سنجش عملکرد رلههای حفاظتی با تسترهای ایرانی/ ۲۰ برابر ارزانتر نمونه خارجی
به گزارش گروه علم و پیشرفت خبرگزاری فارس به نقل از معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری، سعید میری عضو هیات مدیره شرکت واپایش بهره برداری کیفیت برق ویونا امیر کبیر، با اشاره به تجهیزات تقویتکننده مانند رلهها، دستگاه هایی هستند که قطع مدار و بازکردن کلیدهای قدرت، کار حفاظت قطعات و دستگاههای سیستم قدرت در برابر آسیب و اتصالی ها را انجام می دهند.
پیش از این که کلید قدرت بتواند باز شود، سیم پیچی کنشگر آن باید روشن شود این روشن شدن از سوی رله ها انجام میشود. مشخصا رله به دستگاهی گفته می شود که در پی دگرگونی اندازه برقی مانند ولت و گردش یا اندازه فیزیکی مانند دما و جابجایی روغن برانگیخته شده و موجب به کار افتادن دستگاههای دیگر و در پایان بازشدن چرخه از سوی کلید قدرت در سیستم تولید، انتقال و پخش یا دژنکتور می شود.
رله ها ابتدا در مدارهای تلگرافی راه دور به عنوان تکرارکننده سیگنال استفاده می شدند آنها سیگنال دریافتی از یک مدار را با انتقال آن بر روی مدار دیگر منتقل می کنند. رله ها در سوئیچ های تلفنی و کامپیوترهای ساده برای انجام عملیات منطقی بسیار مورد استفاده قرار گرفتند اما امروزه به عنوان رله حفاظتی جهت محافظت مدار الکترونیکی و مصرف کننده هایی مانند الکترو موتورها و تجهیزات روشنایی کاربرد وسیعی در صنعت دارند.
مکمل تجهیزات حفاظتی
برای تست رلههای حفاظتی از دستگاههای سنجش رله سه فاز و شش فاز استفاده می شود. دستگاه تستر به عنوان دستگاه های تست ثانویه می تواند از صحت عملکرد رله های حفاظتی و همچنین صحت پیکربندی و ستینگ رله های حفاظتی پرده برداری کند.
تست رله حفاظت خط، رله حفاظت ترانس، رله حفاظت ژنراتور، رله حفاظت موتور، رله حفاظت باسبار و رله اضافه جریان و اوردلود در قالب تست رله دیستانس، تست رله دیفرانسیل و تست رله دیفرانسیل های امپدانس قابل انجام است.
۲۰ برابر ارزانتر نمونه خارجی
تست رله بیشتر در شبکه های توزیع برق، صنایع، پتروشیمی ها و پالایشگاه ها استفاده می شود که تحریم ها سبب شده بود تا واردات آن غیرممکن شود.
با این وجود شرکت واپایش بهره برداری کیفیت برق ویونا امیر کبیر توانست تستر را به قیمت یک بستم نمونه خارجی تولید کند و برای آن گارانتی دائمی تعبیه کند. تولیدی که سبب شد ۸۵ فرصت شغلی نیز ایجاد کند و مانع خروج میلیون ها دلار ارز از کشور شود. دستگاهی که در نهمین نمایشگاه تجهیزات و مواد آزمایشگاهی ایران ساخت نیز به نمایش گذاشته می شود.
نهمین نمایشگاه تجهیزات و مواد آزمایشگاهی ایران ساخت ۲۳ آذرماه سال جاری در محل دائمی نمایشگاههای بینالمللی تهران افتتاح خواهد شد و تا ۲۶ آذرماه سال جاری به صورت حضوری میزبان شرکتکنندگان بوده و در طول سال به صورت مجازی برقرار خواهد بود.
تولیدکنندگان، بیش از ۹هزار محصول فناورانه در حوزه خدمات، تجهیزات و مواد آزمایشگاهی ایرانساخت را در قالب این رویداد ارائه می دهند که جزئیات این محصولات و شرکتها در وبسایت نمایشگاه تجهیزات و مواد آزمایشگاهی ایرانساخت به نشانی https://iranlabexpo.ir قابل مشاهده است. در این برنامه حمایتی معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری بخشی از هزینه خرید مراکز علمی و پژوهشی دولتی را براساس سطح بندی تجهیزات در نمایشگاه پرداخت می کند.
انتهای پیام/