اردوغان: بایدن قول داد هر کاری میتواند برای فروش اف-۱۶ به ترکیه انجام دهد
به گزارش گروه بینالملل خبرگزاری فارس، «رجب طیب اردوغان» رئیسجمهور ترکیه امروز (دوشنبه) با بیان اینکه واشنگتن آماده همکاری با آنکارا است، گفت ترکیه و آمریکا مذاکرات مثبتی در مورد موضوعات مهم دوجانبه از جمله جنگنده «اف-۱۶» و مبارزه با گروههای مسلح در شمال سوریه از جمله شبهنظامیان کُرد داشتند.
اردوغان طی گفتوگویی با خبرنگاران در پرواز بازگشت به آنکارا از رم، توضیح داد: «بایدن گفت که در مورد موضوع اف-۱۶ هر کاری که از دستش بر بیاید انجام خواهد داد. وزرای دفاع و امور خارجه ما در این مورد بحث خواهند کرد، اما ممکن است به سرعت در مورد این موضوع حساس که مربوط به روابط دوجانبه است، نتیجه نگیریم، زیرا راه رسیدن به آن از مجالس نمایندگان و سنا میگذرد».
به نوشته روزنامه «دیلی صاباح»، وی با بیان اینکه واشنگتن در ازای دریافت این مبلغ، بسته نظامی شامل جنگندههای اف-۱۶ و کیتهای نوسازی را به آنکارا پیشنهاد کرده، اظهار داشت: «همچنین کارهای مشترک، سازوکار دوجانبه به سرعت بین وزرا، مقامات و طرفین ما در زمینههای تجاری، منطقهای، امنیتی و دفاعی آغاز خواهد شد».
رئیس جمهور ترکیه همچنین خبر داد در صحبتهایش با «جو بایدن» همتای آمریکایی خود در رم، در مورد همکاری در مورد مسائل منطقهای از جمله افغانستان، سوریه، لیبی و شرق مدیترانه گفتوگو داشته و توافق کردند که روابط اقتصادی را برای رسیدن به هدف ۱۰۰ میلیارد دلاری افزایش دهند.
بر اساس این گزارش، اردوغان ضمن اشاره به موافقت واشنگتن و آنکارا بر همکاری در مبارزه با تروریسم در سوریه، اظهار داشت: «اگر ما متحد ناتو هستیم، متحد دیگر نباید با یک گروه تروریستی [یگانهای مدافع خلق کُرد در سوریه] همکاری نظامی داشته باشد».
وی درباره تصمیم خود برای نرفتن به نشست اقلیمی سازمان ملل در گلاسکو نیز گفت دلیل انصراف از این سفر، نه تهدیدهای امنیتی، بلکه «خواستار استانداردهای امنیتی برای کنفرانس آب و هوایی سازمان ملل در گلاسکو بودیم که به ما گفته شد اینها در لحظه آخر برآورده نمیشوند».
رئیسجمهور ترکیه در بخش دیگری خبر داد که نگرانی عمیق آنکارا از تأسیس پایگاه نظامی ناتو در یونان را به بایدن و «امانوئل ماکرون» رئیسجمهور فرانسه ابراز کرده است.
پیش از این، یک مقام آمریکایی گفته بود بایدن طی دیدار با اردوغان به او هشدار خواهد داد که هرگونه اقدام شتابزده و بیمحابا به نفع روابط واشنگتن-آنکارا نیست و باید از بحرانها اجتناب کرد. (جزئیات بیشتر)
انتهای پیام/م