قالیباف: شفافسازی فقط برای مجلس نیست/ در ابتداییترین صنایع دچار «ما نمیتوانیم» شدهایم
به گزارش خبرنگار پارلمانی خبرگزاری فارس، محمدباقر قالیباف رئیس مجلس شورای اسلامی امروز (دوشنبه اول آذر) در هفتمین اجلاسیه کنگره همفکری بسیج دانشآموزی اظهار داشت: در یک جلسهای که جای مهمی بود اشاره کردم که اگر روزی مسؤولیتی داشته باشم که در دولت اثرگذار باشم حتماً تمشیت امور وزارتخانه آموزش و پرورش را به صورت جزئی و دقیق شخصا پیگیری خواهم کرد.
وی افزود: در طول سالهای گذشته در حالی که سند تحول بنیادین داشتیم متأسفانه بیثباتترین وزارتخانه در عدم حضور باثبات وزیر، آموزش و پرورش بوده است.
رئیس مجلس تصریح کرد: قریب به ۱۷ سال است مدیریت با ثباتی در وزارتخانه آموزش و پرورش نداشتهایم و چه توقعی میتوانیم داشته باشیم که بتوانیم آموزش و پرورش را متحول کنیم.
قالیباف گفت: برای داشتن حکمرانی و تعلیم و تربیت مناسب بایستی در وزارت آموزش و پرورش ثبات وجود داشته باشد این در حالی است که خواسته یا ناخواسته به تعلیم و تربیت ضربه زدهایم چرا که روند بیثبات ۱۷ سال گذشته در آموزش و پرورش این را نشان داده است ولی بایستی آن را جبران کنیم.
وی گفت: همه مسؤولان موظف به جبران اقدامات برای تحول در آموزش و پرورش هستند.
وی گفت: در گام دوم انقلاب و بیانیه رهبر معظم انقلاب نباید تردید کنیم زیرا پیشقراولان اجرای من و امثال من نیستند بلکه پیشقراولان این حرکت دانشآموزان هستند لذا بایستی ایمان و باور داشته باشند.
رئیس مجلس گفت: روزهای پیش از انقلاب و اوایل پیروزی انقلاب اسلامی مصمم به اجرای راه مستقیم انقلاب اسلامی که اهداف سیاسی امام بوده و مبتنی بر سنتهای الهی بود پایدار است و ما بایستی در این مسیر پایدار باشیم.
قالیباف گفت: جوانان و دانشآموزان در گام دوم انقلاب اسلامی پیشقراولان حرکت در انقلاب اسلامی هستند و نبایستی تردید داشته باشیم موفقیت و پیروزی از آن کسانی است که باور به سنتهای الهی، مردممداری داشته باشند و خودشان ما میتوانیم را باور بکنند.
وی تأکید کرد: دانشآموزان پیشقراولان حرکت در گام دوم انقلاب اسلامی هستند و ما هم به عنوان مسؤولان قدیمی وظیفه داریم و مکلف هستیم که هم تجارب خود را منتقل کنیم و هم از جوانترها استفاده کنیم.
رئیس مجلس گفت: دشمنان در داخل و خارج از انقلاب باید این احساس را داشته باشند که دین توان اداره جامعه را دارد و آنها باید بفهمند که قطعاً دین میتواند جامعه را اداره کند و انقلاب اسلامی میتواند تحول عظیمی را پیش ببرد.
وی با اشاره به تأکید رهبر معظم انقلاب بر جوانگرایی عنوان کرد: با این حال در طی ۴۰ ساله بعد از انقلاب به صورت اساسی به جوانگرای و نوجوانگرایی پرداخته نشده است لذا شما باید عملکرد نامناسب در حوزه جوانگرایی را فراموش کنید و خود را دستم کم نگیرید و به سن پایین خود فکرنکنید.
رئیس مجلس شورای اسلامی ادامه داد: زمانی که ۲۰ سال داشتم وقتی به فردی ۵۰ ساله نگاه می کردم، تصور می کردم نمیتواند کار طراحی انجام دهد و تصور می کردم هر کاری میتوانسته، تاکنون انجام داده است، حتی در انتخاب افراد در جبهه، افراد ۵۰ ساله را تمام شده محسوب میکردم در حالی که اکنون که ۵۰ سالگی را گذراندهایم، به فرد ۲۰ ساله به گونهای مینگریم که جوان و بیتجریه است و قدرت تصمیمگیری ندارد؛ لذا قصد دارم نگاه خود را در زمانهای مختلف به گروههای سنی متفاوت بگویم.
وی در ادامه با اشاره به زمانی که فرماندهی نیروی انتظامی را بر عهده داشت، اظهار کرد: آن زمان وارد یکی از ستادهای مهم ناجا شدم و دیدم جوانی را به نگهبانی آن گذاشتهاند که به خود گفتم چگونه یک فرد کم سن و سال را به نگهبان جای حساسی گذاشتهاند و با مسئول مربوطه تماس گرفتم و گفتم باید فردی در اینجا قرار گیرد که پختهتر باشد ؛ زمانی که تلفن را قطع کردم به خودم گفتم قالیباف! خیلی بیانصافی! مگر زمانی که در جبهه مسئولیت داشتی چند سال با این نگهبان اختلاف سنی داشتی؟ حداکثر دو سال. پس چرا آن روز به تو اعتماد شد و اکنون که خودت دست پروده همین انقلاب هستی به این جوان بیاعتمادی میکنی؟ لذا خودم را نبخشید من و تماس گرفتم و دستوری را که داده بودم لغو کردم که این موضوع در ذهنم ماند که باید به زن و مرد و جوان فرصت داده شود و ما مکلف هستیم ظرفیتهای آنها را بالفعل کنیم.
قالیباف در ادامه با تأکید بر اینکه بسیج مستضعفین به معنای جایی است که باید برای بالفعل کردن ظرفیتهای بالقوه تلاش کند و موانع را بردارد، گفت: اگر زندگی مرا تاکنون رصد کنید هر کس با من کار کرده گفته نسبت به میانگین جامعه در سمت خود کم سن و سالتر بودهام و همواره تلاش کردهام، تیم اصلی که با آنها کار میکنم از من جوانتر باشند که در سطوح مختلف اینگونه رفتار کردهایم.
وی خطاب به دانش آموزان بسیجی بیان کرد: شما در این مقطع حساس میتوانید اثربخشترین بخش جامعه باشید و ما مسئولین نیز باید توجه کنیم که مبنای پیشرفت ما، توسعه منابع انسانی، مهارت آموزی، ایجاد ظرفیت و بالفعل کردن استعدادها است.
رئیس مجلس شورای اسلامی با یادآوری این مطلب که امروز امکانات مادی و پول سرمایه نبوده و جوانان و نیروی انسانی به عنوان ظرفیت ما هستند، عنوان کرد: قسم میخورم همه مشکلاتی که امروز در حوزه اقتصاد باعث رنج ما شده به دلیل نبود امکانات نیست بلکه به دلیل ضعف در حوزه تربیت، مدیریت و نداشتن باور به سنتهای الهی است.
وی اضافه کرد: برخی مدیران نیز به «ما میتوانیم» باور ندارند چنانچه در مراسم سالروز شهادت شهید طهرانی مقدم فاصله تاثیر تفکر «میتوانیم» تا «نمیتوانیم» عرض اتوبان تهران- کرج است که در قسمت ابتدایی آن توان سنگین و تکنولوژی و به روز دیده می شود که بدون شک در حوزه صنایع نظامی و بخشهای پیچیده هوا – فضا و الکترونیک بین ۵ کشور اول دنیا هستیم اما چند کیلومتر آن طرفتر در ابتداییترین صنایع دچار «ما نمیتوانیم» شدهایم.
قالیباف با بیان اینکه باید به سنتهای الهی ایمان و باور داشته باشیم و وعده خدا را صادقانه ببینیم، چنانچه آنها که در جنگ احزاب کنار پیامبر (ص) بودند از دشمن نترسیده و با ایمان موجب پیروزی خود شدند، گفت: تعلیم، تربیت، تزکیه و مهارت آموزی آغاز کار است که بروز و ظهور آن از سن دانشآموزی است که باید به همه ابعاد اجتماعی و فرهنگی آن توجه شود. در حکمرانی و نظام آموزش و پرورش باید به نوگرایی، تحمل مخالف، افزایش ظرفیتها، مردم باوری و خودباوری توجه کنیم تا در مسیر تعلیم و تربیت انسانهایی باشیم که قرار است تمدنسازی کنند لذا همگرایی و کار جمعی خوب است و آموزش و پرورش پیشانی عقلانیت، نوسازی و انقلابیگری است که متأسفانه در این بخش دچار آسیب هستیم.
رئیس قوه مقننه همچنین با بیان اینکه در شرایطی قرار داریم که شما دانشآموزان نباید خودسازی را فراموش کنید، تأکید کرد: روحیه جوش و خروش، تلاش و اثرگذاری را فراموش نکنید؛ زمانی که کمتر از ۳۰ سال سن داشتم حضرت امام (ره) یادداشتی را به عروس خود، همسر مرحوم حاج احمد آقا نوشتند که «فاطی جان! قدر جوانی را بدان. عبادت و بندگی هم در جوانی است» لذا تصور نکنید هر چه سن شما بیشتر شود به خدا نزدیکتر میشوید؛ البته ما نیز اکنون این موضوع را درک میکنیم که هر چه جوانی گذشت، تعلقات دنیا بر ما حاکم شد لذا قدر جوانی و دوری از اشرافیگری را بدانید.
وی تأکید کرد: سبک و روش زندگی که بسیار مهم است، سلامت جسمی، مهارت آموزی، دیانت، کار گروهی، روحیه تحمل مخالف و نقدپذیری در این سن شکل میگیرد و بسیج بهترین مدرسه و بستر برای چنین تربیتی است لذا هر جا دیدید اشکالی وجود دارد، خودتان بایستید و اصلاح کنید.
قالیباف در ادامه بسیج را یک نوآوری اجتماعی دانست و افزود: آنچه امروز از بسیجی میبینیم از بستر دفاع مقدس ظهور و بروز پیدا کرد و شما باید آن را حفظ کنید و افتخار امروز من به بسیجی بودن و فرهنگ بسیجی است که برخاسته از دفاع مقدس است چنانچه حاج قاسم نیز میگفت اگر بخواهیم قطعهای از بهشت را نام ببریم، آن قطعه، دوران دفاع مقدس است.
وی ادامه داد: امروز در عرصههای مختلف حکمرانی همه بسیجی هستند و بسیج متبلور از همه مردم است که باید همگان را در آغوش بگیرد؛ زمان جنگ نیز گیرهای امروز نبود، شما نیز باید خودتان امور را در دست بگیرید.
رئیس مجلس شورای اسلامی در ادامه با اشاره به ۴ رویکرد مجلس در حوزه شفافسازی، مردمیسازی، هوشمندسازی و کارآمدسازی ابراز داشت: رویکرد تحولی ما در مجلس به این شکل است که همه اقشار بتوانند در کمیسیونها نقش داشته باشند و اگر امروز مجلس، نماینده مردم نباشد، فلسفه وجودی خود را از دست میدهد لذا ما صدای مردم هستیم پس شما نیز فعال بوده و با مجلس در ارتباط باشید.
قالیباف همچنین اضافه کرد: اینکه میگویید نحوه انتقال پیام به گونهای است که گویا همچون گذشته پیامها با کبوتر نامهرسان جابجا میشود را مد نظر قرار داده و در جلسه شورای عالی انقلاب فرهنگی نکات مد نظر شما را بیان خواهم کرد تا آنها بدانند نگاه نسل انقلابی جوان امروز نسبت به ما چیست و همین به معنای کار جهادی است که از کف میدان مطلع باشیم تا بتوانیم تصمیمات درست بگیریم؛ تصمیمسازی درست باید از پایین به بالا باشد، تصمیمگیری از بالا به پایین اشتباه است.
وی همچنین با تأکید بر موضوع شفافسازی عنوان کرد: این موضوع را از پیش از ورود به مجلس پیگیری میکردم و اکنون خود را متعهد به آن میدانم اما شفافسازی فقط برای مجلس نیست و باید در همه دستگاهها اجرا شود اما گام اول را خودمان برمیداریم تا بعد از آن نیز پیگیر باشیم.
انتهای پیام/