رزاق‌کریمی: قرار بود «بی‌نشان» سینمایی باشد/ سریالی با دغدغه‌های یک خبرنگار

مرتضی رزاق‌کریمی تهیه‌کننده سریال «بی‌نشان» که این روزها مراحل تولید خود را سپری می‌کند، در گفت وگو با خبرنگار رادیو و تلویزیون خبرگزاری فارس با اشاره به اینکه ایده اولیه این سریال مربوط به سال‌های پیش است، بیان کرد: من به همراه برادرم مصطفی رزاق‌کریمی از مدت‌ها پیش روی ایده «بی‌نشان» فکر کرده بودیم اما طرحی برای آن نوشته نشده بود همچنین تا پنج سال پیش به فکر ساخت یک فیلم سینمایی با این ایده بودیم اما شرایط به‌گونه‌ای پیش رفت که هر دوی ما درگیر کارهای دیگری شدیم.

وی ادامه داد: در سال ۹۸ روی ایده اولیه‌ای که داشتیم با چند نویسنده صحبت کردیم، طرح‌هایی نوشته شد اما رضایت ما را جلب نکرد تا اینکه به سراغ آزیتا ایرایی رفتیم و طرحی که ایشان به همراه مهدی حمزه نوشت نسبت به طرح‌های دیگر به ذهن من نزدیک بود و در نهایت توانستیم تابستان ۹۸ طرح را به تصویب برسانیم.

تهیه‌کننده سریال «بی‌نشان» در جواب به این سوال که چه شد ایده یک فیلم سینمایی به سریال تبدیل شد، اظهار کرد: این اتفاق بدین دلیل رخ داد که فکر کردیم موضوعی که قرار است درباره آن صحبت کنیم باید به شکل فراگیر پخش شود و مخاطب عام داشته باشد. درست است که ساختار سینمایی اهمیت دارد اما موضوعاتی که در این قصه مطرح می‌شود، دغدغه‌های مردم است به همین دلیل طیف وسیعی از مخاطب می‌تواند با آن ارتباط برقرار کند.

رزاق‌کریمی با بیان اینکه «بی‌نشان» قرار است از شبکه سه سیما روی آنتن برود، گفت: از همان زمان که این سریال در سیمافیلم تصویب شد، انتخاب اول ما شبکه سه بود البته مدیران تلویزیون نیز این شبکه را مناسب «بی‌نشان» دیدند.

وی درباره ایده این سریال عنوان کرد: ایده اولیه «بی‌نشان» داستان خبرنگاری دغدغه‌مند از نسل اول انقلاب است که با مشکلات و موانعی در زندگی شخصی و حرفه‌ای‌‌اش روبه‌روست که شرایط اجتماعی، فرهنگی، رسانه‌ای امروز هم در این ماجرا دخیل است.

تهیه‌کننده «بی‌نشان» ادامه داد: در مرحله ابتدایی کار پژوهش‌های اولیه انجام شده بود اما پس از آنکه نسخه اولیه فیلمنامه آماده شد، احساس کردیم به پژوهش و تحقیقات میدانی نیاز است بر این اساس نویسندگان خوش فکر با مراجعه به مراکز و افرادی که مرتبط با این قصه هستند یعنی خبرنگاران، سایت‌های خبری، روزنامه‌ها و پرونده‌هایی که مرتبط با موضوع فیلم است، تلاش کردند قصه بر اساس واقعیت‌های موجود طراحی شود یعنی صرفا یک داستان جذاب شخصی یا خیالی نیست بلکه بسیاری از اجزای آن منطبق بر واقعیت است و وقتی سریال به پخش برسد، مخاطب متوجه خواهد شد که چه قدر با این موضوعات آشناست.

وی درباره انتخاب راما قویدل به عنوان کارگردان سریال «بی‌نشان» مطرح کرد: در ابتدای کار من تصور می‌کردم مصطفی رزاق کریمی کارگردانی کار را برعهده بگیرد اما ایشان مشغول کار دیگری شد اگرچه این روزها در کنار ما حضور دارند به هر صورت گزینه‌های مختلفی برای کارگردانی کار در نظر داشتم اما در نهایت به راما قویدل رسیدم چراکه خلاقیت و نگاه سینمایی جذابی را در کارهای ایشان دیدم البته ما اواسط دهه ۷۰ در شرکت دگافیلم همکاری‌هایی با ایشان و همچنین مرحوم امیر قویدل داشتیم و ارتباط خوب و صمیمانه ای میان ما شکل گرفته بود از سوی دیگر راما قویدل هم بعد از خواندن طرح اولیه اظهار علاقه و همین موضوع سرعت آغاز همکاری را بیشتر کرد.

تهیه‌کننده «بی‌نشان» با بیان اینکه از ابتدای سال ۱۴۰۰ بازنویسی فیلمنامه با همفکری فیلمنامه‌نویسان آغاز و پس از آن کار کلید خورد، درباره قصه این سریال گفت: قصه «بی‌نشان» چند لایه است و لایه اول آن که شاید برای مخاطب جذاب باشد، درامی خانوادگی است یعنی قصه ما با رابطه عاشقانه دو جوان از دو خانواده‌ای شروع می‌شود که در آستانه ازدواج هستند و پس از آن به فضایی ارتباط پیدا می‌کند که بیشتر تحت تاثیر مسایل اجتماعی و اقتصادی است در حقیقت موانعی که در رابطه بین ۲ زوج جوان قصه ماست و تاثیر مسایل اجتماعی، سیاسی و اقتصادی روی مناسبات خانوادگی قصه پُرکششی را خلق می‌کند.

رزاق‌کریمی در بخش دیگری از صحبت‌های خود با اشاره به اینکه جمعی از بازیگران پیشکسوت، هنرمندان نسل میانی و جوان ترکیب نقش‌آفرینان این سریال را تشکیل می‌دهند، تصریح کرد: مهدی فقیه، اکبر رحمتی، کاظم هژیرآزاد و پرویز فلاحی‌پور بازیگران پیشکسوت تئاتر، سینما و تلویزیون، مریم کاویانی، مجید واشقانی و نیوشا ضیغمی از جمله بازیگران شناخته شده و مطرح نسل میانی، هنرمندان نسل جوان مانند  نیلوفر پارسا و بازیگران جوان‌تر که برخی از آن‌ها مانند سعید زارعی بازیگر توانا و کارگردان خوش‌فکر تئاتر است، در «بی‌نشان» بیش از گذشته دیده خواهند شد.

وی تاکید کرد: تصور من این است استعدادهای جوان مانند هلن نقلی‌لو که قرار است با این سریال به تلویزیون معرفی شود، می‌توانند به عنوان پدیده‌ای در نسل خود مطرح شوند ، البته این پروژه بازیگران مطرح دیگری هم دارد که اسامی آن‌ها به مرور اعلام خواهد شد.

تهیه‌کننده «بی‌نشان» با اشاره به اینکه تهیه‌کنندگان و کارگردانانی که در تلویزیون کار می‌کنند باید بازیگران جدید، جوان و توانمند به ویژه هنرمندان تئاتر را شناسایی و آن‌ها را به تلویزیون معرفی کنند، مطرح کرد: اکثر بازیگران خوب ما برآمده از تلویزیون هستند و پس از آن در سینما درخشیدند مانند شهاب حسینی که کار خود را از  تلویزیون آغاز کرد و بعد در سینما تبدیل به یک چهره موفق شد.

رزاق‌کریمی افزود: قطعا در «بی‌نشان» هم استعدادهای زیادی داریم که جذب سینما خواهند شد و موفقیت‌های زیادی را کسب خواهند کرد.

وی در پایان درباره آخرین وضعیت تولید این سریال خاطرنشان کرد: هم‌اکنون در نیمه راه هستیم و اگر اتفاق غیرمنتظره‌ای رخ ندهد، پیش‌بینی می‌کنم اواخر سال ۱۴۰۰ سریال آماده پخش شود.

انتهای پیام/