جلوگیری از صفنشینی با روش حراج در عرضه اولیه
مصطفی صفاری در گفتوگو با خبرنگار اقتصادی خبرگزاری فارس، در مورد شیوه جدید عرضههای اولیه سهام شرکتها عنوان کرد: این روش همان روال ثبت سفارشی است که همیشه در عرضههای اولیه بازارهای مالی دنیا انجام میشود.
به گفته وی در روش ثبت سفارش، قیمت آزاد است و هیچ محدودیتی وجود ندارد، بلکه سرمایهگذاران و صندوقها با تجزیه و تحلیل شرکت، ارزش واقعی آن را محاسبه کرده و در عرضه اولیه مشارکت میکنند.
صفاری با اشاره به اینکه هلدینگ سیمانی غدیر اولین شرکتی است که با این روش جدید عرضه اولیه میشود، افزود: این هلدینگ از شرکتهای مختلف و متنوعی تشکیل شده که با بررسی P/NAV (قیمت به ارزش خالص دارایی) میتوان ارزش آن را برآورد کرد.
این کارشناس بازار سرمایه با اشاره به اینکه بررسی P/NAV یک تحلیل رایج در تمامی بازارهای مالی دنیا برای شرکتهای سرمایهگذاری و برآورد قیمت سهام آنهاست، اظهار کرد: در همه عرضههای اولیه بازارهای مالی دنیا هیچ قیمت مشخصی برای کف یا سقف و سهمیهبندی وجود ندارد.
وی با اشاره به اینکه برای اولین بار است که این روش در بازار سرمایه کشور ما اجرا میشود، ادامه داد: البته در قدم اول برای عرضه اولیه «سغدیر»، کف قیمتی نیز وجود دارد، اما اجرای چنین روش هایی موجب میشود، صفهای خرید و فروش از بین برود و عرضههای اولیه با نقدشوندگی معاملات همراه باشند.
صفاری عدم وجود پدیده تخصیص و قیمتگذاری در عرضه های اولیه بازارهای مالی دنیا را مورد توجه قرار داد و گفت: در سایر بازارهای سهام، با روش حراج یا آکشن مانع ایجاد صفهای سنگین خرید یا فروش در بازارها میشوند، همچنین هیچ تخصیصی وجود ندارد.
وی با تاکید بر اینکه در بازارهای مالی دنیا تمامی سرمایهگذاران حقیقی و حقوقی با بررسی P/NAV اقدام به برآورد قیمت کرده و در فرایند عرضه اولیه مشارکت میکنند، گفت: عرضههای اولیه با این روش بسیار اتفاق خوبی است، اما بهتر است که در قدمهای بعدی علاوه بر صندوق ها، سبدهای سرمایهگذاری و حتی سرمایهگذاران حقیقی نیز امکان مشارکت در این عرضه اولیهها را داشته باشند.
انتهای پیام/ب