اندیشمند آمریکایی: در جایگاهی نیستیم که نشست دموکراسی را رهبری کنیم

به گزارش گروه بین‌الملل خبرگزاری فارس، «استفان والت»، استاد دانشگاه هاروارد، نظریه‌پرداز و نویسنده مطرح آمریکایی با اشاره به دعوت دولت «جو بایدن» از چندین کشور برای برگزاری «نشست دموکراسی» نوشته «متأسفانه آمریکا در جایگاهی نیست که چنین تلاشی را رهبری کند.»

دولت «جو بایدن»، رئیس‌جمهور امریکا از ۱۱۰ کشور برای شرکت در یک نشست مجازی موسوم به «نشست دموکراسی» که از امروز آغاز شده دعوت به عمل آورده است.

استفان والت از برگزاری این نشست انتقاد کرده و طی یادداشتی در نشریه «فارن‌پالیسی» نوشته مشخص نیست هدف نهایی این نشست چیست.

او می‌پرسد: «آیا این نشست قرار است به نتایجی ملموس -یعنی ایجاد تعهدات یا برنامه‌های جدید با اثرات قابل‌انگیزی بر روی استحام دموکراسی‌ها در سراسر جهان- ختم شود یا قرار است صرفاً محملی برای حرافی باشد که با صدور چند اعلانیه شیک و خالی از محتوا به کارش پایان می‌دهد؟»

استفان والت در ادامه تصریح کرد: «این سوال مهمی است چون راه واقعی بازارگرمی برای دموکراسی-چنانچه خود بایدن هم اذعان کرده- این است که نشان بدهیم جوامع دموکراتیک می‌توانند عملکرد بهتری نسبت به بدیل‌های استبدادی‌شان داشته باشند. این به معنای آن است که این جوامع بایستی بتوانند همزمان با حفظ آزادی‌ها و منزلت‌های شهروندی که دموکراسی‌های واقعی به آنها متکی هستند  زندگی‌های مرفه‌تر، امن‌تر و رضایت‌بخش‌تری برای شهروندان خودشان ایجاد کنند.»

اندیشمند آمریکایی در ادامه با اشاره به چند دلیل تأکید کرده که آمریکا در جایگاه مناسبی برای رهبری این تلاش قرار ندارد. او می‌نویسد: «متأسفانه، ایالات متحده در حال حاضر در جایگاه مناسبی برای هدایت این مسئله قرار ندارد. واحد “اطلاعات اقتصادی” قبل از به قدرت رسیدن دونالد ترامپ رتبه ایالات متحده را به “دموکراسی‌های معیوب” تنزل داد و از آن زمان هیچ اتفاقی رخ نداده که این جایگاه تغییر کند.»

وی در ادامه با اشاره به مخالفت برخی از اعضای حزب جمهوری‌خواه با نتایج انتخابات ریاست‌جمهوری ۲۰۲۰ آمریکا می‌نویسد: «بر عکس، یکی از دو حزب سیاسی اصلی آمریکا هنوز از پذیرفتن اینکه انتخابات ریاست‌جمهوری ۲۰۲۰ قانونی بوده امتناع می‌کند و هنوز در تلاش است هنجارهای دموکراتیک را فرسوده کرده و انتخابات آتی را به سمت و سوی مطلوب خودش هدایت کند.»

استفان والت در ادامه نوشته فهرست شرکت‌کنندگان در این نشست به صورتی «دلبخواهانه و ناسازگار» انتخاب شده‌اند. او به طور مشخص به مورد مجارستان و جمهوری کنگو اشاره کرده و نوشته اینکه مجارستان علی‌رغم داشتن رتبه‌ای بهتر در «فریدم هاوس» دعوت نشده در صورتی که جمهوری کنگو دعوت شده جای سوال دارد.

استفان مالت تصریح کرده برگزاری این نشست هم نشان‌دهنده دو مشکل تکرارشونده در سیاست خارجی آمریکا است: «ناتوانی در تعیین اولویت‌های روشن و پایبندی به آنها و تمایل به وضع اهداف بلندپروازانه و ناتوانی در اجرایی کردن آنها.»

برگزاری این نشست پیش از این با انتقاد روسیه و چین روبرو شده است. سفرای چین و روسیه در آمریکا چند روز پیش برگزاری این نشست را عامل تفرقه بین‌المللی و در تناقض با روند تحولات جهان مدرن توصیف کردند.

در این بیانیه آمده است: «آمریکا در این اقدام که ساخته ذهنیت جنگ سرد خود است، تقابل ایدئولوژیک را تشدید کرده و در جهان شکاف ایجاد خواهد کرد و خط‌های تفرقه جدیدی ترسیم می‌کند».

دیپلمات‌های روسیه و چین افزودند: «این روند با تحولات جهان مدرن در تناقض است. ممانعت از شکل‌گیری معماری چندمرکزی جهانی غیرممکن است اما این امکان وجود دارد که آن را تحت فشار قرار دهند. چین و روسیه با این حرکت قویاً مخالف هستند».

انتهای پیام/

 

در حال تکمیل..