شروع کمک‌های گسترده روسیه به افغانستان

به گزارش گروه بین‌الملل خبرگزاری فارس، سفیر روسیه در افغانستان روز یکشنبه در مصاحبه با یک شبکه تلویزیونی این کشور گفت که روسیه در ماه نوامبر پروازهای ویژه‌ای به افغانستان برای ارسال کمک‌های گسترده  بشر دوستانه و بازگرداندن اتباع روس انجام خواهد داد.

به نوشته خبرگزاری «تاس» «دیمیتری ژیرنوف» سفیر روسیه در افغانستان گفت: «اکنون در حال آماده سازی پروازهای ویژه به افغانستان هستیم تا کمک‌های گسترده بشردوستانه و مواد غذایی را تحویل دهیم. در این پروازهای ویژه در ماه نوامبر، ما اتباع افغان که تابعیت روسیه را دارند  نیز بازمی‌گردانیم.»

وی گفت که پروازهای بعدی برای این منظور در نظر گرفته شده و دانشجویان افغان را که در دانشگاه‌های ما با سهمیه های ویژه و به عنوان بخشی از آموزش در محل ثبت نام کرده اند به روسیه خواهند آورد.

شرکت کنندگان در نشست مسکو در مورد افغانستان که در ۲۰ اکتبر برگزار شد، خواستار ارائه کمک‌های بشر دوستانه و اقتصادی فوری به این کشور برای بهبود وضعیت  آن شدند. شرکت کنندگان در نشست مسکو همچنین پیشنهاد کردند که یک ابتکار جمعی برای تشکیل یک اجلاس بین المللی در مورد افغانستان تحت نظارت سازمان ملل متحد در اسرع وقت برگزار شود.

چندی قبل «ذبیح الله مجاهد»، سخنگوی طالبان، خواهان کمک روسیه در بازسازی افغانستان شد. مجاهد در گفت و گو با خبرگزاری تاس اظهار داشت: «ما مشتاقانه منتظر همکاری با همه کشورها هستیم و سرمایه گذاری خارجی نقش مهمی در بازسازی افغانستان ایفا می کند. روسیه از نظر اقتصادی کشور مهمی است. افغانستان در طول جنگ نابود شده و روسیه و دیگر کشورها می توانند به بازسازی آن کمک کنند. ما از این موضوع استقبال می کنیم و به حمایت های مالی این کشور از افغانستان امیدواریم.»

وی افزود: «ما به دنبال ایجاد روابط با همه کشورها هستیم. قبل از آن درباره روابط دیپلماتیک گفت وگو می کنیم. ما با روسیه درباره به رسمیت شناختن دولت (طالبان) و از سرگیری فعالیت سفارت خانه های دو کشور مذاکره می کنیم چراکه حل این مسائل راه را برای همکاری بیشتر هموار می‌کند.»

یک مقام ارشد روسیه نیز  با بیان اینکه اقتصاد افغانستان در آستانه فروپاشی است تاکید کرد که هیچ‌کس برای به رسمیت شناختن طالبان به‌عنوان دولت افغانستان عجله ندارد.

«واسیلی نبنزیا» سفیر روسیه در سازمان ملل گفت که مسئله به رسمیت شناختن حکومت طالبان زمانی مطرح می‌شود که جامعه جهانی مطمئن شود که وعده‌ها و تعهدات طالبان عملی می‌گردد. وی همچنین تصریح کرد که تحریم‌های سازمان ملل و یکجانبه علیه رهبران طالبان باید مورد بررسی قرار گیرد، اما «شاید نه فورا».

انتهای پیام/.