فعالان حقوق بشری خواستار احیای کمیته تحقیق درباره جرائم جنگی در یمن شدند
به گزارش گروه بینالملل خبرگزاری فارس، فعالان ۶۰ گروه حقوق بشری از مجمع خواستار احیای کمیته ویژهای شدهاند که مأمور تحقیق درباره جرائم جنگی احتمالی در جنگ یمن بودهاند.
«کن راث» از فعالان دیدهبان حقوق بشر گفت: «در یمن، خلأ مرگباری برای مسئولیتپذیری وجود دارد و دلیل ان این است که عربستان سعودی، تنها مکانیسم موجود [برای تحقیقات] را از بین برده است.»
راث تصریح کر مقامهای عربستان سعودی با باجدهی، اعمال زور و روشهای دیگر توانست در ماه اکتبر شورای حقوق بشر سازمان ملل را مجاب کند تحقیقات سازمان ملل در خصوص ارتکاب جرائم جنگی در یمن را تعطیل کند.
راث برای موثق کردن اظهاراتش به گفتههای دیپلماتهایی اشاره کرد که گفته بودند عربستان سعودی از اندونزی خواسته در ازای حفظ دسترسی شهروندان مسلمان این کشور به مکه مکرمه به رأیگیری در خصوص ادامه تحقیقات مذکور رأی منفی بدهد.
روزنامه «گاردین» روز چهارشنبه گزارش داده بود عربستان سعودی تلاشهایی پنهایی را برای تحقیقات سازمان ملل درباره نقض حقوق بشر در یمن آغاز کرده است.
این روزنامه تصریح کرد ریاض با توسل به مجموعه تدابیری که به کار گیری «مشوقها و تهدیدها» را در برمیگیرد درصدد جلوگیری از انجام این تحقیقات است.
گاردین اضافه کرد که برخی دیپلماتها، سیاستمداران و فعالان این اقدامات عربستان سعودی را «کارزار فشار پنهانی» توصیف کردهاند و میگویند که سعودیها با استفاده از این اقدامات سعی دارند تا برای تضمین توقف تحقیقات، مقامات را تحت تأثیر قرار دهند.
عربستان سعودی پیش از این هم در ماه اکتبر از طریق اقداماتی مشابه توانست از تمدید مأموریت سازمان ملل برای انجام تحقیقات مستقل درباره جنایتهای جنگی در یمن جلوگیری کند.
این گزارش در حالی منتشر شده است که «برنامه جهانی غذا» شاخه کمک غذایی سازمان ملل متحد و بزرگترین نهاد انسانی جهان در زمینه امنیت غذایی و رفع گرسنگی در اواخر مهرماه اعلام کرده بود که مردم یمن با کمبود شدید مواد غذایی مواجه شدهاند و به خوردن برگ درختان روی آوردهاند.
این نهاد مرتبط با سازمان ملل متحد در حساب کاربری خود در شبکه توئیتر اعلام کرده بود که با توجه به جنگ و فروپاشی اقتصاد در یمن هیچ نشانهای مبنی بر کمرنگ شدن بحران این کشور وجود ندارد و این مسئله باعث شده که گرسنگی در این کشور چند برابر شود.
«جیمز الدر» سخنگوی یونیسف پیش از برنامه جهانی غذا با ارائه گزارشی به سازمان ملل در ژنو گفته بود: «درگیری یمن به سطح جدید و شرم آوری رسیده است. ما در حال حاضر ۱۰ هزار کودک داریم که از مارس ۲۰۱۵ کشته یا مجروح شدهاند که معادل چهار کودک در روز است. علاوه بر اینکه خیلی از عملیاتهایی که به کشتار یا معلولیت کودکان منجر شده، ثبت نشده است».
وی همچنین بیان کرده بود: «از هر پنج کودک، چهار نفر یا در کل، حدود ۱۱ میلیون نفر در یمن به کمکهای بشردوستانه نیاز دارند در حالی که حدود ۴۰۰ هزارکودک از سوء تغذیه شدید رنج میبرند و بیش از دو میلیون کودک نیز تحصیلات خود را ترک کردهاند».
عربستان سعودی در رأس یک ائتلاف عربی و تحت حمایت آمریکا، از ششم فروردین ۱۳۹۴ با ادعای تلاش برای بازگرداندن رئیس جمهور مستعفی یمن به قدرت اقدام به تجاوز نظامی به یمن و محاصره زمینی، هوایی و دریایی این کشور کرده است.
ائلاف سعودی تاکنون با تجاوز نظامی به یمن هیچ یک اهدافش را محقق نکرده است. در حالی که این اقدام با کشته و زخمی شدن دهها هزار یمنی، آواره شدن میلیونها نفر، به بار آمدن خرابی برای زیرساختهای این کشور و گسترش قحطی و گرسنگی و بیماریهای واگیردار همراه شده است.
انتهای پیام/