متاسفیم که شما را در قطر نخواهیم داشت

به گزارش “ورزش سه”، رقابت های مقدماتی جام جهانی در قاره‌های مختلف به دورهای پایانی خود رسیده و از این رو ضمن مشخص شدن چهره شش تیم راه یافته به این مسابقات که آلمان، برزیل و دانمارک، فرانسه، بلژیک و میزبان مسابقات قطر هستند، برخی مدعیان نظیر انگلیس، آرژانتین، اکوادور و … نیز راه زیادی را تا صعود طی کرده‌اند؛ در این میان اما مطابق معمول کشورهای زیادی هم هستند که در مراحل مقدماتی قبل‌‎تر یا مرحله نهایی مقدماتی حذف‌شان قطعی شده که در ادامه این مطلب به این کشورها به تفکیک قاره‌هایشان پرداخته‌ایم؛ کشورهایی که عضویت آنها در فدراسیون جهانی فیفا پذیرفته شده ولی شاید نام برخی از آنها را در این متن برای اولین مرتبه باشد که می‌بینید !

 

 

*کنفدراسیون فوتبال آسیا:
برونئی، ماکائو، لائوس، تیمور شرقی، پاکستان، بوتان، گوآم، تایوان، بنگلادش، مغولستان، اندونزی، سریلانکا، افغانستان، هند، کامبوج، هنگ‌کنگ، کره شمالی، ترکمنستان، مالدیو، نپال، فلسطین، سنگاپور، یمن، فیلیپین، مالزی، تایلند، میانمار، قرقیزستان، تاجیکستان، بحرین، اردن و ازبکستان.

 

دور برگشت رقابت‌های مرحله نهایی مقدماتی جام جهانی از روز سه شنبه آغاز می شود. در حال حاضر عربستان و ایران با کسب ۱۳ امتیاز صدرنشین گروه های اول و دوم مسابقات هستند.

 

 

*کنفدراسیون فوتبال آفریقا:
لسوتو، سومالی، اریتره، بوروندی، اسواتینی، بوتسوآنا، گامبیا، سیرالئون، موریس، سائوتومه و پرنسیپ، سودان جنوبی، مجمع‌الجزایر قمر، سیشل، چاد، سودان، روآندا، موریتانی، لیبریا، جیبوتی، موزامبیک، مالاوی، آنگولا، گینه، گینه بیسائو، نیجر، زیمباوه، اتیوپی، نامیبیا، توگو، جمهوری کنگو، ماداگاسکار، تانزانیا، اوگاندا، لیبی، گابن، مرکز آفریقا.

 

در رقابت های مقدماتی جام جهانی آفریقا صعود تیم های مراکش، سنگال، آفریقای جنوبی، مصر و مالی به دور نهایی رقابت ها قطعی شده و البته همچنان رقابت بسیار سنگینی در برخی گروه ها نظیر گروه چهارم مسابقات برای رسیدن به مرحله نهایی وجود دارد. تیم های آفریقایی در حال حاضر، در ۱۰ گروه ۴ تیمی رقابت می‌کنند و از هر گروه یک تیم به دور نهایی (سوم) صعود خواهد کرد.

 

 

*کونکاکاف
کوبا، دومینیکا، جزایر کیمن، جزایر تورکس و کایکوس، باهاماس، جزایر ویرجین بریتانیا، آنگویلا، آروبا، جزایر ویرجین ایالات متحده، گرنادا، گویان یا گایانا، پورتوریکو، جزیره سنت وینسن و گرنادین‌ها، بلیز، باربادوس، ترینیداد و توباگو، نیکاراگوئه، مونتسرات، گواتِمالا، سورینام، جمهوری دومینیکن، آنتیگوا و باربودا، سَنت کیتْس و نِویس، هائیتی، کوراسائو.

 

 

 

 

*اروپا
جمهوری آذربایجان، سن‌مارینو، لتونی، قبرس، مالت، لیختن‌اشتاین، لیتوانی، جمهوری ایرلند، کوزوو، گرجستان، قزاقستان، جزایر فارو، آندورا، مولداوی، بلاروس، استونی، جبل الطارق، اسلواکی، لوکزامبورگ، ایرلند شمالی، بلغارستان، اسلوونی، ایسلند، یونان، مجارستان، آلبانی، بوسنی و هرزگووین، رژیم صهیونیستی اسرائیل.  

*از حذف شده‌های مهم در آسیا می‌توان به بحرین و ازبکستان اشاره کرد که در دوره های گذشته، به خصوص در مراحل نهایی سبب ایجاد رقابت‌های فشرده‌ای شده‌اند. در آفریقا و کونکاکاف نمی‌توان به اسم خاصی اشاره کرد، اما در اروپا تاکنون کشورهای سرشناسی نظیر ایرلند، بلاروس، ایسلند، یونان و مجارستان که برخی از آنها پیش زمینه بسیار خوب با فوتبالیست‌های با کیفیت دارند و برخی از آنها نظیر ایسلند شگفتی‌ساز و هیجان بخش دوره‌های قبلی بوده‌اند، از حضور در قطر محروم شده‌اند و به زودی از میان ۸۸ کشوری که همچنان برای رسیدن به جام جهانی سال آینده تلاش می‌‍کنند، نام های بزرگ دیگری نیز به آنها اضافه خواهد شد.

 

 

در اروپا در حالی که آلمان و دانمارک صعودشان قطعی شده بود و بلژیک و فرانسه نیز صعودشان را شب گذشته قطعی کردند، همچنان رقابت فشرده‌ای در برخی از گروه‌ها جریان دارد. در پایان مسابقات این مرحله، تیم های اول گروه‌های ۱۰ گانه به صورت مستقیم راهی جام جهانی خواهند شد و تیم های دوم به همراه دو تیم برتر لیگ ملت‌های اروپا، سه گروه چهار تیمی را شکل خواهند داد تا پس از رقابتی که میان آنها انجام می‌شود، سه تیم اول این سه گروه نیز به جام جهانی بروند و ۱۳ سهمیه اروپا به همین ترتیب شکل خواهد گرفت.

 

*جام جهانی قطر به دلیل میزبانی در کشوری گرمسیر، برای اولین مرتبه در زمستان برگزار خواهد شد و تقریبا یکسال دیگر رقابت ۳۲ تیم حاضر در این مسابقات به تفکیک زیر آغاز خواهد شد.

قاره اروپا: ۱۳ کشور
قاره آسیا: به استثنای میزبان که قطر است، چهار و نیم سهمیه.
قاره آفریقا: ۵ سهمیه
قاره آمریکای جنوبی: چهار و نیم سهمیه
قاره آمریکای شمالی و مرکزی: سه و نیم سهمیه
اقیانوسیه: نیم سهمیه

 

*گفتنی است که جام جهانی ۲۰۲۲ قطر که البته با حرف و حدیث‌های زیادی بالاخره میزبانی آن در رقابت این کشور با آمریکا، ژاپن، کره جنوبی و استرالیا به شیخ نشین‌های حاشیه خلیج فارس رسید، آخرین جام جهانی ۳۲ تیمی خواهد بود و از جام جهانی ۲۰۲۶ که قرار است به صورت مشترک در سه کشور آمریکا، کانادا و مکزیک برگزار شود، قرار است جام جهانی با حضور ۴۸ تیم برگزار شود.

*اولین دوره جام جهانی با حضور ۳۲ تیم به میزبانی فرانسه در سال ۱۹۹۸ برگزار شد و حالا پس از هفت دوره بار دیگر شاهد افزایش تعداد کشورها در این تورنمنت مهم خواهیم بود؛ اتفاقی که شاید سبب آشنایی بیشتر اهالی فوتبال و به طور کلی مردم دنیا، با نام‌های نامانوس برخی کشورها و جزایر کمتر شناخته شده جهان باشد.

 

*طی امشب و روزهای آینده رقابت های بسیار سرنوشت سازی در قسمت های مختلف دنیا برگزار خواهد شد که بر تعداد تیم های حذف شده و صعود کننده‌ای که نام‌هایشان را در بالا دیده‌اید، اضافه خواهد شد.

در فاصله یکسال مانده تا جام جهانی از ۲۰۹ کشور عضو فدراسیون جهانی فوتبال، همچنان رقابت میان نزدیک به ۱۰۰ کشور برای رسیدن به قطر ۲۰۲۲ ادامه دارد.