ریل گذاری سودآوری در شستا
اخبار شرکتها: سرمایه گذاری تامین اجتماعی ( شستا) در سال های اخیر رشد سودآوری قابل توجهی را تجربه کرده است . روند روبه رشد سودآوری شستا در شش ماهه ۱۴۰۰ نیز ادامه و در مقایسه با دوره مشابه سال قبل رشد قابل توجهی را تجربه کرده است. استقرار سامانه های شفافیت در شستا یکی از اقدامات زیرساختی مهم در موفقیت های اخیر این هلدینگ بزرگ اقتصادی است .
از ۱۴ سامانه فعال در مجموعه شستا که بصورت برخط عملکرد تولید، فروش، وصول مطالبات، انتصابات، املاک، پرونده های حقوقی، اسناد و غیره شرکت ها را مورد پایش قرار می دهند، میتوان به عنوان یکی از ابزار های شفافیت نام برد.
امروز خبر سرمایه گذاری های شستا برای افتتاح ۱۹ پروژه با اشتغال زایی مستقیم ۱۰۳۵ نفر تا پایان سال ۱۴۰۰، می تواند خبر خوب و مثبتی برای اقتصاد کشور و علی الخصوص سهامداران آن باشد. برای اطلاع از آخرین برنامه های ابرهلدینگ اقتصادی شستا به سراغ محمود ملکوتی خواه عضو موظف هیات مدیره شستا رفتیم و در نشستی جویای عملکرد شستا در شش ماهه ابتدای سال جاری این هلدینگ بزرگ اقتصادی شدیم. در ذیل متن پرسش و پاسخ این نشست را می خوانید:
با توجه به برگزاری مجمع شستا در تاریخ ۲۷/۷/۱۴۰۰ ، عملکرد شستا در شش ماهه ابتدایی سال را چطور ارزیابی می کنید؟
همانطور که در گزارش های ارائه شده در مجمع اعلام شد، سود خالص تلفیقی شستا برای دوره ۱۲ ماهه منتهی به ۳۱/۳/۱۴۰۰ نسبت به دوره مالی سال قبل ۶۹ درصد افزایش یافته و از ۲۳ هزار میلیارد تومان به بیش از ۳۹ هزار میلیارد تومان رسید. روند روبه رشد سودآوری شستا در شش ماهه اول ۱۴۰۰ نیز ادامه و در مقایسه با دوره مشابه سال قبل رشد قابل توجهی داشته است. فروش تجمیعی شرکت های تابعه بیش از ۶۸ هزار میلیارد تومان و سود خالص تجمیعی حدود ۱۵.۵ هزار میلیارد تومان بوده که نسبت به دوره مشابه سال قبل به ترتیب ۱۰۲و ۵۵ درصد افزایش داشته است. بر اساس جلسات بررسی عملکرد ۶ ماهه که با شرکت های تابعه داشته ایم این افزایش در شش ماهه بیش از پیش بینی های ما در بودجه مصوب بوده است.
با توجه به درخواست سهامداران در مجمع در خصوص پرداخت سود سهام شستا در اسرع وقت و از طریق سامانه سجام، چه اقداماتی صورت گرفته است؟
الوعده وفا، علی رغم اینکه نوبت شستا برای پرداخت سود سهام از طریق سامانه سجام حداقل برای یک ماه بعد از مجمع برنامهریزی شده بود (اواخر آبانماه)، با پیگیری و هماهنگی هایی که انجام شد، پرداخت سود سهام شستا تنها ۳ روز کاری بعد از مجمع آغاز شد (۵ آبانماه) که در نوع خود بی نظیر و مثال زدنی است و کلیه مطالبات سود سهام سهامداران حقیقی که در سامانه سجام ثبت نام کرده اند واریز شده است.
شفافیت از موضوعات مورد مطالبه افکار عمومی در هلدینگ های اقتصادی است ، شستا در این خصوص چه اقداماتی انجام داده است؟
در دوسال اخیر در راستای ارتقای شفافیت و کنترل هرچه دقیق تر و به هنگام عملکرد شرکت های تابعه، سامانههایی در شستا طراحی و استقرار یافته و در حال حاضر از داده های استخراج شده از آنها، گزارش های تحلیلی متنوعی جهت تصمیم سازی مدیران تهیه می گردد. توسعه سامانه ها امری اجتناب ناپذیر بوده و در شستا نیز برنامه هایی در این راستا وجود دارد. مهم ترین برنامه، راه اندازی پنل جدید سامانه هوش تجاری(BI) شستا بوده که احتمالا تا ۲ ماه آینده رونمایی می شود. این سامانه با اتصال به شرکت های تابعه و اطلاعات زیرسیستمهای آنها ، به صورت مکانیزه و بدون دخالت کاربر استخراج دادهها را انجام و به انبار داده شستا منتقل می نماید. این سامانه نقش بسزایی در تهیه اطلاعات به موقع و دقیق دارد.
همچنین میتوان از ۱۴ سامانه فعال در مجموعه شستا که به صورت برخط عملکرد تولید، فروش، وصول مطالبات، انتصابات، املاک، پرونده های حقوقی، اسناد و … شرکت ها را مورد پایش قرار می دهند، به عنوان یکی از ابزارهای شفافیت نام برد. برای مثال در سامانه سیما که مربوط به فرآیند انتصاب اعضای هیأت مدیره گروه شستا می باشد، کلیه مستندات مورد نیاز از جمله اطلاعات سجلی، سوابق تحصیلی و شغلی و استعلامات الزامی از مراکز آموزشی و نهادهای نظارتی و امنیتی اخذ گردیده و در سامانه بارگذاری می شود. بدیهی است همواره صدور احکام مدیریتی منوط به طی کردن مراحل مذکور بوده است.
همانطور که فعالان بازار سرمایه کاملا آگاه هستند، اخذ گزارش مقبول برای دوسال پیاپی از سازمان حسابرسی برای صورت های مالی تلفیقی شستا آن هم بعد از ۲۲ سال از نشانه های شفافیت حداکثری در عملکرد مالی این مجموعه است.
علاوه بر این، شستا در سال گذشته بالاترین رتبه اعتباری را با درجه A+ از موسسه اعتباری پایا دریافت کرده است و فرآیند تمدید این رتبه اعتباری، نیز برای سال جاری در حال طی مراحل پایانی می باشد.
همچنین یکی از مصادیق ایجاد شفافیت در شرکت ها ، ایجاد دسترسی به اطلاعاتی از قبیل اسامی اعضای هیأت مدیره، صورت های مالی، پروژه ها، افزایش سرمایه ها، بازارگردانی، عملکرد هلدینگ ها و … می باشد که شستا این اطلاعات را در وبسایت خود به نشانی WWW.SSIC.IR در اختیار عموم قرار داده است.
شستا در خصوص بورسی شدن شرکت های تابعه خود چه برنامه هایی را در دست اقدام دارد؟
حرکت در مسیر بورسی شدن شرکت های تابعه گروه یکی از رئوس و اولویت های محوری در برنامه های ساماندهی شستا طی سال های اخیر بوده است. در این راستا ۱۳ شرکت از جمله؛ سیمان آبیک، آنتی بیوتیک سازی، افق تامین انرژی طوس، هلدینگ صنایع عمومی، رایتل و … در صورت موافقت سازمان بورس، در بازار سرمایه عرضه خواهند شد. البته لازم به ذکر است شستا در سال ۱۳۹۹ نیز نقش چشم گیری در عرضه های اولیه داشته، بهطوری که ۴۴ درصد از عرضه های اولیه سال ۹۹ از لحاظ ارزشی متعلق به هلدینگهای تابعه شستا بوده است.
شایان ذکر است با عرضه اولیه هایی که در دو سال اخیر انجام شده است، سهم ارزش پرتفوی بورسی شستا از ۶۰ درصد به بیش از ۹۰ درصد افزایش یافته است.
با توجه به تاکید رئیس جمهور محترم و همچنین وزیر محترم تعاون، کار و رفاه اجتماعی مبنی بر توسعه اشتغال و ارزش آفرینی ، شستا در این حوزه چه برنامه هایی دارد؟
مسیر ایجاد توسعه و اشتغال از طریق سرمایه گذاری در پروژه های جدید ارزش آفرین و تکمیل کننده زنجیره عملیات شرکتها است. شستا نیز در حال حاضر ۱۰۳ پروژه شامل ۳۵ پروژه ایجادی ، ۳۴ پروژه نوسازی و بهسازی و ۳۴ پروژه توسعه ای دارد که ارزش ریالی این پروژه ها بالغ بر ۴۲ هزار میلیارد تومان است. طبق برنامه ریزیهای انجام شده تعداد ۱۹ پروژه با اشتغال زایی مستقیم ۱۰۳۵ نفر تا پایان سال ۱۴۰۰ افتتاح خواهد شد.
ضمن تشکر بابت فرصتی که در اختیار ما قرار دادید، به عنوان نکته پایانی اگر مطلبی مد نظر هست بفرمایید.
در راستای هرچه بهتر انجام دادن ماموریت شستا و ارتقای شفافیت ، شستا با کلیه دستگاه های نظارتی اعم از سازمان بازرسی کل کشور، دیوان محاسبات، سازمان بورس اوراق بهادار و غیره تعامل مستمر داشته و در پایان از تمامی اصحاب رسانه و مجموعه های مردم نهاد فعال در حوزه شفافیت دعوت می شود تا با حضور در مجموعه شستا از نزدیک با اقدامات انجام شده در حوزه های مختلف طی دو سال اخیر بازدید به عمل آورند.
انتهای پیام/