موضع مقتدرانه ایران و اذعان صهیونیستها به اشتباه خروج از برجام
به گزارش گروه بینالملل خبرگزاری فارس، هفتمین دور مذاکرات «رفع تحریمها» عصر روز دوشنبه (هشتم آذر) در وین اتریش آغاز شد. مذاکراتی که در جهت احیای دوباره برنامه جامع عمل مشترک (برجام) صورت میگیرد؛ با یک تفاوت که این بار هیأت ایرانی اصرار بسیار بالایی به رفع تمامی تحریمها و اخذ بالاترین تضمینها از طرف مقابل برای وفاداری به تعهداتش دارد. آمریکا چهار سال پیش به سرکردگی دونالد ترامپ از برجام خارج شد. رویدادی که با تلاش بسیار صهیونیستها نهایتا به بار نشست و تحریمهای یکجانبه با هدف زمینگیر کردن جمهوری اسلامی ایران با شدت بیشتری از سرگرفته و تحریمهای جدیدی نیز وضع شد.
اکنون با گذشت بیش از چهار سال از خروج قلدرمآبانه آمریکا از برجام، اکنون دولت جدید این کشور مدعی است که قصد برگشت به این توافق را دارد. بسیاری از صهیونیستها که روزگاری از هیچ تلاشی برای زمین زدن برجام و تشدید تحریمها دریغ نمیکردند، اکنون در اظهار نظرهایی خروج دولت ترامپ از توافق هستهای را مورد انتقاد قرار میدهند. سؤال اینجاست که آیا آمریکاییها و صهیونیستها به تازگی به لزوم حل و فصل دیپلماتیک این پرونده پی بردهاند؟ به یکباره از ادبیات جنگطلبانه به سمت لحن دیپلماتیک تغییر موضع دادهاند؟ یا ریشه تعریف و تمجیدهایی که از برجام میشود را باید جای دیگری جستوجو کرد؟
یک مقام رژیم صهونیستی سه شنبه شب به وقت تهران اذعان کرد که ترور شهید «محسن فخری زاده» دانشمند هستهای ایران، جلوی پیشرفت برنامه هستهای تهران را نگرفته است. او بدون ذکر نام خود به شبکه ۱۲ این رژیم گفت: «ترور فخری زاده در سال گذشته آنطور که انتظار میرفت مانع توقف در پیشرفت برنامه هستهای ایران نشد. وضعیت کنونی، پیشرفتهترین وضعیتی است که برنامه هستهای ایران به آن رسیده است.»
«دنی سیترینوویچ» از بالاترین مقامات نظامی صهیونیست نیز که مسئول گردآوری و تحلیل اطلاعات مرتبط با ایران در دوره نتانیاهو و وابسته نظامی تل آویو در سفارتخانه این رژیم در آمریکا به مدت سه سال بود، دیروز (چهارشنبه) به روزنامه تایمز اسرائیل گفت که «ناکامیهای فاحش اسرائیل در قبال ایران» برنامه هستهای تهران را سرعت بخشیده است. او گفت که دولت نتانیاهو دچار «محاسبات اشتباه» در خصوص ایران شده بود و اکنون نفتالی بنت نیز همان مسیر را میرود.
او ادعا کرد که در زمان خروج آمریکا از برجام، بارها مخالفت خود را با این اقدام اعلام کرده بود اما نتانیاهو اعتنایی به سخنانش نمیکرد. این مقام نظامی صهیونیستی متخصص امور ایران سپس به تایمز اسرائیل گفت که اکنون بهترین و تنهاترین راه برای غلبه بر آنچه تهدیدات ایران میخواند، این است که واشنگتن به مصالحه بزرگ روی آورده و موجب موفقیتآمیز بودن مذاکرات وین شود.
همزمان روزنامه نیویورک تایمز نیز دیروز در مقالهای به قلم «توماس فریدمن» نوشت که «موشه یعلون» وزیر جنگ اسرائیل که در زمان امضای برجام به شدت با این توافق مخالف بود، اخیرا در کنفرانسی گفته است که تصمیم ترامپ برای خروج از این توافق «اشتباه بزرگی» بود که با تشویق نتانیاهو صورت گرفت.
موشه یعلون در این کنفرانس گفته بود که خروج از برجام «بدترین تصمیم در ده سال گذشته» در ارتباط با ایران بوده است. پس از او «گادی ایسنکات» از فرماندهان ارشد صهیونیستی نیز که از حامیان خروج از برجام بود در سخنانی گفته است که اقدام ترامپ به ضرر اسرائیل تمام شد چرا که ایران توانست پس از آن به سرعت برنامه هستهای خود را توسعه دهد.
توماس فریدمن در ادامه نوشت که تصمیم دونالد ترامپ برای خروج از برجام با تحریک و تشویق نتانیاهو یکی از «مخربترین، احمقانهترین و ضعیفترین تصمیمات مرتبط با امنیت ملی آمریکا پس از سرد بود.»
او تأکید کرده که ایران در این دور از مذاکرات به دلیل پیشرفتهایی که در برنامه هستهای خود کرده، اکنون با دست پر حاضر شده است.
«آفرایم هالیوی» رئیس سابق سازمان جاسوسی موساد نیز در ۲۰ مهر ماه به روزنامه هآرتص گفته بود که سیاست نتانیاهو برای تحت فشار قرار دادن ترامپ جهت خروج از برجام اشتباه بود و این سیاست به یک شکست بد و تاریخی برای تل آویو منجر شد.
دیروز نیز روزنامه لبنانی البناء به نقل از یک دیپلمات سابق آمریکایی که در خصوص ایران کار میکرد، بدون ذکر نام او نوشت: «با ترورها و عملیاتهای خرابکارانه؛ و [واشنگتن] موفق هم نشد برنامه هستهای ایران را متوقف کند.»
آلون بنکاس، دیپلمات سابق صهیونیستی چندی پیش در روزنامه هآرتص نوشت: «پیش فرض امنیتی تمامی تحریمها این بود که بتواند نظام حاکم در ایران را متلاشی کند، اما این پیشفرض هزار سال نوری با هدف مورد نظر فاصله دارد.»بنابراین با توجه به این اظهارنظرهای صهیونیستها، روشن میشود که پشیمانی از خروج ترامپ از برجام، تنها یک دلیل دارد و آن هم اینکه بر خلاف پیشبینیها جمهوری اسلامی ایران نه تنها در برابر تحریمها به خوبی مقاومت کرد، بلکه برنامه هستهای خود را تا حدی توسعه داده است که به اذعان دشمنان هیچ زمانی ایران تا این حد پیش نرفته بود.
موشه یعلون: اقدام ترامپ به ضرر اسرائیل تمام شد چرا که ایران توانست پس از آن به سرعت برنامه هستهای خود را توسعه دهد.
بنابراین مواضع مقتدرانه جمهوری اسلامی ایران در گفتوگوها و دستاوردهای هستهای ایران موجب شده تا مقامهای رژیم صهیونیستی که خود زمانی ترامپ را به خروج از برجام تشویق میکردند، حالا از این تصمیم وی با عنوان «فاجعه» و «بزرگترین اشتباه سیاست خارجی آمریکا» یاد کنند. باید تأکید شود که راهبرد دقیق و اقدامات بههنگام جمهوری اسلامی ایران طرف مقابل را به این نتیجه رسانده است که زمان به نفع او نیست و ضروری است که هرچه زودتر به برجام بازگردد.
حقیقت این است که صهیونیستها همان جنگطلبان سابق هستند و آمریکاییها هم اگر فرصتش را بیابند از هیچ اقدام خصمانهای علیه ایران کوتاه نخواهند آمد. موضوع این است که جمهوری اسلامی ایران در حال چیدن ثمره مقاومت است و پس از این نیز بیشتر از برکات مقاومت متنعم خواهد شد.
در آخر به یادداشت روز گذشته روزنامه هآرتص باید اشاره کرد؛ «زِوی بارئِل» نویسنده این مقاله خطاب به مقامات صهیونیستی نوشت: «وقتی سیاستهای فشاری اسرائیل حتی در نوار غزه نیز شکست خورده است، پس چرا باید انتظار داشت که این سیاست در برابر کشور بزرگی مانند ایران عمل کند؟»
انتهای پیام/م