کاهش ۸۴ درصدی خروج پول از بورس/ کانون سهامداران خرد تشکیل شود

به گزارش خبرنگار اقتصادی خبرگزاری فارس، بورس اوراق بهادار تهران در هفته‌های گذشته نوسانی بوده و سهامداران خرد را با مشکلات فراوانی مواجه کرده است. نوسان زیاد به همراه افت شدید و صعودهای کم رمق، همه و همه نشان می‌دهد، بازار سرمایه در وضعیت نابه سامانی قرار دارد.

ورود وزیر اقتصاد و اجرای برنامه‌های مدون و عملیاتی برای خروج بورس از رکود عمیق می‌تواند سهامداران خرد و حقیقی را دلگرم کند تا باز هم وارد بازار سرمایه شوند.

ورود افراد جدید و البته افرادی که در فراز و نشیب سال گذشته و امسال بورس، دچار ضرر و زیان شدند، می‌تواند برای بورس نوید روزهای خوب را به ارمغان بیاورد. اما افراد و سهامدارانی که اطلاعات زیادی از فرآیندهای قانونی و تحلیلی بازار سرمایه ندارند، می توانند صندوق ها با درآمد ثابت را جهت سرمایه‌گذاری مطمئن و بدون ریسک انتخاب کنند.

البته نگاه بلندمدت به خرید سهام نیز می تواند در این زمینه کمک قابل توجهی به این افراد بکند.در صورتی که سهامداران با تحلیل و بدون حرکت در فضای هیجانی سهمی را خریداری کرده‌اند، سرمایه‌گذاری خود را بلندمدت بدانند و از سود و زیان لحظه‌ای خوشحال شوند.

شاخص کل بورس، بازهم سقوط کرد!

شاخص کل بورس در هفته گذشته نزول کرد و بازدهی منفی ۱.۲ درصدی را به ثبت رساند. در اولین روز هفته شاخص کل بیش از ۲۷ هزار واحد افت کرد و به کانال ۱.۳ میلیونی سقوط کرد. شاخص کل بورس روز یکشنبه رشد ۳ هزار و ۴۸۰ واحدی را پشت سر گذاشت و روز دو‌شنبه شاخص با رشد ۲۰ هزار و ۱۹۲ واحدی به کانال ۱.۴ میلیونی بازگشت. سه‌ شنبه باز هم شاخص نزول کرد و کاهش ۲ هزار و ۵۲۱ واحدی را ثبت کرد.

شاخص کل بورس در آخرین روز کاری هفته اخیر بیش از ۱۰ هزار واحد سقوط کرد و تا سطح یک میلیون و ۳۹۴ هزار واحد پائین آمد تا در نهایت هفته را در کانال ۱.۳ میلیونی به پایان ببرد.

شاخص کل بازار سرمایه نسبت به آخرین روز معاملاتی هفته قبل ۱۶ هزار و ۶۷۳ واحد پائین ‌تر ایستاد تا برای دومین هفته متوالی بازدهی هفتگی بورس منفی شود.

رفتار مشابه شاخص‌ها در یک هفته!

در هفته اول آذرماه روند تغییرات شاخص کل هموزن مشابه شاخص کل بود. روزهای شنبه و یکشنبه نزول کرد و سپس روز دوشنبه رشد کرد. شاخص هم وزن دو روز بعدی را نزولی پشت سر گذاشت و روز چهارشنبه افت هزار و ۵۷۱ واحدی داشت.

شاخص کل هم‌وزن در پایان هفته نسبت به هفته پیشین ۳ هزار و ۲۹۴ واحد افت را تجربه کرد و به رقم ۳۸۳ هزار و ۴۷۰ واحد رسید و بازدهی منفی ۰.۸۵ درصدی را ثبت کرد.

کاهش میانگین هفتگی ارزش کل معاملات و رشد معاملات خرد

در هفته اول آذرماه، در روز دوشنبه به علت رشد ارزش معاملات اوراق بدهی ارزش کل معاملات بازار سهام تفاوت زیادی به روزهای دیگر داشت.

روز دوشنبه معاملات کل بازار ارزشی معادل ۷۱ هزار و ۶۸۹ میلیارد تومان داشت که بالاترین رقم هفته بود. میانگین ارزش معاملات کل هفته ۲۱ هزار و ۷۶ میلیارد تومان بود که نسبت به رقم ۲۳ هزار و ۱۶۵ میلیارد تومانی هفته چهارم آبان ماه، افت ۹ درصدی داشته است.

در این هفته، میانگین ارزش معاملات خرد بورس ۴ هزار و ۲۱۹ میلیارد تومان بود که نسبت به رقم ۴ هزار و ۱۶۶ میلیاردی هفته پیشین، رشد یک درصدی داشته است. در روز چهارشنبه ارزش معاملات خرد با میزان ۴ هزار و ۷۴۲ میلیارد تومان بیشترین رقم در دو هفته اخیر بوده است.

افت ارزش صف‌ های فروش و افزایش ارزش صف‌ های خرید

میانگین ارزش صف‌های فروش در هفته گذشته، ۱۳۵ میلیارد تومان بود که از میانگین هفته‌ پیشین ۹۶ میلیارد تومان کمتر بود و افت ۴۱ درصدی داشته است. بالاترین رقم هفته ۲۱۰ میلیارد تومان بود که در روز ‌شنبه ثبت شد و پایین‌ترین رقم به روز ‌‌‌‌دوشنبه برمی‌گردد که ۹۵ میلیارد تومان بود.

میانگین ارزش صف‌های خرید در هفته اول آذرماه، ۲۵۵ میلیارد تومان بود که از میانگین هفته گذشته یک میلیارد تومان بیشتر بود. در این هفته، میانگین ارزش صف ‌های خرید ۰.۴ درصد افزایش یافته است. بالاترین رقم هفته ۵۰۸ میلیارد تومان بود که در روز دوشنبه ثبت شد و پایین ‌ترین رقم به روز چهارشنبه برمی‌گردد که ۱۲۵ میلیارد تومان بود.

کاهش ۸۴ درصدی خروج پول حقیقی

در این هفته رکورد ۳ روز متوالی ورود پول حقیقی ثبت شد و روز چهارشنبه ارزش خالص تغییر مالکیت حقوقی به حقیقی به ۲۳۷ میلیارد تومان شد. اما میزان خروج پول حقیقی در دو روز ابتدایی هفته بیش از رقم ورودی سه روز بعدی بود.

در مجموع کل هفته ۱۹۰ میلیارد تومان پول حقیقی از بورس خارج شد و میانگین روزانه خروج پول حقیقی ۳۸ میلیارد تومان بود که نسبت به هفته پیشین افت ۸۴ درصدی داشته است.

نکته قابل توجه در این هفته را می توان خبر خوب معاون اقتصادی رئیس جمهور در مورد کانون سهامداران خرد دانست. محسن رضایی، اعلام کرد که مقرر شده برای کنترل بورس، سهامداران خرد کانونی تشکیل دهند و در هیئت ‌مدیره و مدیریت بورس موثر باشند.

در صورتی که این کانون تشکیل شود، می توان امیدوار بود که نظرات سهامداران خرد نیز در امور بورس دخالت داده شود و از این طریق صدای سهامداران خرد نیز شنیده شود.

انتهای پیام/ب