تاریخچه حضور ایران در بازیهای پاراآسیایی جوانان
به گزارش “ورزش سه” به نقل از تسنیم، چهارمین دوره بازیهای پاراآسیایی جوانان قرار است از ۲ تا ۶ دسامبر (۱۱ تا ۱۵ آذر) به میزبانی کشور بحرین و در شهر منامه برگزار شد. در این رویداد بزرگ در رده سنی جوانان کاروان ایران با ۱۶۴ ورزشکار و مربی شرکت میکند و امیدوار است حداقل ضمن تکرار عنوان نایب قهرمانی در سه دوره قبلی، حتی بتواند به صدر جدول مدالی نیز ارتقا پیدا کند.
حضور کاروان ایران با نام «مدافعان سلامت»
چهارمین دوره برگزاری بازیهای پاراآسیایی جوانان با دوران شیوع ویروس کرونا همزمان شده است. به همین منظور مسئولان کمیته ملی پارالمپیک به منظور تجلیل از زحمات کادر درمان، تصمیم گرفتهاند کاروان ایران با نام «مدافعان سلامت و شعار «اراده، تلاش و پیروزی» در این دوره شرکت کند.
«بلبل» نماد بازیهای ۲۰۲۱ منامه
مسئولان برگزاری این رویداد دو ماه قبل از نماد بازیها رونمایی کردند. این نماد «BulBul» نام دارد و براساس گونهای شناخته شده از پرندگان در بحرین نامگذاری شده است. این پرنده یک میراث فرهنگی در پادشاهی بحرین محسوب میشود و همچنین بهعنوان نماد زیبایی در این کشور، انتخاب شده است.
«دینا فولاث» یکی از مسئولان برگزاری بازیهای پاراآسیایی جوانان ۲۰۲۱ در این باره گفت: یکی از دلایل ما برای انتخاب این پرنده بهعنوان نماد بازیها، توانایی بدنی آن است. در واقع سرعت و چابکی بالای این پرنده میتواند یک عامل انگیزشی برای همه ورزشکاران دارای معلولیت باشد که برای کسب مدال و رسیدن به هدف خود رقابت میکنند. این، یک فرصت برای حفظ محیط زیست و حفاظت از «BulBul» و دیگر موجودات در حیات وحش بحرین است.
همچنین شعار این دوره از بازیها «با هم، رو به جلو، قویتر» در نظر گرفته که بیانگر اهداف بازیهای پاراآسیایی جوانان است.
آغاز بازیها با میزبانی ژاپنیها و نایب قهرمانی ایران
اولین دوره بازیهای پاراآسیایی جوانان در سال ۲۰۰۹ با حضور ۴۶۶ ورزشکار از ۲۹ کشور در رشتههای تنیس، دوومیدانی، شنا، تنیس روی میز، گلبال و بوچیا برگزار شد و کاروان ایران با ۲۶ طلا، ۲۴ نقره و ۱۸ برنز و مجموع ۶۸ مدال بعد از ژاپن به مقام نایب قهرمانی رسید.
دومین حضور و دومین نایب قهرمانی ایران
شهر کوالالامپور پایتخت مالزی میزبان دومین دوره بازیها در سال ۲۰۱۳ بود. در آن دوره ۱۲۰۰ ورزشکار از ۲۹ کشور در رشتههای دوومیدانی، شطرنج، شنا، جودو، وزنهبرداری، بدمینتون، والیبال نشسته، تنیس، بوچیا، تینس روی میز، تیراندازی با کمان، بولینگ، گلبال و بسکتبال با ویلچر با یکدیگر رقابت کردند. کاروان ایران نیز با ۲۷ مدال طلا، ۱۳ نقره و ۱۹ برنز و مجموع ۵۹ مدال باز هم پایینتر از ژاپن در رده دوم جدول توزیع مدالها ایستاد.
برگزاری سومین دوره با هتتریک نایب قهرمانی ایران
سومین دوره بازیهای پاراآسیایی جوانان در سال ۲۰۱۷ و به میزبانی شهر دبی در امارات برگزار شد. آن دوره از مسابقات با حضور ۸۰۰ ورزشکار در رشتههای دوومیدانی، بدمینتون، بوچیا، گلبال، وزنهبرداری، شنا و تنیس روی میز برگزار شد و کاروان ایران که با ۱۱۶ ورزشکار شرکت کرده بود، با ۳۹ مدال طلا، ۴۴ نقره و ۳۵ برنز باز هم دوم شد.
بزرگترین کاروان ایران به دنبال افتخارآفرینی و به نگاه آیندهسازی
حضور ۱۶۵ ورزشکار در لیست ایران، نشاندهنده اعزام بزرگترین کاروان کشورمان به بازیهای پاراآسیایی جوانان است. بدون شک این تعداد ورزشکار میتوانند آیندهسازان ورزش معلولان در حوزه قهرمانی نیز باشند و در صورت تداوم حمایتها از آنها و بهرهگیری از تمام ظرفیتشان در دورههای آینده پارالمپیک خوش بدرخشند و افتخارآفرین شوند.
بازیهای پاراآسیایی جوانان ۲۰۲۱ در حالی به میزبانی بحرین برگزار میشود که کاروان ایران امیدوار به حفظ جایگاه دومی است و البته نیمنگاهی به صعود به صدر جدول مدالی دارد.