نشست « رهنشان» / نخبگان؛ از قدرشناسی تا خیانت مهاجرفرستی
به گزارش خبرنگار تشکلهای دانشجویی خبرگزاری فارس، به همت واحد سیاسی جامعه اسلامی دانشجویان دانشگاه تهران، دومین نشست هفتگی « رهنشان» با محوریت تحلیل بیانات رهبر معظم انقلاب در دیدار نخبگان علمی و با موضوع « مسأله نخبگان از قدرشناسی تا خیانت مهاجرفرستی» برگزار شد.
رضا نظری از ادوار جامعه اسلامی دانشجویان دانشگاه تهران در این نشست با اشاره به هشت فرمایش رهبر انقلاب خطاب به نخبگان اشاره کرد و با طرح این سوال که چرا ما دانشجویان باید این بیانات را بخوانیم؟ گفت: جواب واضح است. ما باید تکلیف امروز خود را بدانیم تا درست عمل کنیم.
وی افزود: البته مخاطب تمامی تواصی و اوامر رهبری، شخص ما نیستیم! مسئولین کشور و دانشگاه هستند، شاید ما خود در آینده مسئولیتی بگیریم ولی وظیفه امروز ما عدالتخواهی، آرمانخواهی و مطالبه است. پس دانشجوی دانشگاه تهران امروز وظیفه داد تا از انفعال خارج شود. از ریاست جدید مطالبه کند. مسئله امروز ما قدرشناسی است. آیا قدر دانشجوی دانشگاه تهران در این جامعه وسیع علمی دانسته شده؟
نظری تاکید کرد: دانشجو تصمیمگیرنده نیست ولی تصمیمساز است. باید به او اجازه مطالبه داد. بعضی چیزها توسط جوانان جذب گرفته شده و این نکته خیلی خوب است مثل فعالیتهای تشکیلاتی، اما خیلی بیشتر از این باید از دانشجوها مشاهده کرد باید نسبت به قدرشناسی و ظرفیتسازی برای دانشجویان در دانشگاه حساس بود.
وی با طرح این سوال که چرا باید در سطح دانشگاه، مهاجرت تبلیغ شود؟ چرا خود دانشگاه این تبلیغ را انجام میدهد و ارزش و اعتبار خود را میکاهد؟ گفت: نمیگوییم که مسئولین دانشگاه ضد انقلاب هستند، خیر بسیاری از آنها این ضروریات را اولویت خود و مسئله خود نمیدانند زیرا روش تربیتی آنها تفاوت و کاستی داشته است.
نظری افزود: بحث اصلی این روز ما، مسئله هویتبخشی دانشگاهها به ویژه دانشگاه تهران است. دانشگاه هنگام ورود به ایران ناقص و معیوب متولد شد. هماکنون نیز دانشگاه ما هنوز یک شعار کامل و هویت بخش ندارد. فعالیتهای سطح دانشگاه، رنگ و بوی خاصی از دین و ارزشهای آن ندارد. این وظیفه امروز دانشجویان دغدغهمند است. اینگونه میتوان به قله علمی پنجاه ساله کشور که مرتبهای عالی در سطح مرزبندی دانش جهانی است باحضور ایران و زبان فارسی بعنوان مرجع کسب علم و تحقیقات رسید.
وی اظهار داشت: در پاسخ به همه دانشجویانی که راه دین را از ملیت خود جدا میدانند بیان میکنیم که طبق فرمایش رهبر انقلاب، ایرانی واقعی تا سه لایه هویتی میتواند داشته باشد لایه اول ایرانیبودن و پس از آن مسلمان بودن و در انتها لایه انقلابی بودن قرار دارد و به همین جهت، به تکریم هویت ایرانی خود نیز میپردازیم.
در تکمیل مبحث مرجعیت علمی زبان فارسی در برنامه پنجاه ساله قله علمی کشور نیز کتاب «امین زبان و ادب پارسی» معرفی شد.
انتهای پیام/