دهنوی: در توسعه زیرساخت‌ مخابرات ثابت بسیار کم کاری شده است

به گزارش خبرنگار پارلمانی خبرگزاری فارس، محسن دهنوی عضو هیئت رئیسه مجلس امروز (سه‌شنبه ۱۶ آذرماه) در جریان رسیدگی به گزارش کمیسیون صنایع و معادن در خصوص عملکرد وزارت ارتباطات در راستای قانون و برنامه‌های کلان اظهار داشت: از آقای عیسی‌پور (وزیر ارتباطات و فناوری) تشکر می کنم این جلسه برای همفکری و همکاری به درخواست ایشان تشکیل شد که از ایشان سپاس گذاریم. البته از بعضی از وزرا هم انتقاد داریم؛ الان پراید به ۱۸۰ میلیون تومان رسیده و خبری از وزیر صمت نیست.

وی افزود:  متاسفانه در سالهای گذشته در توسعه زیرساخت‌ مخابرات ثابت بسیار کم کاری شده و نرخ سرمایه‌گذاری در این حوزه بسیار پایین آماده است؛ سرمایه‌گذاری در حوزه مخابرات ثابت به دلیل تغییرات نرخ ارز عمدتا ارزی است. شرکت ارتباطات زیر ساخت و شرکت مخابرات ایران به دلایلی که حضرتعالی بهتر می دانید کم کاری کرده‌اند. امروز به نقطه ای رسیدیم که از نظر زیر ساخت مخابرات ثابت در کشور مشکل داریم.

دهنوی با اشاره به بازدید خود از استان سیستان و بلوچستان تصریح کرد: از ۴۳۰ روستای سیستان و بلوچستان بخش زیادی فاقد زیرساخت های لازم هستند و تنها ۲۸ درصد آنها از پوشش اینترنت برخوردار هستند. راه حل آن این است که پروژه FTTX یا پروژه فیبر نوری که به یک و نیم میلیون دلار سرمایه گذاری نیاز دارد و مجلس برای مصوب کردن این مبلغ آمادگی دارد، پیگیری و اجرا شود.

عضو هیئت رئیسه مجلس خاطرنشان کرد: لازم است وزیر ارتباطات طی جلسه ای با کمیسیون صنایع در خصوص پروژه فیبر نوری بحث و گفت وگو کند که البته مجلس در رابطه با تامین مالی و مدل سرمایه‌گذاری پیشنهاداتی نیز دارد.

دهنوی با تاکید بر اینکه ایران به دلیل موقعیت بسیار خوب ژئوپولتیکی ظرفیت بسیار خوبی در ترانزیت کالا و ترانزیت داده دارد، خاطرنشان کرد: در سال ۱۳۹۰ قراردادی منعقد شد که براساس آن ۱۲.۸ ترابیت بر ثانیه داده بین شمال و جنوب و شرق و غرب کشور منتقل شود، انجام این کار به ما مزیت بسیار خوبی برای تحریم ناپذیری داده و موجب توسعه روابط با کشورهای همسایه می شود و از طرفی مزیت ارزآوری برای کشور دارد اما متاسفانه در این خصوص کم کاری صورت گرفته است، لذا از وزیر ارتباطات درخواست می کنم بحث ترانزیت داده را در اولویت قرار دهد چرا که در شرایط تحریمی برای کشور مزیت های بسیار خوبی دارد.

عضو هیات رئیسه مجلس شورای اسلامی عنوان کرد: دولت قبل طی قرارداد نانوشته پسابرجامی در پشت پرده کاری کرد که صنعت فضایی کشور در اوج بی سر و صدا به تعطیلی کشیده شد، البته ما در رابطه با این موضوع هشدار دادیم، اما هیچ اتفاقی رخ نداد.

وی در پایان گفت: از دولت آقای رئیسی برای تشکیل شورای عالی فضایی بعد از سال ها تشکر کرده و از وزیر ارتباطات می خواهم جمهوری اسلامی را به ریل مطلوب پیشرفت در حوزه فضایی در دهه ۸۰ بازگرداند تا شاهد رشد و شکوفایی و بالندگی صنعت فضایی کشور باشیم.

انتهای پیام/