مورد عجیب نصیرزاده؛ فقط سرخابی ها متخلف اند؟!
به گزارش ورزش سه، صدور مجوز حرفه ای برای شرکت در مسابقات لیگ قهرمانان آسیا یکی از موضوعات داغ فوتبال ایران طی روزهای اخیر بود که نگرانی های زیادی هم برای هواداران استقلال و پرسپولیس به وجود آورد. خبر کنار گذاشته شدن این دو باشگاه از فصل جدید لیگ قهرمانان، شوکه کننده بود اما در نهایت به هر ترتیبی که بود بازهم خطر از بیخ گوش سرخابی ها گذشت و نام این دو باشگاه در بین تیم های حاضر به صورت رسمی اعلام شد.
سخت گیری های کمیته مجوز حرفه ای سوژه ای بود که هوشنگ نصیرزاده، عضو هیئت رئیسه سازمان لیگ در گفت و گوی تلفنی با شبکه ورزش از آن حمایت کرد. یکی از بخش های مهمی که نصیرزاده به آن اشاره کرد، اداره همزمان یک باشگاه توسط یک فرد،کمپانی و هولدینگ بود؛ چیزی که خود او طی سال های گذشته در معرض آن بوده و کار کرده است.
نصیرزاده در بخشی از صحبت های خود گفت: مشکلاتی که وجود دارد این است که طبق اصل ۴۵ قانون اساسی تیم های استقلال و پرسپولیس مصادره شده اند و تیم هایی که مصادره می شوند برای مدیریت در اختیار دولت قرار می گیرند. طبق یک ماده خیلی مهم، فیفا می گوید که هیچ شخص، کمپانی و هولدینگ نمی تواند به صورت همزمان بیش از یک تیم را در یک سری مسابقات هدایت و کنترل کند. به این ترتیب این مورد مهم هنوز برای استقلال و پرسپولیس اتفاق نیفتاده است.
مجری برنامه بعد از این اظهارات اشاره ای به حضور نصیرزاده در تبریز داشت؛ جایی که مالکیت همزمان زنوزی در ماشین سازی و تراکتور به مانند استقلال و پرسپولیس، در تضاد با قوانینی بود که عضو فعلی هیئت رئیسه فدراسیون فوتبال به آن اشاره کرد. واکنش نصیرزاده به این موضوع تغییر هوشمندانه موضوع بود: این موضوع با استانداردهای بین المللی در تعارض است و باید یک جایی حل شود. الان هم قول داده اند که سه ماهه حل کنند. به خاطر خیلی از مسائل ملی و … با حضور این تیم ها در مسابقات موافقت می شود ولی این مسائل حتما باید حل شوند. علاوه بر این موضوعات، موارد پیچیده دیگری هم هست مثلا می گویند اسپانسر داور و باشگاه نباید یکی باشد یا اسپانسر دو تیم در یک مسابقه نباید یکسان باشند. دلیل این کار این است که مسئولان برگزاری می خواهد شائبات را به حداقل برسانند.
نکته جالب اینجاست که نصیرزاده زمانی که مالک گسترش فولاد (ماشین سازی فعلی) بود، در حمایت تمام قد از مالکیت همزمان زنوزی در دو باشگاه تبریزی، توجیهاتی را آورده بود که اینک خود خواستار پایان آنها برای رسیدن فوتبال ایران به استانداردهای بین المللی است. نصیرزاده در روزهای نخست واگذاری تراکتور به زنوزی گفته بود: در اساسنامه فیفا و ایران آمده که هیچ شرکت و فرد حقیقی و حقوقی حق ندارند که مالکیت همزمان دو باشگاه حاضر در یکسری از مسابقات را به عهده داشته باشند. این در حالی است که وزارت ورزش در حال حاضر در مسابقات ما دو تیم دارد، وزارت صنعت ۵ تیم و وزارت نفت ۳ تیم را کنترل می کنند و محل بودجه شان از یک جاست. حالا که یک شخص حقیقی پیدا شده که مالک دو باشگاه است، این موضوع به صورت پیچیده ای برای خیلی ها در آمده است. در حالیکه بخواهیم خیلی ریز شویم این مورد برای حداقل ۱۰ تیم وجود دارد. قصد ما این است که نام گسترش فولاد را به ماشین سازی که هواداران بیشتری دارد تغییر یابد و صحبت هایی هم شده که این باشگاه به کارخانه واگذار شود.
باشگاه ماشین سازی چند ماه پیش از پس از کش و قوس های بسیار واگذار شد اما هوشنگ نصیرزاده در چند مقطع طی سال های اخیر به عناوین مختلف در دو باشگاه تراکتور ماشین سازی که مالکیت شان در اختیار یک نفر بود فعالیت داشت و بارها نیز از چنین اتفاقی دفاع کرد.
عضو هیئت رئیسه سازمان لیگ از سخت گیری کمیته مجوز حرفه ای استقبال کرد اما بخشی از صحبت های او قابل تامل و در تعارض با اقدامات چند سال پیش بود.