شبی به یاد کامبیز درمبخش/ نمایش آبرنگ‌های علی‌اکبر صنعتی

به گزارش خبرگزاری فارس، گالری هنرهای ایده، پنجشنبه همین هفته، مجلس یادبودی به یاد هنرمند فقید عرصه کاریکاتور و هنرهای تجسمی، کامبیز درم‌بخش برگزار خواهد کرد. این برنامه، با حضور جمعی از هنرمندان هنرهای تجسمی نظیر جمال رحمتی، کیارش زندی، داوود شهیدی، کامبیز صبری، احمد عربانی، جواد علیزاده و کیومرث کیاست برگزار خواهد شد.

در شرح این نشست آمده است:

 «رفتنِ کامبیز درم‌بخش، تنها از دست دادن یک تصویرگر یا کاریکاتوریست نبود. آن خطوط ساده اما پر از معانی و مفاهیم اعجاب‌انگیز، انگار صدایی بود که تار و پود آن با بند بند هنر و فرهنگ این آب و خاک پیوند خورده بود. تا همیشه‌ ایام، یک صندلی در گالری و مدرسه ایده به یاد عموکامبیز عزیزمان خالی است که یادآور باغبانی است که در باغچه کوچک ما، بذرهای بسیاری را با دستان مهربان خود کاشت و هر غنچه‌ای که در این باغچه سر از خاک برآورد، عطر زلال و مسحورکننده آن دست‌ها را در بغل خواهد داشت.»

 

زمان برگزاری این نشست، پنجشنبه چهارم آذر ماه ساعت ۱۷ در گالری ایده واقع در خیابان کریمخان زند، خیابان سنایی، خیابان هجدهم، شماره ۲۶ خواهد بود.
علاوه بر این، جمعه ۵ آذرماه نیز تعدادی از آثار کامبیز درم‌بخش در گالری ایده به نمایش گذاشته خواهد شد. بازدید از این نمایشگاه، تا روز چهارشنبه ۱۰ آذر از ساعت ۱۶ تا ۲۰ ادامه دارد. 
حضور در هر دو برنامه برای عموم علاقه‌مندان آزاد و رایگان است.

 

 

*  نمایش آبرنگ‌های علی‌اکبر صنعتی

نمایشگاهی از آثار آبرنگ علی‌اکبر صنعتی، نقاش و مجسمه‌ساز سرشناس ایرانیِ اهل کرمان و از مشهورترین هنرمندان مکتب کمال‌الملک در گالری آرتیبیشن به روی دیوار می‌رود.
در استیتمنت (بیانیه) نمایشگاه آمده است: «آدم‌های او در اجتماعی از مجسمه‌ها با آدم‌های او در میان ‌صحنه آبرنگ از یک خانواده و اجتماع هستند. او با این تکنیک تصویرهایی پدید می‌آورد که نمایان شدن فیگور در میان کاغذ مثل جادوست».
نمایشگاه آثار آبرنگ علی‌اکبر صنعتی از روز جمعه، ۵ آذر ۱۴۰۰ تا روز یک‌شنبه، ۱۴ آذر ماه در گالری آرتیبیشن برپا خواهد بود. علاقه‌مندان می‌توانند هر روز از ساعت ۱۱ تا ۲۰ (روزهای تعطیل از ۱۶ تا ۲۰) به گالری آرتیبیشن به نشانی خیابان شریعتی، نرسیده به اتوبان همت، خیابان گل‌نبی، میدان احمدی روشن، خیابان ساسانی‌پور، کوچه‌ی قندی، شماره ۶ مراجعه کنند.
همچنین نمایشگاه برای افرادی که در قرنطینه به سر می‌برند، به صورت آنلاین و همزمان با آغاز نمایشگاه در سایت آرتیبیشن دایر خواهد شد. 
علی‌اکبر صنعتی متولد سال ۱۲۹۵ در کرمان است. پدرش را در کودکی از دست داد و مادرش به علت مشکلات مالی او را به پرورشگاه صنعتی کرمان سپرد. بعد از بروز استعداد و هنر این هنرمند در کودکی، مرحوم حاج علی‌اکبر صنعتی، مدیر پرورشگاه او را به مدرسه‌ی صنایع مستظرفه فرستاد و او نزد ابوالحسن صدیقی و علی‌محمد حیدریان نقاشی و مجسمه‌سازی آموخت.
صنعتی تنها هنرمند منتسب به مکتب کمال‌الملک است که موزه‌ای به نام‌اش ایجاد شده است. 
تکنیک علی اکبر صنعتی به قدری بالا بود که با آبرنگ بسیار خیس هم کار می‌کرد. زبردستی این هنرمند به پرتره‌های آبرنگ‌اش روح بخشیده و از این رو آثار آبرنگ او از جهت ظرافت و دقت منحصر به فرد بوده و برای مخاطب شگفت‌انگیز است. برگزاری نمایشگاهی از مجموعه آبرنگ این هنرمند به منظور ارج نهادن به هنر این استاد شکل گرفته و از جهت حفظ و یادآوری هنر او در حافظه جمعی نسل‌های مختلف اهمیت دارد. 

انتهای پیام/