اعتراضات و خشونت در پایتخت‌های اروپایی در پی افزایش محدودیت‌های کرونایی+فیلم

به گزارش گروه بین‌الملل خبرگزاری فارس، بسیاری از دولت‌های اروپایی در تلاش برای مقابله با افزایش ابتلا به کرونا در سراسر قاره، محدودیت‌های جدیدی را برای ویروس کرونا وضع کرده‌اند که این کشورها را با موج اعتراضات مواجه کرده است. 

کشورهای اروپایی که با افزایش ابتلا به ویروس کرونا مقابله می‌کنند، دیروز (یکشنبه) شاهد سومین روز اعتراضات علیه احیای مجدد محدودیت‌های کرونایی بودند که در بسیاری از پایتخت‌های اروپایی با خشونت همراه شد. 

هلند اولین کشور اروپای غربی بود که روز شنبه در بحبوحه افزایش موارد ابتلا به کرونا قرنطینه نسبی اعمال کرد. در پی آن، به دلیل تظاهرات ضد محدودیت‌های کرونایی در بخش‌های جنوبی این کشور و درگیر شدن پلیس با معترضان، در برخی مناطق وضعیت اضطراری اعلام شد.

بر اساس گزارش رسانه‌های محلی، ۱۵ نفر در شهر «روزندال» دستگیر شدند، جایی که معترضان یک مدرسه ابتدایی را به آتش کشیدند. پلیس همچنین مجبور به مداخله در «لیوواردن» و «تیلبورگ» شد و بنابر گزارش‌ها تعدادی از معترضان در «لیمبورگ شمالی» دستگیر شدند.

طبق این محدودیت‌ها که حداقل به مدت سه هفته ادامه خواهد داشت، رستوران‌ها، کافه‌ها و فروشگاه‌های ضروری تا ساعت ۸ بعد از ظهر اجازه فعالیت دارند و مغازه ها و خدمات خرده فروشی غیر ضروری باید تا قبل از ساعت ۶ بعد از ظهر تعطیل کنند. ممنوعیت آتش‌بازی در شب سال نو هم خشم مردم را برانگیخته است.

 

 

 

در بروکسل پایتخت بلژیک، هزاران نفر در اعتراض به تصمیمی مبنی بر ممنوعیت ورود افراد واکسینه نشده به رستوران‌ها و کافه‌ها و غیره شرکت کردند.

حدود ۳۵ هزار نفر بعد از ظهر یکشنبه در اعتراضات تحت شعار “با هم برای آزادی” از ایستگاه راه‌آهن بروکسل شمالی حرکت کردند.

برخی از معترضان در نزدیکی منطقه مقرهای اتحادیه اروپا و مراکز دولتی در پایتخت بلژیک با پلیس ضد شورش درگیر شدند و با روشن کردن آتش و پرتاب اشیا به سمت پلیس به تقابل پرداختند و در طرف دیگر، پلیس هم علیه آن‌ها از آب‌پاش و گاز اشک‌آور استفاده کرد و تعدادی نیز دستگیر شدند.

گزارش‌ها از بازداشت ۴۲ نفر حکایت دارد. رسانه‌های محلی گزارش دادند که سه افسر پلیس زخمی و به بیمارستان منتقل شدند. 

طبق محدودیت‌های جدید در بلژیک، افرادی که در مکان‌های سرپوشیده مانند کافه‌ها و رستوران‌ها حضور دارند، ملزم به پوشیدن ماسک خواهند بود مگر اینکه بنشینند. افرادی که مایل به ورود به رستوران یا تئاتر هستند، فقط می‌توانند این کار را با ارائه کارت واکسن یا نشان دادن مدرکی مبنی بر واکسیناسیون، آزمایش منفی یا بهبودی اخیر انجام دهند.

 

 

اتریش همچنین با ورود مجدد به قرنطینه که چهارمین دوره از زمان آغاز همه‌گیری است و اعمال واکسیناسیون اجباری در ماه فوریه با اعتراضات مواجه است. 

اتریشی‌ها در حال حاضر ملزم به کار در خانه هستند و همه مغازه‌های غیر ضروری بسته است. ده‌ها هزار نفر در پایتخت وین با به اهتزاز درآوردن پرچم‌های ملی و بنرهایی که روی آن نوشته شده بود «آزادی»، تظاهرات کردند و معترضان فریاد «مقاومت» سر دادند.

در اواخر تعطیلات آخر هفته، تظاهرات در اتریش به خشونت کشیده شد و برخی به خرابکاری پرداختند که واکنش مقامات این کشور را در پی داشت. 

 

 

 

 

در ایتالیا، جمعیت ۳۰۰۰ نفری که بنرهایی را حمل می‌کردند که روی آن نوشته شده بود «امثال ما هرگز تسلیم نمی‌شوند» در پایتخت برای اعتراض به ارائه گواهی سلامتی مورد نیاز برای حضور در محل کار و رستوران‌ها و وسایل نقلیه عمومی و غیره حضور یافتند. 

 

 

صدها نفر در مقابل شهرداری در بلفاست پایتخت ایرلند شمالی، علیه گواهی واکسن تظاهرات کردند، تصمیمی که اوایل هفته توسط دولت اتخاذ شد و قرار است در ۱۳ دسامبر اجرایی شود.

در سوئیس، هم ۲۰۰۰ نفر به همه‌پرسی آتی درباره قانون پیشنهادی محدودیت‌های کرونایی توسط دولت اعتراض کردند و آن را تبعیض‌آمیز خواندند.

هزاران نفر در زاگرب پایتخت کرواسی، با حمل پرچم‌های ملی همراه با بنرهایی علیه واکسیناسیون کرونا و آنچه به عنوان «محدودیت آزادی مردم» توصیف می‌کنند، تجمع کردند.

گزارش شده است که در دانمارک بیش از هزار نفر در مقابل پارلمان این کشور در کپنهاگ تجمع کردند. اعتراضات مشابهی سوئد را نیز فرا گرفت.

 

 

انتهای پیام/م