صدراعظم آلمان روز اول کاری را با تهدید روسیه آغاز کرد

به گزارش گروه بین‌الملل خبرگزاری فارس، «اولاف شولتز» صدراعظم جدید آلمان در اولین روز کاری خود تهدیداتی را علیه روسیه مطرح کرد.

به نوشته «خبرگزاری فرانسه» شولتز مدعی شد اگر روسیه به اوکراین حمله کند، با عواقبی درخصوص پروژه خط لوله روسی «نورد استریم ۲» مواجه خواهد شد.

او در مصاحبه‌ای گفت: «باید به مصونیت مرزها احترام گذاشته شود و هرکسی این را درک می‌کند که اگرچنین نشود عواقبی وجود خواهد داشت».

تهدید آلمان علیه این خط گاز رسانی روسیه به اروپا در حالی صورت گرفته است که پیش‌تر مقامات کشورهای اروپایی مدعی شده بودند نگران این هستند که مسکو از این خط لوله برای اعمال فشار علیه آن‌ها استفاده کند.

در حالی که آمریکا و متحدانش در ناتو ظرف چند سال گذشته به تقویت نیروی نظامی اوکراین و فروش افسار گسیخته تسلیحات به این کشور پرداخته‌اند، روسیه را به تلاش به حمله به این کشور متهم می‌کنند.

از سوی دیگر، روسیه بارها درباره این تحرکات ناتو هشدار داده و از سال گذشته نیروهای خود را در امتداد مرزهای اوکراین افزایش داده است.

با این وجود، طبق ادعای مطرح شده از سوی روزنامه آمریکایی «واشنگتن پست» و در ادامه جوسازی‌های اخیر غرب علیه مسکو، اسناد اطلاعاتی به دست آمده نشان می‌دهد که روسیه در چهار نقطه در حال جمع‌آوری نیرو است. بر اساس این سند طبقه‌بندی نشده که شامل عکس‌های ماهواره‌ای است، مسکو ۵۰ گروه تاکتیکی میدان جنگی و همچنین تانک و توپخانه را مستقر کرده است.

از سوی دیگر، آمریکا از اتمام ساخت خط لوله روسی «نورد استریم ۲» به‌منظور گاز رسانی به اروپا به خشم آمده و با اعمال تحریم‌هایی تلاش می‌کند فشارها علیه روسیه را افزایش دهد. آلمان با این تحریم‌ها با مخالفت کرده و متذکر شده که اطمینان خواهد یافت این پروژه انتقال گاز، تهدیدی امنیتی برای اوکراین نخواهد بود.

نشریه «بلومبرگ» روز سه‌شنبه در همین ارتباط مدعی شده که در صورت حمله روسیه به اوکراین، آمریکا به آلمان فشار خواهد آورد تا این پروژه را تعطیل کند.

«جیک سالیوان» مشاور امنیت ملی کاخ سفید نیز گفته است اگر پوتین می‌خواهد ببیند که گاز در این خط لوله جریان پیدا کرده است، احتمالاً خطر حمله به اوکراین را نپذیرد.

«ولادیمیر پوتین» رئیس جمهور روسیه امروز (چهارشنبه) هشدار داد مواضع ناتو در قبال روسیه تقابل‌جویانه بوده و گسترش این بلوک به سمت شرق یکی از مهم‌ترین مسائل امنیتی روسیه محسوب می‌شود.

پوتین گفت: «ما دلایلی داریم که باور داشته باشیم در صورت عضویت اوکراین در پیمان ناتو، تسلیحات بیشتری دریافت خواهد کرد».

او در ادامه تأکید کرد، روسیه یک سیاست خارجی صلح‌جویانه را دنبال می‌کند اما حق دفاع از امنیت میان‌مدت و درازمدت خود را دارد و این در حالی است که ماهیت ناتو تخاصم علیه روسیه است.

پوتین در نشست خبری با رئیس جمهور یونان که کشورش یکی از اعضای ناتو محسوب می‌شود تصریح کرد: «ما به‌دنبال هیچ تقابلی با هیچکس نیستیم و امیدواریم در این زمینه، یوان نیز چنین رویکردی داشته باشد».

«دمیترو کولِبا» وزیر امور خارجه اوکراین نیز امروز (چهارشنبه) با استقبال از تماس پوتین و بایدن گفت مدعی شد اظهارات رئیس جمهور آمریکا در این گفت‌وگو، به قصد «بازدارندگی و کاهش تنش» در برابر روسیه انجام شده است.

او در ادامه گفت:‌‌ «ما از تعامل دیپلماتیک حیاتی ایالات متحده در تلاش برای آوردن روسیه بر سر میز مذاکره قدردانی می‌کنیم».

با اینکه روسیه ادعاها و فضاسازی‌های اخیر رسانه‌های غربی درخصوص قصد حمله به اوکراین را رد کرده است، کولبا در میان کشورهای غربی به دنبال جلب حمایت و اصرار برای به راه افتادن اقدامات ضد روسی جدید است.

انتهای پیام/