عراق «لوح باستانی گیلگمش» را پس از ۳ دهه از آمریکا بازپس گرفت
به گزارش خبرنگار تجسمی خبرگزاری فارس به نقل از فرانس۲۴، لوح گیلگمش روز سهشنبه توسط مقاماتی در عراق به نمایش گذاشته شد که از بازگشت آن به عنوان «پیروزی» بر کسانی که «تاریخ» کشور را دزدیدند استقبال کردند.
بغداد (AFP)فرانس پرس – لوح ۳۵۰۰ ساله که حماسه بین النهرین گیلگمش را نشان می دهد و به عنوان «نگین بینالنهرین» شناخته میشود، سه دهه پس از سرقت و واردات غیرقانونی آن به آمریکا به عراق بازگردانده شد.
این لوح گِلی منقوش به خط میخی در سال ۱۹۹۱ و در جریان جنگ اول خلیج فارس از یک مکان باستانی در عراق به سرقت رفته است.
این لوح شامل بخشهایی از حماسه گیلگمش است که یکی از قدیمیترین آثار ادبی جهان محسوب میشود و ماجراهای یک پادشاه افسانهای قدرتمند در بینالنهرین را که در جستوجوی جاودانگی است روایت میکند.
لوح گیلگمش در سال ۲۰۰۱ در بریتانیا مشاهده شد و یک دلال هنری آمریکایی آن را در سال ۲۰۰۳ از یک خانواده اردنی ساکن لندن خرید. او سپس بدون مشخص کردن ماهیت بسته به گمرک این لوح را به ایالات متحده فرستاد و در سال ۲۰۰۷ آن را به قیمت ۵۰ هزار دلار به دلالان عتیقه فروخت. سرانجام این لوح در سال ۲۰۱۴ به مبلغ ۱.۶۷ میلیون دلار به صاحبان موزه انجیل در واشنگتن فروخته شد.
وزیر امور خارجه عراق روز سهشنبه در نشست خبری در بغداد خبر بازگشت سه اثر باستانی بازگردانده شده از آمریکا و بریتانیا را به وزیر فرهنگ این کشور داد. این سه اثر شامل لوح گیلگمش، سر قوچ سومری و لوح سومری است.
حسن ناظم، وزیر فرهنگ و آثار باستانی عراق به خبرگزاری فرانسه گفت که لوح گیلگمش از اهمیت زیادی برخوردار است چرا که این لوح یکی از قدیمیترین متون ادبی در تاریخ عراق است.
عراق در یک سال اخیر نزدیک به ۱۸ هزار اثر باستانی از جمله ۱۷ هزار و ۸۹۹ اثر با قدمت حدود ۴ هزار سال را از آمریکا بازپس گرفته است.
انتهای پیام/