بررسی روند کارشناسی تعیین خسارت کارخانه طبیعت/ ۳ هزار کارگر در آستانه بیکاری
به گزارش خبرنگار گروه اقتصادی خبرگزاری فارس، در تاریخ ۲۸ مهرماه سال جاری بخشی از کارخانه بسته بندی مواد غذایی طبیعت در زرندیه ساوه دچار حریق شده و خسارت قابل توجهی به کارخانه وارد شد.
امروز محمد مختاریانی مدیر عامل شرکت طبیعت اعلام کرد با وجود اینکه حدود یک ماه از آتش سوزی کارخانه طبیعت میگذرد، اما هیچ یک از دولتمردان برای کمک به حفظ تولید و اشتغال ۳ هزار نفر در این کارخانه حتی دلجویی نکردند.
وی میزان خسارت واردشده به این کارخانه را ۲۷۰۰ میلیارد تومان عنوان کرد و گفت: وزارت صمت به عنوان متولی تولید حتی حاضر به تشکیل یک جلسه ستاد تسهیل و رفع موانع تولید برای بررسی جوانب و کمک به حل مشکل به وجود آمده بر اثر آتشسوزی گسترده در کارخانه طبیعت نیست.
وی افزود: طی یک ماه گذشته ستاد تسهیل استان یک جلسه برای بررسی وضعیت به وجود آمده برگزار کرده است که حتی مصوبات آن نیز اجرایی نشده است.
مدیرعامل شرکت طبیعت با بیان اینکه حفظ اشتغال ۳۰۰۰ نفری این کارخانه یکی از دغدغه های مهم مدیران این شرکت است، تصریح کرد: اغلب دولتمردان و به ویژه شخص رئیس جمهور بارها و بارها درسخنان خود به اشتغالزایی و افزایش تولید اشاره کردهاند، اما سوال اینجاست که چرا برای کمک به حل مشکلات شرکت طبیعت به عنوان یکی از تولیدکنندگان بزرگ کالاهای اساسی در زمینه روغن نباتی، برنج، رب گوجه فرنگی، چای و تن ماهی و حفظ اشتغال طی سالهای اخیر هیچ اقدامی انجام نمیشود؟
وی افزود: با توجه به کم کاری برخی دولتمردان طی یک ماه گذشته جا دارد، رئیس جمهور شخصا برای کمک به حل مشکلات این واحد تولیدی دست به کار شود و دستورات لازم را برای بررسی جوانب موضوع و کمک به حل مشکلات صادر کند.
مدیرعامل شرکت طبیعت متذکرشد: به رغم خسارت سنگین وارد شده و تعطیلی کارخانه، تمامی کارکنان حقوق و مزایای خود را تا کنون دریافت کردهاند و برنامه ریزی های لازم برای پرداخت حقوق ماه جاری نیز انجام شده است، اما واقعیت این است که معلوم نیست ادامه این روند تا چه زمانی مقدور خواهد بود.
مختاریانی در مورد وضعیت برآورد خسارت و عملکرد صنعت بیمه در پرداخت خسارت گفت: بررسیهای لازم برای برآورد خسارت انجام شده است، اما متاسفانه تا کنون صنعت بیمه حتی یک ریال خسارت آتش سوزی کارخانه طبیعت را پرداخت نکرده است.
وی افزود: شرکت بیمه طرف قرارداد حتی اجازه آواربرداری نیز نداده است و وضعیت کارخانه به همان شکل باقی مانده است و امکان بازسازی کارخانه وجود ندارد.
*در این زمینه خبرنگار فارس با بیمه مرکزی تماس گرفت که یک مقام مسئول در بیمه مرکزی با بیان اینکه معمولا این کارخانهها توسط یک شرکت بیمه تحت پوشش بیمه قرار میگیرند، اما با توجه به ارزش بالای کارخانه با شرکتهای دیگر بیمه به صورت کنسرسیومی و اتکایی با بیمه مرکزی تحت پوشش قرار میدهند، در این زمینه باید به روند کارشناسی بررسی علت خسارت و تعیین میزان دقیق خسارت و تعهد بیمهگر توجه کرد.
خبرنگار فارس همچنین با ابراهیم کاردگر مدیرعامل بیمه دانا تماس گرفت که وی گفت: یک تیم تخصصی از طرف هیأت مدیره برای بررسی روند خسارت در کارخانه طبیعت به سرپرستی جناب آقای فرامرز خجیر تشکیل دادیم که این تیم جلسات متعددی با مدیران و مدیرعامل طبیعت داشته و روند بررسی جلو میرود.
خبرنگار فارس در تماس با فرامرز خجیر مساله را با وی مطرح کرد که وی گفت از صبح روز حادثه در محل مورد بیمه به اتفاق مدیران شرکت بیمه دانا و معاون اتکائی بیمه مرکزی حاضر شدیم که مشاهده شد ماموران آتش نشانی در حال عملیات اطفاء حریق بودند.
وی گفت: با توجه به اهمیت موضوع بلافاصله جلسه فوق العاده هیأت مدیره در شرکت بیمه دانا تشکیل و مقرر شد کارگروهی متشکل از واحدهای فنی ، حقوقی ، مالی و حراست جهت بررسی روند پرونده تشکیل شود.
به گفته خجیر، در جلسه کارگروه مقرر شد جهت بررسی علت حریق از یک تیم سه نفره از کارشناسان رسمی دادگستری و ارزیابان مستقل بیمه مرکزی و جهت بررسی خسارت ساختمان، ماشین آلات ، اثاثیه و موجودی محل مورد بیمه از کارشناسان حقوقی و حقیقی مورد تأیید بیمه مرکزی استفاده شود و نیز از خدمات شرکت حسابرس نیز جهت بررسی خسارت استفاده می شود .
وی گفت کار بررسی خسارت ماشین آلات ، ساختمان و اثاثیه به شرکت محک سنجش پایدار که ارزیاب خسارت حقوقی و مورد تأیید بیمه مرکزی می باشد محول شده است و کار ارزیابی خسارت موجودی به کارشناسان حقیقی واگذار شده است.
وی گفت تاکنون جلسات متعددی بین کارشناسان ارزیاب و همکاران بیمه گذار برگزار شده است و در حال جمع آوری مستندات و مدارک مورد نیاز جهت بررسی و کارشناسی خسارت می باشند.
خجیر گفت: در مورد علت حریق تاکنون تیم سه نفره بررسی علت حادثه اظهار نظر نکرده است و از طرفی آتش نشانی شهرداری ساوه اعلام نموده است که فاقد کارشناس است و قادر به اعلام علت آتش سوزی نیست.
خجیر گفت: سالن آتش گرفته حدود ۴۰ هزار مترمربع است که دستگاههای بسته بندی برنج، چای و تولید روغن و رب گوجه فرنگی در آن قرار گرفته است و خط تولید رب سالم مانده و مشکلی ندارد، بخش بسته بندی چای و تولید روغن دارای ماشین آلات خارجی است. عمده سرمایه شرکت طبیعت در ضلع دیگر و روبروی سوله آتش گرفته قرار دارد که خوشبختانه خسارتی نداشته و سالم مانده است.
خجیر گفت: بیمه نامه این شرکت دارای پوشش اتکایی مناسب با ۱۲ شرکت بیمه و بیمه مرکزی، می باشد.
عضو هیات مدیره بیمه دانا همچنین گفت: خوشبختانه بیمهگذار تاکنون همکاری خوبی با ما داشته و باید مستندات سازه و ساختمان و همچنین مستندات ماشینآلات را بیاورد و تحویل کارشناسان گردد و کار ارزیابی خسارت و نیز آواربرداری صورت گیرد ، اجازه پاکسازی کامل بعد از اتمام کار کارشناسان داده خواهد شد.
وی این را هم گفت که وقتی علت حادثه مشخص شد و منع قانونی نداشته باشد، طبق تعهد بیمه نامه و میزان تعهدات بیمهگر، بخشی از خسارت به عنوان علیالحساب به بیمهگذار پرداخت میشود .
خجیر در مورد اینکه اعلام میزان خسارت به میزان ۲۷۰۰ میلیارد تومان چقدر کار حرفهای است، گفت: بعید میدانم عدد خسارت به این رقم برسد. مدیران شرکت به صورت مکتوب ۲۴۰۰ میلیارد تومان اعلام خسارت کردند و کل بیمهنامه ۴۶۰۰ میلیارد تومان بوده که خوشبختانه قسمت مهم مورد بیمه شده سالم بوده و آتش نگرفته است . بنابراین قطعا میزان خسارت کمتر از این رقم است اما باید اجازه دهیم روند کارشناسی انجام شود و کارشناسان رقم واقعی خسارت را اعلام نمایند.
انتهای پیام/ب