حیف و میل ۵۰ میلیارد دلار با ارز ۴۲۰۰ تومانی در ۳ سال گذشته/ احتمال تخصیص متمم ارزی برای واردات کالاهای اساسی

مجتبی یوسفی عضو هیأت رئیسه مجلس شورای اسلامی در گفت‌وگو با خبرنگار پارلمانی خبرگزاری فارس، درباره حذف ارز ۴۲۰۰ تومانی اظهار داشت: با رویه فعلی توزیع ارز ۴۲۰۰ تومانی که از دولت قبلی اجرایی شده است مخالف هستیم و این موضوعی در حالی است که در سه سال گذشته ۵۰ میلیارد دلار سرمایه‌ها و ذخایر ارزی کشور با ارز ۴۲۰۰ تومانی حیف و میل شده است.

وی افزود: سال جاری با پیشنهاد دولت ۸ میلیارد دلار به ارز ۴۲۰۰ تومانی تخصیص یافت اما در توزیع متأسفانه به نحو مطلوب اجرا نشد چراکه بنا بوده این ارز برای کالاهای اساسی مانند مرغ، تخم‌مرغ، گوشت، دارو و نهاده‌های دامی در نظر گرفته شود تا این کالاها برای مردم و تولیدکننده گران تمام نشود اما در عمل شاهد چنین چیزی نبودیم.

عضو هیأت رئیسه مجلس گفت: اقتصاد نقطه‌ای نیست و تأثیر تصمیمات ضرب‌الاجلی و تکان‌های شدید قطع به یقین باعث ایجاد نوسانات در اقتصاد می‌شود. 

یوسفی افزود: ما با نحوه مدیریت فعلی ارز ۴۲۰۰ تومانی مخالف هستیم ولی با تصمیمات عجولانه و غیرکارشناسی که موجب فشار به مصرف‌کننده و قشر ضعیف و متوسط جامعه می‌شود هم مخالف هستیم. 

وی گفت: هم‌اکنون دولت امکان آن را دارد که با نظارت بیشتر بر توزیع کالاهای اساسی، شرایط معیشتی مردم را مدیریت کند. 

عضو هیأت رئیسه مجلس ادامه داد: مجلس قوانین و اختیارات خوبی به دولت داده است مانند مجوز ۸ میلیارد دلار ارز ۴۲۰۰ تومانی برای تأمین کالاهای اساسی تا قوه مجریه با مدیریت لازم بتواند بازار را کنترل کند و به اقشار متوسط و ضعیف جامعه آسیبی وارد نشود.

یوسفی خاطرنشان کرد: اگر ۸ میلیارد دلار دولت برای واردات کالاهای اساسی تمام شده است، قوه مجریه می‌تواند از مجلس درخواست متمم مجوز اختصاص ۴ میلیارد دلار بودجه را بدهد. ولی اینکه اعلام کند دولت به دنبال حذف ارز ۴۲۰۰ تومانی است و مجلس در این مورد نظر بدهد امکانپذیر نیست.

وی در پایان گفت: مجلس با تصمیماتی که تکانه‌های شدید اقتصادی در کشور ایجاد کند مخالف است و تکلیف ارز ۴۲۰۰ تومانی هم به نظر می رسد باید در لایحه بودجه ۱۴۰۱ روشن شود.

انتهای پیام/