آغاز واکسیناسیون فلج اطفال در هرات

« محمدآصف کبیر» معاون اداره بهداشت هرات در گفت‌وگو با خبرنگار سایت افغانستان خبرگزاری فارس گفت: طرح سراسری واکسیناسیون فلج اطفال در هرات پس از ۴ ماه توقف به‌مدت ۴ روز از امروز آغاز شده و در این مرحله بیش از۷۲۰ هزار کودک واکسینه خواهند شد و در کنار آن نیز به کودکان بالاتر از ۶ ماه قرص ویتامین دی داده خواهد شد.

وی افزود: در این دور ۵ هزار کارمند از سوی اداره بهداشت استخدام شده تا در تیم‌های مختلف این روند را اجرا کنند.

کبیر تاکید کرد: تیم‌های بهداشتی به راحتی به مرکز شهر، شهرستان‌ها و روستاهای دور دست خواهند رفت و به دور از نگرانی‌های امنیتی تمام کودکان نیازمند به واکسن فلج اطفال را تحت پوشش قرار خواهند داد.

وی همچنین گفت: در این دور با وضعیت پیش آمده بیش از ۹۰ درصد از کودکان در هرات واکسینه خواهند شد و تلاش داریم تا دیگر کودکی مبتلابه این بیماری خطرناک نشود و این معضل ریشه کن شود.

 

از سوی دیگر «مولوی نعیم الحق حقانی» رئیس اطلاعات و فرهنگ طالبان در هرات در این مورد گفت: مسوولان طالبان در هرات به تمام نهادهای همکار با اداره بهداشت و تیم‌های این طرح سراسری اطمینان می‌دهند که حذف بیماری فلج اطفال در اولویت دولت بوده و اداره بهداشت تمام تلاش خود را برای حذف این بیماری خواهد کرد.

وی افزود: در گذشته برخی رسانه‌های خارجی تبلیغات منفی و مخالفت طالبان با واکسن فلج اطفال را گزارش می‌کردند، اما در حال حاضر برای همه مشخص شده که طالبان هیچ مخالفتی با این موضوع ندارد.

رئیس اطلاعات و فرهنگ طالبان در هرات خاطرنشان کرد: با توجه به سردی هوا و نیاز اینکه تیم‌های اداره بهداشت برای مراجعه به درب منازل تلاش می‌کنیم که زمینه فعالیت و حضور زنان نیز در این امر محیا شود. 

محمد اسماعیل صدیقی مسوول هماهنگی برنامه‌های طرح سراسری واکسیناسیون فلج اطفال سازمان جهانی بهداشت نیز در این رابطه گفت: در حال حاضر در ولایات حوزه غرب افغانستان ۱۷ کودک مبتلا به فلج اطفال به ثبت رسیده و طی سال آخر تاکنون ۴۵ کودک مبتلا به این بیماری ثبت شده است.

مولوی حسینی مسوول مطبوعاتی اداره حج و اوقاف طالبان در هرات نیز تاکید کرد: بیماری فلج اطفال یک بیماری واگیر دار است و تنها راه جلوگیری از آن تزریق واکسن است که خانواده ها باید در این امر مهم شریک شوند و با اداره بهداشت هرات همکاری کنند تا شاهد مبتلا شدن کودکان به این بیماری نباشیم.

در سال‌های گذشته واکسیناسیون فلج اطفال به دلیل نبود امنیت با مخاطراتی همراه بوده و افغانستان نیز جز چند کشوری بوده که قادر به محو این بیماری نبوده است. 

انتهای پیام/ ر