزمون برگزار شود و شاخصه‌های دیگری مانند مدرک تحصیلی و نمرات آنها هم ملاک قرار می‌گیرد.

رئیس بنیاد شهید و امور ایثارگران این را هم گفت که در حال حاضر تعداد زیادی از افراد در کشور با معرفی و فشار منصوب می‌شوند و پس از اینکه این افراد کار را در سازمان‌ها خراب می‌کنند مسئول سازمان باید پاسخگو باشد.

به گفته وی استعدادیابی کافی نیست و باید نظام آموزش مداوم در حین کار وجود داشته باشد. حتی روش‌های کارآموزی و کارورزی برای مدیرانی که انتصاب آنها قطعی شده وجود داشته باشد و در نهایت باید بانک مدیران وجود داشته باشد که مرتب اطلاعات آنها ثبت و ارزیابی شود.

وی افزود: متأسفانه اکنون ملاک به‌کارگیری مدیران رزومه است و بررسی نمی‌کنند که این مدیران در دوره مدیریت خود کار مفید انجام داده‌اند یا سازمان را بر زمین زده‌اند.

هاشمی تصریح کرد: این سامانه به صورت پایلوت ابتدا در سازمان اقتصادی کوثر راه‌اندازی می‌شود و بعد از آن در بنیاد شهید اجرایی خواهد شد و در صورتی که نتیجه مطلوبی داشته باشد در کل کشور اجرایی می‌شود.

وی همچنین به سازمان استخدامی کشور پیشنهاد کرد که با توسعه این سامانه کالج استعدادیابی مدیران با همکاری بنیاد شهید راه‌اندازی شود.

رئیس بنیاد شهید و امور ایثارگران تأکید کرد: با راه‌اندازی این سامانه دیگر هیچ گونه سفارشات برای به‌کارگیری افراد وجود نخواهد داشت و تنها ملاک عمل سامانه خواهد بود.

*شایسته سالاری در بکارگیری افراد اعمال می شود

در ادامه این نشست میثم لطیفی معاون رئیس جمهور و رئیس سازمان امور استخدامی کشور هم به شایسته‌سالاری در به کارگیری افراد تاکید کرد و گفت: اجرای چنین سامانه‌ای عین عدالت و برگرفته از آموزه‌های دینی است.

لطیفی افزود: سامانه‌ای که اکنون در گام دوم انقلاب در کشور اجرایی می‌شود مبنای آن عدالت است و باعث می‌شود که افراد شایسته و ذی‌صلاح به کارگیری شود.

وی پیش بینی کرد که در برابر اقداماتی همانند این سامانه مقاومت هایی وجود داشته باشد، اما تاکید کرد که سازمان اقتصادی کوثر و بنیاد شهید از هیچ گونه موانع هراس نداشته باشند و کار را ادامه دهند.

رئیس سازمان امور استخدامی کشور در پاسخ به این سؤال که آیا این سامانه در زمان اجرا ارزیابی خواهد شد، اظهار داشت: سامانه استعدادیابی مدیران صالح کارآمد در بازه سه ماهه ارزیابی می‌شود و در صورتی که عملکرد خوبی داشته باشد به کل کشور تعمیم خواهد شد. همچنین برای مدیرانی که از طریق سامانه هم انتخاب می‌شوند نیز نظارت دائم خواهیم داشت.

*سامانه استعدادیابی مدیران صالح کارآمد تریبون همه مردم است

ناصر فخاری مدیرعامل سازمان اقتصادی کوثر هم که میزبان برنامه بود، به ظرفیت‌های بالقوه سازمان اقتصادی کوثر اشاره کرد و گفت: برای استفاده از این ظرفیت‌ها باید ابزاری وجود داشته باشد و در حال حاضر این سامانه بیشترین ظرفیت را در اختیار سازمان خواهد گذاشت.

وی درباره نحوه عملکرد این سامانه توضیح داد: افراد بدنه بنیاد شهید می‌توانند در این سامانه ثبت نام کنند و اطلاعات و سوابق خود را درج کنند تا از بین آنها مدیران شایسته انتخاب شود.

فخاری افزود: ابتدا انتخاب عمومی از طریق سامانه بر اساس شایسته سالاری انجام می‌شود و پس از آن مصاحبه‌های تخصصی صورت خواهد گرفت و در ادامه استعلامات لازم انجام می‌شود که همه اینها کمتر از یک ماه برای به کارگیری یک مدیر به طول خواهد کشید.

مدیرعامل سازمان اقتصادی کوثر به نظارت بر سامانه و به کارگیری مدیران اشاره کرد و گفت: کارنامه‌ها هم در این سامانه ثبت می‌شود و فرایند کار به وضوح قابل رویت خواهد شد.

وی افزود: سامانه استعدادیابی مدیران صالح کارآمد تریبونی را در اختیار همه افراد قرار خواهد داد و این طور نخواهد شد که برخی جناح‌ها بتوانند حرف خود را مطرح کنند، اما عده‌ای صدایشان هم شنیده نشود. در حقیقت این سامانه صدای مردم و همه خانواده شهدا خواهد بود که ظرفیت‌های جدیدی را در سازمان ایجاد خواهد کرد.

انتهای پیام/