برنامه عملیاتی نقشه راه غیرتورمی تا فردا ابلاغ میشود/آییننامه مالیات بر خودروهای لوکس به دولت رفت
به گزارش خبرنگار اقتصادی خبرگزاری فارس، سیدهادی سبحانیان معاون اقتصادی وزیر اقتصاد و امور دارایی در نشست خبری که پیرامون جزئیات نقشه راه رشد غیرتورمی اقتصادی دولت برگزار شد، اظهارداشت: دولت در شرایطی کار خود را آغاز کرد که از نظر رشد اقتصادی وضعیت مناسبی را در دهه گذشته نداشتیم و نرخ تورم بهدلیل چالشهای گذشته وضعیت نامناسبی داشت و میزان سرمایهگذاری از استهلاک عقب افتاده بود؛ ضمن اینکه بخش قابل توجهی از ارز ترجیحی استفاده شده بود و در کنار این موضوع هزینههای دولت افزایش چشمگیری داشت و در عین حال درآمدهای پایداری در نظر گرفته نشده بود.
وی با بیان اینکه سامان دادن این وضعیت باید مبتنی بر شناختی دقیق از ریشهها و دلایل اصلی وضع موجود و اولویتبندی راهکار میبود، افزود: حل موضعی مشکلات شاید به صورت مقطعی برخی مشکلات را حل کند اما اگر نتوانیم ریشههای اصلی مشکلات را به صورت ریشهای حل کنیم شاهد ادامه روند موجود خواهیم بود. معتقد هستیم که نیازمند اصلاح رابطه قوای سهگانه هستیم. تکالیفی که ملت در مقابل حاکمیت دارد پرداخت مالیات است و حاکمیت هم وظایفی از جمله فراهم کردن شرایط فعالیت اقتصادی برای مردم دارد.
سبحانیان ادامه داد: یکی از مهمترین اقدامات در این خصوص پیشبینی پذیر کردن شرایط است تا فعالان اقتصادی بتوانند قراردادهای بلند مدت داشته باشند. دولت باید عدم قطعیت را کاهش دهد تا سرمایهگذاری رشد پیدا کند و تلاش شد در این نقشه راه این مسئله لحاظ شود.
وی گفت: از جمله اهداف برنامه دولت تسهیل مجوز، پیشبینی پذیری اقتصاد است. متاسفانه سیاستهای دولت و مردم به سمت اقدامات کوتاه مدت رفته است و این انتظار وجود دارد که برخی مشکلات بهسرعت حل شود. نمیتوان خیلی سریع مسائل را به شکل ریشهای و اساسی درمان کرد اما باید به این سمت حرکت کنیم، هرچند که ممکن است نتایج خود را در بلند مدت بگذارد.
معاون اقتصادی وزارت اقتصاد گفت: براساس قانون و در پاسخ به یک نیاز اساسی که برنامه اقتصادی دولت چیست، یک نقشه راهی تدوین شده که باید متناسب با آن برنامه عملیاتی برای هر یک از دستگاهها تدوین شود. دو بحث تورم و رکود را باید همزمان مورد توجه قرار دهیم.
سبحانیان تصریح کرد: در همین راستا برنامه عملیاتی نقشه راه غیرتورمی تا فردا ابلاغ میشود و محوریت این کار با معاونت اقتصادی وزارت اقتصاد است.
وی با بیان اینکه برخی تصور میکنند که اگر ما بخواهیم تورم را کاهش دهیم باعث تجدید رکود خواهد شد، تصریح کرد: اما سابقه تاریخی نشان میدهد که ما زمانی توانستیم رشد اقتصادی داشته باشیم که تورم شدید را کاهش دهیم. این نقشه راه در دولت به تصویب رسید و ایشان تاکید داشتند که همه اعضای اقتصادی دولت همراهی لازم را داشته باشند.
سبحانیان در خصوص رشد تولید گفت: در رفع موانع ورود به کسب و کارها مجلس با حمایت دولت قانونی برای تسهیل ورود به کسب و کارها تصویب کرد. در این مسیر جذابیت فعالیت غیرتولیدی باید کاهش یابد. برای تسهیل و کاهش موانع کسب و کار باید مجوزها ثبت محور شود. اینها مواردی است که از پیش وجود داشته اما تا به امروز عملیاتی نشده است.
وی ادامه داد: برای پیشبینی پذیری اقتصاد باید از سازوکارهای بورس کالا، پوشش ریسک نوسانات مواد اولیه و ثبات مقررات اجرایی استفاده کنیم. در کنار این موارد باید بازارهای موازی با تولید را کنترل و زنجیره تامین مالی تولید را اصلاح کرد. برای ایجاد رشد تولید لازم است شبکه توزیع داخلی و خارجی کشور اصلاح شود تا توزیع کالا در کشور تسهیل شود.
سبحانیان گفت: یکی از محورهای کلیدی که به دنبال آن هستیم این است که باید ابرپروژههایی را تعیین و سپس تامین مالی آنها به صورت غیرتورم زا در دستور کار قرار گیرد. از جمله روشهایی که برای تامین مالی در نظر گرفته شده است، تهاتر نفت، منابع مالی در اختیار مردم، شرکتهای حاکمیتی و دولتی و همچنین استفاده از منابع صندوق توسعه ملی میتواند در دستور کار قرار گیرد.
وی تاکید کرد: لازم است برای اجرای این پروژههای پیشران از منابع بانکها به صورت مشروط و با زمانبندی خروج استفاده کرد.
معاون سیاستگذاری اقتصادی وزارت اقتصاد در خصوص اقداماتی که تا به امروز انجام شده است گفت: در حال حاضر آییننامه مالیات بر خانه های لوکس به تصویب رسید و آییننامه مالیات بر خودروهای لوکس هم به دولت ارسال شده است و همچنین اصلاحیه قانون اجرای سیاستهای کلی اصل ۴۴ قانون اساسی از سوی وزارت اقتصاد به دولت ارسال شده است.
معاون اقتصادی وزارت اقتصاد گفت: گاهی اوقات حقوقهای کارمندان در این مدت با تاخیر مواجه میشد اما در این دولت این اقدام تسریع شده است و امیدوار هستیم با انسجامی که در بدنه اقتصادی دولت وجود دارد و پیگیری که برای اجرایی شدن نقشه راه وجود دارد، به نتایج مطلوبی دست یابیم.
انتهای پیام/