سنگاندازی عدهای در روند ساخت مسکن/چرا انتخابات هیئترئیسه نظام مهندسی تهران برگزار نمیشود
به گزارش خبرنگار اقتصادی خبرگزاری فارس برخی افراد خاص در سازمان نظام مهندسی استان تهران که برخی رد صلاحیت شده و برخی نیز تایید صلاحیت شدند، به دلیل پیش بینی شکست در انتخابات و اقبال جامعه مهندسان به نیروهای مستقل و انقلابی، در دو هفته اخیر با عدم حضور در سه جلسه پیاپی هیئت مدیره مانع به حد نصاب رسیدن جلسه شدهاند.
گفته میشود عموم این افراد اشتراکاتی را با جریان اصلاحات دارند، برخی اعضای سازمان نظام مهندسی معتقد هستند که هدف این افراد، ایجاد اختلال در انتخاب رئیس و هیئت رئیسه است.
این در حالی است که دولت سیزدهم اعلام کرده است با برنامههای مشخص برای ساخت چهار میلیون مسکن برنامه عملیاتی دارد و به نظر می رسد این افراد که عمدتا از جریان اصلاحطلب هستند، در تلاش هستند تا اختلال جدی در فرایند توسعه ساخت و ساز مسکن انبوه هم بهوجود آورند.
چنانچه در هفته جاری، انتخابات هیئت رئیسه انجام نشود، اسامی افرادی که مانع از خدمات رسانی به مردم در حوزه ساخت مسکن میشوند، اعلام خواهد شد.
سازمان نظام مهندسی ساختمان براساس قانون نظام مهندسی و کنترل ساختمان مصوب سال ۱۳۷۴ به منظور تامین مشارکت هر چه وسیعتر مهندسان در انتظام امور حرفهای خود و تحقق اهداف قانون مذکور تاسیس شده است.
این سازمان دارای واحدهای استانی است و سازمان هر استان از نظر حقوقی دارای شخصیت مستقل است، ارکان سازمان عبارت است از سازمان استانها، هیات عمومی، شورای مرکز، رئیس سازمان و شورای انتظامی.
بنابراین گزارش در حال حاضر همه استانهای کشور دارای سازمان نظام مهندسی ساختمان هستند، برخی از وظایف و اختیارات هیأت مدیره سازمان استان که در واقع مهمترین بخش وظایف سازمان نظام مهندسی ساختمان استان محسوب میشود در زیر آورده شده است.
همکاری با مراجع مسؤول در امر کنترل ساختمان از قبیل اجرای دقیق و صحیح مقررات ملی ساختمان و ضوابط طرح های جامع تفصیلی و هادی در شهرها توسط اعضای سازمان حسب درخواست، و نظارت بر حسن انجام خدمات مهندسی توسط اشخاص حقیقی و حقوقی در طرح ها و فعالیت های غیردولتی در حوزه استان و تعقیب متخلفان از طریق مراجع قانونی ذیصلاح، از وظایف و اختیارات هیأت مدیره سازمان نظام مهندسی استان است.
مشارکت در امر ارزشیابی و تعیین صلاحیت و ظرفیت اشتغال به کار شاغلان در امور فنی مربوط به فعالیت های حوزه های مشمول این قانون، و تنظیم روابط بین صاحبان حرفه های مهندسی ساختمان و کارفرمایان و کمک به مراجع مسؤول در بخش ساختمان و شهر سازی در زمینه ارجاع مناسب کارها به صاحبان صلاحیت و جلوگیری از مداخله اشخاص فاقد صلاحیت در امور فنی، از دیگر وظایف و اختیارات هیأت مدیره سازمان نظام مهندسی استان است.
همچنین کمک به ترویج اصول صحیح مهندسی و معماری و همکاری با وزارت مسکن و شهرسازی در زمینه تدوین، اجرا و کنترل مقررات ملی ساختمان و استانداردها و معیارها و کمک به ارتقای کیفیت طرح های ساختمانی ، عمرانی و شهرسازی در محدوده استان و ارائه گزارش بر حسب درخواست ، شرکت در کمیسیون ها و شوراهای تصمیم گیری در مورد اینگونه طرح ها و همکاری با وزارت مسکن و شهرسازی و شهرداری ها در زمینه کنترل ساختمان و اجرای طرح های یاد شده ، با استفاده از خدمات اعضای سازمان استان، از دیگر وظایف و اختیارات هیأت مدیره سازمان نظام مهندسی استان است.
از سوی دیگر ارائه خدمات کارشناسی فنی به مراجع قضایی و قبول داوری در اختلافاتی که دارای ماهیت فنی است و تهیه و تنظیم مبانی قیمت گذاری خدمات مهندسی در استان و پیشنهاد به وزارت مسکن و شهرسازی نیز از دیگر وظایف و اختیارات هیأت مدیره سازمان نظام مهندسی استان است.
انتهای پیام/