جانسون: مهاجرانی که از کانال انگلیس عبور کنند دوباره به فرانسه بازگردانده می شوند
به گزارش گروه بینالملل خبرگزاری فارس، «بوریس جانسون» نخست وزیر انگلیس شامگاه پنجشنبه در پیامی توییتری در صفحه شخصی خود، یادداشتی را برای «امانوئل ماکرون» رئیس جمهور فرانسه قرار داد که این یادداشت در خصوص پنج اقدامی است که کشورهایشان باید اتخاذ کرده تا مانع از قربانی شدن مهاجران بیشتر در کانال دریایی انگلیس (کانال مانش) شود.
در این یادداشت سه صفحهای، نخست وزیر انگلیس توافقنامه دوجانبهای را پیشنهاد داد که بر اساس آن مهاجرانی که از کانال انگلیس عبور میکنند، مجددا به فرانسه بازگردانده شوند.
وی افزود که قصد دارد توافق مشابهی را با کشورهای اتحادیه اروپا امضا کند. اما پس از خروج انگلیس از اتحادیه اروپا، این کشور به سیستم این اتحادیه برای بازگرداندن مهاجران دسترسی ندارد.
علیرغم ادعای کشورهای اروپایی مبنی بر حمایت از حقوق بشر، اما قربانیشدن پناهجویانی که قصد گریختن از بحرانهای دستساز اروپاییها و ورود به این کشورها را دارند، همچنان ادامه دارد.
خبرگزاری «رویترز» شامگاه چهارشنبه گزارش داد ۳۱ پناهجو پس از واژگونی قایق آنها هنگام عبور از «کانال مانش» از مبدأ فرانسه به انگلیس جان باختند که بدترین فاجعه ثبت شده درخصوص مهاجران در آبهای بین این دو کشور است.
کانال مانش، یکی از پر ازدحامترین خطوط کشتیرانی در جهان است که جریانهای آب در آن قوی است. قایقهای پر از بار اغلب به سختی شناور میمانند و در تلاش برای رسیدن به سواحل انگلیس در معرض امواج امواج قرار میگیرند.
بر اساس این گزارش، «جرالد دارونین» وزیر کشور فرانسه – که ادعای مهد حقوق بشر و قوانین سازمان ملل را دارد – گفت این قایق ۳۴ سرنشین داشت که سیویک نفر از آنها جان باختند، دو نفر نجات یافتند و یک نفر همچنان مفقود است.
دارونین برای تطهیر چهره فرانسه و شستن دستهای دولت پاریس از خون این پناهجویان، گفت: «این یک فاجعه برای فرانسه، برای اروپا، برای بشریت است که ببینیم این مردمی که به امید قاچاقچیان حرکت میکنند، در دریا تلف میشوند».
«بوریس جانسون» نخستوزیر انگلیس نیز که یکی از کشورهای مخالف پذیرش پناهجویان در اتحادیه اروپاست، با ادعای «وحشتزده و شوکهشدن» از این تلفات، اظهار داشت: «افکار و همدردی من با قربانیان و خانوادههای آنها است.اما این فاجعه نشان میدهد که عبور از کانال مانش به این طریق چقدر خطرناک است».
به نوشته رویترز، اگرچه پاریس و لندن قاچاقچیان را مقصر دانستند، تعدادی از سیاستمداران فرانسوی، از جمله «ناتاشا بوچارت» شهردار کاله، دولت انگلیس را مسئول این مشکل دانستند و گفتند که باید سیاستهای مهاجرتی خود را تغییر دهد.
برخی از گروه های حقوق بشری می گویند که سختگیریهای شدیدتر مهاجران را مجبور میکند تا خطرات بیشتری را متحمل شوند زیرا آنها به دنبال زندگی بهتر در غرب هستند.
انتهای پیام/.